Stoiximan Super League

Σούζα τ' αλογάκι με το καλημέρα!

Φορτσάτη ξεκίνησε στο νέο πρωτάθλημα η Λάρισα. Χάρη στη γκολάρα του Ντέλετιτς, οι «βυσσινί» έφυγαν με μεγάλο διπλό από τη Ριζούπολη (1-0), ρίχνοντας στο καναβάτσο τον... χλωμό Απόλλωνα Σμύρνης.

Ιδανική πρεμιέρα για την ΑΕΛ, «μαύρη» για τον Απόλλωνα στη νέα Σούπερ Λίγκα!

Χάρη στη γκολάρα του Ντέλετιτς (30’), οι «βυσσινί» απέδρασαν, σχετικά εύκολα, με σκορ 1-0 από τη Ριζούπολη και μπήκαν με… γκάζι στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, η ελαφρά ταξιαρχία ξεκινά... πολύ άσχημα, δεδομένου πως μιλάμε για εντός έδρας ήττα, κόντρα σε ομάδα που θεωρητικά έχει ίδιους στόχους κι ενώ φυσικά φέτος πέφτουν τρεις ομάδες στη δεύτερη κατηγορία.

Σωστά στημένη τακτικά η φιλοξενούμενη ομάδα, έκανε καλή διαχείριση, έκλεισε σχεδόν στο απόλυτο τους διαδρόμους προς την εστία της και απειλήθηκε ελάχιστα από τους παίκτες του Ίσμαελ που έδειξαν να μην έχουν βρει ακόμα «χημεία» λόγω και των πολλών μεταγραφών που έγιναν το καλοκαίρι.

Δεν είχε δυσκολίες το διαιτητικό τρίο. Ο ρέφερι, Γκορτσίλας, βέβαια, ελέγχεται για τη φάση στο 11' όπου έδειξε κίτρινη κάρτα στον Φατιόν της ΑΕΛ, αν και το μαρκάρισμά του ήταν εγκληματικό και θα μπορούσε να σηκώσει μέχρι και κόκκινη...

Το... χρυσό γκολ της Λάρισας



Το ματς

Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Όταν στηνόσουν μπροστά στη τηλεόραση για το Απόλλων Σμύρνης-Λάρισας ήσουν προετοιμασμένος για το τι… θα αντιμετώπιζες. Για το θέαμα που δύσκολα θα έβλεπες, για την ποιότητα του αγώνα. Και δυστυχώς οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν, αφού οι δύο ομάδες δεν παρουσίαζαν σχεδόν τίποτα! Ναι μεν οι «βυσσινί» είχαν την υπεροχή, ναι μεν έψαχναν περισσότερο ένα… χρυσό γκολ, αλλά από αυτό, μέχρι να δούμε φάσεις ή γκολ, υπάρχει χαοτική απόσταση! Κι αν δεν υπήρχε το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Φατιόν στο 11’ (για το οποίο τιμωρήθηκε με κίτρινη, ενώ και κόκκινη να έβλεπε κανείς δεν θα έλεγε κάτι στον διαιτητή), το οποίο προκάλεσε… ένταση, ίσως να είχαμε αποκοιμηθεί από το… τίποτα που παρουσίαζαν οι δύο αντίπαλοι.

Είναι ενδεικτικό πως μέχρι το 30’ είχαμε όλες κι όλες δύο φάσεις. Και μην φανταστείτε κάτι… τρελό! Μία απόπειρα του Κούνιτς από τα αριστερά, όπου προτίμησε να τελειώσει μόνος τη φάση (με τη μπάλα να σταματά στα σώματα) αντί να την σπάσει για συμπαίκτη του και μία… απειλή από τον Κονέ του Απόλλωνα, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να κοντρολάρει μέσα στην περιοχή και να εκτελέσει. Κι ενώ η ΑΕΛ έχασε τον Μόρα λόγω τραυματισμού, στο… καπάκι βρήκε το χρυσό γκολ! Η επιμονή και το κλέψιμο του Ντέλετιτς έξω από την περιοχή, του έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσει από μακριά το πόδι του και πιάνοντας το… απόλυτο σουτ στη γωνία, να μην αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Χουάντερσον για το 0-1! Ο Απόλλων αναγκάστηκε να… βγει από το καβούκι του, ανέβασε εν μέρει στροφές ως τη λήξη του πρώτου μέρους, αλλά στη μοναδική φάση που δημιούργησε (κι ενώ λίγο νωρίτερα χρειάστηκε η επέμβαση του Χουάντερσον σε βολίδα του Πίτι) είδε τον Ναδάλες να μην βρίσκει στόχο από καλή θέση.

Έκανε… μπαμ πως ο Απόλλων Σμύρνης δεν είχε «χημεία» (λόγω του νέου ρόστερ που σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού). Κι όταν δεν έχεις χημεία και καλείσαι να κάνεις και παιχνίδι, τότε τα πράγματα είναι ζόρικα. Τα λεπτά περνούσαν στο δεύτερο μέρος δίχως να συμβαίνει το παραμικρό. Τα… χασμουρητά έδιναν κι έπαιρναν, με την «ελαφρά ταξιαρχία» να μην μπορεί να βρει τον παραμικρό διάδρομο για να απειλήσει τα… οχυρωμένα μετόπισθεν της Λάρισας. Ο κόουτς των γηπεδούχων έριξε στο ματς Τριάδη-Ζοάο Πέδρο που είναι αλήθεια πως… ζωήρεψαν την εικόνα της ομάδας του, αλλά… χωρίς ουσία πρακτικά, με τους «βυσσινί» να μην νιώθουν πίεση και να κρατούν εύκολα το υπέρ τους σκορ.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 70’ για να δούμε… κάτι ουσιαστικό από τον Απόλλωνα Σμύρνης, όμως αν και ο Ελ Χέλβε βρέθηκε σε θέση βολής, εντούτοις το τελείωμά του ήταν αποκαρδιωτικό. Σαν την εικόνα της ομάδας του, ένα πράγμα! Η ΑΕΛ είχε οπισθοχωρήσει, είχε δώσει μέτρα, απλώς αμυνόταν και βάσει αποτελέσματος δικαιωνόταν, αφού δεν έτρωγε φάσεις και είχε το προβάδισμα. Γιατί να «τρέξει», λοιπόν; Στο τελευταίο τέταρτο, ο Απόλλων ανέβηκε κάπως, αλλά από φάσεις… μηδέν εις το πηλίκον. Ίσα-ίσα που η Λάρισα ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, εκμεταλλευόμενη τους κενούς χώρους και τις αντεπιθέσεις, ωστόσο το μονοκόμματο σουτ του Πίτι δεν βρήκε στόχο… για λίγο, ενώ αυτό του Ντέλετιτς στην κόντρα σταμάτησε πάνω στον Χουάντερσον. Στο φινάλε οι γηπεδούχοι το «πάλεψαν».. μπας και έβρισκαν τη λύτρωση, αλλά μάταια. Το 0-1 δεν άλλαξε και δικαίως η ΑΕΛ πανηγύρισε το διπλό απέναντι στον Απόλλωνα που δεν μπορεί να περηφανεύεται για την εικόνα του σε ένα κρίσιμο (κι ας είναι νωρίς) εντός έδρας ματς…

Απόλλων Σμύρνης (Ίσμαελ): Χουάντερσον, Κύργιας, Λούκιτς, Στάθης, Κοντοές, Ναδάλες, Γκονζάλες (58’ Ζοάο Πέδρο), Κονέ, Ζαγκουαρίμπ (68’ Οριουέλα), Έιλερς (58’ Τριάδης), Ελ Χέλβε

Στον πάγκο του Απόλλωνα: Βάσιτς, Βαφέας, Τζανετόπουλος, Γκίνο

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Ντέλετιτς, Σαχίτι (46’ Γκοΐκοβιτς), Γρομητσάρης, Μόρας (29’ λτ Γκόλιας), Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς, Πίτι, Μόρσι (68’ Καρανίκας)

Στον πάγκο της ΑΕΛ: Γκέκας, Μπάλλας, Φρίουι, Νούνιτς

Διαιτητής: Γκορτσίλας
Βοηθοί: Νικολακάκης, Παπαδάκης.
Γήπεδο: Ριζούπολη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x