Euro 2016

Σούπερ Πολωνία, σούπερ πρεμιέρα!

Την «έσβησε». Η Πολωνία εξαφάνισε από την «Αllianz Riviera» την Β.Ιρλανδία και με γκολ του Μίλικ πανηγύρισε πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το 1-0 την πρώτη της νίκη σε πρεμιέρα Euro.

Δεν βρήκε αντίσταση η Πολωνία και δεν χαρίστηκε. Η ομάδα του Ναβάλκα ήταν εξαιρετική κόντρα στην Βόρειο Ιρλανδία και μπήκε με το δεξί στον 3ο όμιλο του Euro επικρατώντας με σκορ 1-0.

Επιθετικός μονόλογος για την παρέα του Λεβαντόφσκι στην «Allianz Riviera». Η ομάδα του Ο’Νιλ δεν μπόρεσε να προβάλει κάποια αντίσταση, έμεινε εγκλωβισμένη στο μισό του γηπέδου και ουσιαστικά είδε τις ελπίδες της να «σβήνουν» όταν ο Μίλικ άνοιξε το σκορ με ψύχραιμο πλασέ στο 51ο λεπτό. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη σε πρεμιέρα Euro για τους Πολωνούς.

Η βαθμολογία:
1. Πολωνία 3
2. Γερμανία 0
3. Ουκρανία 0
4. Βόρειος Ιρλανδία 0


Το ματς:


Εξαιρετικό ξεκίνημα για τους Πολωνούς, που «έπνιξαν» τους αντιπάλους τους από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η Βόρειος Ιρλανδία πλήρωσε την υπερβολικά αμυντική της προσέγγιση και «στριμώχτηκε» για τα καλά, με τους αμυντικούς της να έχουν φουλ δουλειά. Οι παίκτες του Ναβάλκα έβρισκαν επιθετικές λύσεις σχεδόν σε κάθε τους προσπάθεια, όμως αυτό που τους έλειψε ήταν η τελική προσπάθεια.

inner

Η ομάδα του Μάικλ Ονίλ δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της και η μόνη της ευκαιρία να «παγώσει» κάπως τον ρυθμό ήταν τα μακρινά γεμίσματα. Η Πολωνία έφτασε πολύ κοντά στο 1-0 στο 31’, όμως ο Μίλικ αστόχησε από πολύ κοντά. Η φάση αυτή «έφτιαξε» τους παίκτες του Ναβάλκα που κυνήγησαν με «μανία» το γκολ όμως ο Μακ Γκόβερν και η έλλειψη καθαρού μυαλού δεν τους επέτρεψε να τα καταφέρουν μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (0-0).

Αυτό που δεν κατάφερε η Πολωνία σε ένα ολόκληρο ημίχρονο το πέτυχε στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Το νέο κύμα πίεσης απέδωσε άμεσα καρπούς και ο Μίλικ με άψογο πλασέ στο 51’, έπειτα από ασίστ του Μπλαζισκόφσκι, άνοιξε το σκορ στην «Allianz Riviera». Η Βόρειος Ιρλανδία έπρεπε να αντιδράσει και ανέβασε σταδιακά τις γραμμές της στο γήπεδο, όμως δεν μπόρεσε να ενοχλήσει ιδιαίτερα τον Σέζνι, την στιγμή που ο Λεβαντόφσκι και η παρέα του περίμεναν τις αντεπιθέσεις για να κλειδώσουν το ματς.

inner

Στα τελευταία λεπτά κυριάρχησε η νευρικότητα και από τις δύο πλευρές. Στις υποψίες ευκαιριών που μπόρεσαν να βγάλουν, οι Βορειοϊρλανδοί δεν ήταν καθόλου ψύχραιμοι και ουσιαστικά δεν άγχωσαν καθόλου την άμυνα του θεατή Σέζνι. Αντίθετα, η Πολωνία ήταν πιο συγκεντρωμένη στις αντεπιθέσεις της, όμως δεν κατάφερε να πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ και αναγκάστηκε να περιμένει το τελευταίο σφύριγμα του Χατεγκάν για να σιγουρευτεί για το πρώτο της τρίποντο.



Οι συνθέσεις:



Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Σέζνι, Πίστσεκ, Γκλικ, Παζντάν, Γέντρεστσικ, Μπλαζισκόφσκι (80’ Γκροσίτσκι), Κριχόβιακ, Μαζίνσκι (78’ Γιοντλόβιετς), Καπούτσκα (88’ Πέτσκο), Λεβαντόφσκι, Μίλικ

Β.Ιρλανδία (Μάικλ Ονίλ): Μακ Γκόβερν, Κάθκαρτ, Μακ Όλεϊ, Έβανς, Μακ Λάφλιν, Φέργκιουσον (66’ Γουάσινγκτον), Μακ Νερ (46’ Ντάλας), Μπερντ (76’ Γουόρντ), Νόργουντ, Ντέιβις, Λάφερτι


Διαιτητής: Αλί Χατεγκάν (Ρουμανία)

Γήπεδο: Allianz Riviera (Νίκαια)

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x