Αγγλία

Σπάει την «κατάρα» του Λιγκ Καπ η Σίτι

Από το 2011 και μετά έχει δημιουργηθεί μίνι παράδοση που θέλει την ομάδα που κατακτά το Λιγκ Καπ, να κάνει μία «κοιλιά» στην απόδοσή της, έχοντας ανεπιτυχή αποτελέσματα στους αγώνες που ακολουθούν.

Από το 2011 και μετά έχει δημιουργηθεί μια μίνι παράδοση που θέλει την ομάδα που κατακτά το Λιγκ Καπ, του οποίου ο τελικός διεξάγεται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο στο Γουέμπλεϊ, να κάνει μία «κοιλιά» στην απόδοσή της, έχοντας ανεπιτυχή αποτελέσματα στους αγώνες που ακολουθούν αμέσως μετά τον νικητήριο τελικό της διοργάνωσης.

Η φετινή νικήτρια Μάντσεστερ Σίτι, μετά την άνετη νίκη της με 3-0 επί της Άρσεναλ στον τελικό του Λιγκ Καπ, δείχνει εντελώς ανεπηρέαστη από αυτή την «κατάρα». Η «αρμάδα» του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει κάνει δύο σπουδαίες νίκες κόντρα στην Άρσεναλ και την Τσέλσι, και δεν δείχνει ικανή να σταματήσει να κερδίζει σύντομα.

2011: Μπέρμιγχαμ

Η παράδοση ξεκινάει στις 27/2/2011 όταν η Μπέρμιγχαμ κερδίζει στον τελικό του Λιγκ Καπ της Άρσεναλ με 2-1, και στη συνέχεια αγνοεί για τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της την χαρά της νίκης, έχοντας δύο ήττες και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα, κόντρα σε Γουεστ Μπρομ, Γουίγκαν και Έβερτον αντίστοιχα, ενώ ενδιάμεσα αποκλείστηκε και από το FA Cup από την Μπόλτον. Στο τέλος μάλιστα της συγκεκριμένης σεζόν η Μπέρμιγχαμ τερμάτισε στην 18η θέση και υποβιβάστηκε στην Championship.

2012: Λίβερπουλ

Την επόμενη σεζόν η Λίβερπουλ, με τον Κένι Νταλγκίς στον πάγκο της, νικώντας στην διαδικασία των πέναλτι την Κάρντιφ Σίτι, κατέκτησε το όγδοο Λιγκ Καπ της ιστορίας της. Αντί όμως οι «κόκκινοι» με εφαλτήριο αυτό τον τίτλο να ανακάμψουν και στην Premier League, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Στα έξι παιχνίδια που ακολούθησαν τον τελικό, η Λίβερπουλ νίκησε μόλις ένα, το ντέρμπι κόντρα στην Έβερτον, και έχασε τα υπόλοιπα πέντε.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x