Stoiximan Super League

Σπανέας: «Να προστατέψουν οι επιχειρηματίες το ποδόσφαιρο»

Για την ευθύνη των επιχειρηματιών που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο γεν. γραμματέας της ΟΔΠΕ, Γιώργος Σπανέας, με αφορμή τις εξελίξεις στην ΚΕΔ.

Την ευθύνη των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Σούπερ Λίγκα, της ΕΠΟ και της Πολιτείας, σχετικά με όσα συμβαίνουν στην ελληνική διαιτησία σχολίασε ο Γιώργος Σπανέας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΔΠΕ τόνισε πως η ΚΕΔ θα πρέπει να λειτουργεί αυτόνομα, τονίζοντας πως με το υπάρχον καθεστώς δεν θα υπάρξουν οι αλλαγές που επιθυμούνοι διαιτητές.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» με τον Κυριάκο Θωμαΐδη:

Γιατί αλλάζει συνεχώς πρόσωπα η ΚΕΔ: «Δεν έχει αλλάξει κάτι στην ΕΠΟ, οι ίδιοι την διοικούν. Δεν μπορούμε να δούμε φως μ’ αυτή τη διοίκηση, έτσι διοικεί έτσι διοικούσε και έτσι θα διοικεί όσο υπάρχει. Δεν είδαμε να αντιδρούν οι άνθρωποι που κρατούν το ποδόσφαιρο στα χέρια τους, οι επιχειρηματίες. Γίνονται διαμαρτυρίες για κάποιο διάστημα και σταματούν».

Για το τι θα μπορούσαν να κάνουν οι επιχειρηματίες: «Σε κάθε ψηφοφορία θα βλέπαμε αντιδράσεις από την πλειοψηφία και όχι από συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, που θεωρεί κατά περιόδους ότι αδικήθηκε. Κάθε φορά συμβαίνει αυτό, μετά έχουμε ησυχία, μέχρι να επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο. Δεν βλέπω διάθεση να γίνει διασκέδαση το ποδόσφαιρο. Είναι πολύ δύσκολο».

Για την αποπομπή του Γιάννη Τσαχειλίδη: «Έχασε η Βενετιά βελόνι. Αντικαθίστανται και επιστρέφουν άνθρωποι από το παρελθόν που δεν θα έπρεπε. Δεν μου φαίνεται περίεργο. Μου φαίνεται ότι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου μέχρι να γίνει έκρηξη».

Για το ποιοι είναι οι άνθρωποι που επιστρέφουν: «Άνθρωποι που δεν είχαν εμπειρία βρέθηκαν σε καίριες θέσεις. Μπορεί μερικοί να πέτυχαν, δεν μπορούμε να ισοπεδώσουμε τα πάντα. Δεν βλέπω να τους ενδιαφέρει αυτό στην Σούπερ Λίγκα. Αν δεν αντιδράσουν οι επιχειρηματίες για να προστατεύσουν το προϊόν τους, ποιος θα το κάνει; Δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο διαιτητής. Είτε είναι σε θέση, είτε όχι. Από τη στιγμή που διορίζεται, δεν πρέπει να έχουμε ελπίδα. Πρέπει να υπάρξουν άνθρωποι με μεράκι. Εγώ παλεύω για την ιστορία της ομοσπονδίας. Από τη στιγμή που δεν θέλει η ομοσπονδία διαιτησίας να είναι αυτάρκης δεν θα γίνεται τίποτα. Το αυτοδιοίκητο είναι μονόπλευρο».

Για τα εξόφθαλμα λάθη που έγιναν φέτος: «Αν αρχίσουμε να ψάχνουμε στο παρελθόν υπάρχουν ιστορίες και παραλήψεις που δημιουργούν βουνό. Πρέπει να προστατέψουν οι ίδιοι το προϊόν . Ευελπιστώ πως φέτος που επέστρεψαν μεγάλες ομάδες με ιστορία και έφυγαν ομάδες κομήτες, θα πιέσουν καταστάσεις. Αν δεν γίνει ούτε τώρα, σε λίγο ο κόσμος δεν θα πηγαίνει στα γήπεδα, αλλά στις πλατείες».

Για την πιθανότητα εκλογών στην ΚΕΔ: «Με δεδομένο το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, η διαιτησία δεν μπορεί να βρει άκρη. Τοποθετήθηκαν άνθρωποι σ’ αυτή τη θέση και αποπέμφθηκαν, αυτό θα ξαναγίνει. Μόλις βρεθεί μια θέση, οποιοσδήποτε θα πάει να καθίσει, θα τον διώξουν και θα διαμαρτύρεται. Έχω δει ανθρώπους που έγλυφαν για να παίξουν. Έχουν δει τα μάτια μου πολλά».

Για την ευθύνη του διαιτητή: «Υπάρχει, δεν το αμφισβητώ. Δεν είναι αγγελικά πλασμένος ο χώρος. Αν δεν κάτσουν σε ένα τραπέζι να τα βρουν αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο, δεν θα γίνει τίποτα. Δεν μπορεί πλέον η ελεύθερη διαιτησία να μπει μέσα στα γεγονότα. Θα είναι μονίμως εκτός. Εκτός αν αλλάξουν μυαλά στην ΕΠΟ, ή αν δράσουν οι επιχειρηματίες».

Για το τι ευθύνεται: «Δεν ισχύει ότι φταίει κάποιος συγκεκριμένα. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός, ο Μαρινάκης κλπ. Είναι ένας. Οι υπόλοιποι είναι πολλοί και παίρνουν αποφάσεις υπέρ του ένα. Δεν θέλουν οι επιχειρηματίες να προστατέψουν το προϊόν. Λένε πως φταίει ο Πειραιάς, πως φταίει ο ένας και ο άλλος. Πώς γίνεται αυτό; Φταίνε όλοι όσοι έχουν στα χέρια τους το ποδόσφαιρο. Πιστεύετε ότι κάθε ένας που ασχολείται με αυτή την ομάδα θέλει να τον δείχνουν με το δάχτυλο; Δεν είναι έτσι».

Για την θέση της πολιτείας: «Το πρόβλημα πρέπει να το λύσει η ίδια η Πολιτεία, με περιορισμούς και με όρους. Αλλιώς στο τέλος θα παίζουν μεταξύ τους. Δεν πηγαίνει πλέον ο κόσμος, γιατί δεν βλέπει ποδόσφαιρο, δεν βλέπει θέαμα. Συνέχεια διαμαρτυρίες. Πρέπει επιτέλους να παρέμβει η Πολιτεία και να λειτουργήσει. Το θέμα είναι αν υπάρχει η βούληση. Την έχει η κυβέρνηση; Δεν το ξέρουμε ακόμα. Ας ελπίσουμε πως κάτι θα κάνει».

Κλείνοντας τόνισε: «Δεν φταίει πάντα αυτός που έχει τα νεύρα. Φταίει κι αυτός που τα δέχεται. Έχουν ρίξει τα βέλη τους σε μια συγκεκριμένη ομάδα, σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο. Οι υπόλοιποι τι κάνουν;».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x