Ιταλία

Σπανταφόρα: «Τα τελευταία νέα από τις ομάδες δεν βοηθάνε, περιμένουμε την επιστημονική κοινότητα»

Ο υπουργός αθλητισμού της Ιταλίας περιμένει την απόφαση της επιστημονικής κοινότητας της χώρας για να δει αν θα επανεκκινήσει ή όχι η Serie A.

Την απόφαση της επιστημονικής κοινότητας της χώρας για να δει αν θα επανεκκινήσει ή όχι η Serie A, θα περιμένει εντός των επομένων ωρών ο υπουργός αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντέντσο Σπανταφόρα.

Μάλιστα, ο Σπανταφόρα ανέφερε πως τα τελευταία νέα από τις ομάδες δεν βοηθάνε, αναφερόμενος στα κρούσματα που έχουν εμφανιστεί, ενώ μίλησε και για την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα.

«Τα νέα των τελευταίων ωρών για τις μολύνσεις σε ορισμένες ομάδες δεν έχουν υπολογιστεί καλά. Όσα συνέβησαν τις τελευταίες 24 ώρες σίγουρα δεν βοηθάνε. Όσο δεν θα γνωρίζουμε την εξέλιξη της υγείας τους, δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε κατάλληλες απαντήσεις. Η λέξη κλειδί που βγήκε από το συμβούλιο της επιστημονικής κοινότητας προς της ομάδες, ήταν η σύνεση», ανέφερε αρχικά, εννοώντας τα κρούσματα που υπήρχαν σε ορισμένους συλλόγους και τον σωστό έλεγχο που θα πρέπει να γίνεται από αυτές.

Όσο για τον απουσία του κόσμου, υποστήριξε: «Είμαι ρομαντικός, νομίζω ότι το ποδόσφαιρο ζει από το πάθος του... Σκεφτείτε ένα παιχνίδι χωρίς κόσμο, είναι άσχημο. Σίγουρα, αν επανεκκινήσει το πρωτάθλημα θα είναι χωρίς κόσμο και αυτό θα είναι παράξενο. Πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να οργανωθούμε σαν άνθρωποι για το ερχόμενο φθινόπωρο, πρέπει να καταλάβουμε πώς να συλλογιστούμε αυτό το πάθος των Ιταλών με τις εποχές που έχουν αλλάξει».

«Την ερχόμενη εβδομάδα, πριν τις 18 Μαΐου θα είμαστε σε θέση να καταλάβουμε, έχοντας αναλύσει και την καμπύλη, το πόσοι άνθρωποι μολύνθηκαν μετά το πρώτο άνοιγμα. Η απάντηση της επιστημονικής κοινότητας στο πρωτόκολλο της ιταλικής ομοσπονδίας θα είναι σύντομα στα χέρια μας. Θα μάθουμε αν οι αμφιβολίες που είχαν εκφραστεί από την επιστημονική κοινότητα, αν θα έχουν ξεπεραστεί ή αν δυστυχώς θα παραμείνουν. Αυτά τα δύο πράγματα θα μας επιτρέψουν να επιλέξουμε», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x