Αγγλία

Στα λεφτά, άλλη είναι η πρωταθλήτρια στην Αγγλία!

Άλλη πήρε στο γήπεδο το πρωτάθλημα και άλλη βρίσκεται στην κορυφή των… εσόδων. Δείτε ποια ομάδα της Premier League πήρε τα περισσότερα λεφτά αλλά και πόσα πήραν οι «πεσμένες» Βίλα, Νόριτς, Νιουκάστλ.

Έχουν το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και ξέρουν να το διατηρούν στην κορυφή! Η «daily mail» αποκάλυψε τα έσοδα που είχε κάθε ομάδα της Premier League τη φετινή σεζόν και αυτή που είναι στην κορυφή της λίστας θα σας εκπλήξει.

Όχι δεν είναι η πρωταθλήτρια Λέστερ. Ούτε η Γιουνάιτεντ, ούτε η Λίβερπουλ που είναι οι μεγαλύτερες και πιο εμπορικές ομάδες στο «Νησί». Αλλά η Άρσεναλ! Οι «κανονιέρηδες» καρπώθηκαν 133 εκ. ευρώ, τα περισσότερα από κάθε άλλο σύλλογο. Ακολουθεί η Σίτι, η Γιουνάιτεντ και στην 5η θέση της λίστας βρίσκεται η πρωταθλήτρια Λέστερ, με τη Λίβερπουλ να είναι ακριβώς από κάτω.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, πάντως, είναι ότι η υποβιβασμένη Άστον Βίλα θα βάλει στα ταμεία της το «τρελό» ποσό των 80 εκ. ευρώ, άλλα τόσο η Νόριτς που έπεσε επίσης, ενώ η τρίτη της… παρέας, Νιουκάστλ, θα καρπωθεί 95 εκ. ευρώ!

inner

Τέλος, στον παραπάνω πίνακα φαίνεται πως κάθε ομάδα για κάθε τηλεοπτικό της παιχνίδι λαμβάνει 11,4 εκ. ευρώ και 1 εκ. ευρώ επιπλέον όταν έχει δείξει η τηλεόραση πάνω από 10 ματς. Επίσης, καρπώνονται το ποσό των 1,6 εκ. ευρώ για κάθε θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Η Άστον Βίλα πήρε δηλαδή 1,6 εκ. ευρώ επειδή τερμάτισε τελευταία, ενώ η πρωταθλήτρια Λέστερ πήρε 32,6.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x