Ισπανία

Στα play off η Ουέσκα, υποβιβάστηκε η Μούρθια

Την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο της στην μεγάλη κατηγορία θα έχει η Ουέσκα, η οποία επικράτησε με 2-1 της Λεβάντε εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στα play off. Υποβιβάστηκε η Μούρθια.

Ζωντανή στο κυνήγι του τελευταίου εισιτηρίου για την άνοδο στην La Liga έμεινε η Ουέσκα η οποία επικράτησε με 2-1 επί της πρωταθλήτριας Λεβάντε και έφτασε τους 63 βαθμούς, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο της συμμετοχής στα play offs.

Εκεί θα τεθεί αντιμέτωπη με την Χετάφε και όποια ομάδα προκριθεί θα διεκδικήσει το «χρυσό» εισιτήριο της ανόδου με τον νικητή του ζευγαριού Τενερίφη-Κάντιθ, ακολουθώντας τις Λεβάντε και Χιρόνα στα μεγάλα ''σαλόνια'' του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Την άσχημη πλευρά του νομίσματος αντίκρισε από την άλλη η μεγάλη χαμένη της αγωνιστικής, Μούρθια η οποία μετά την ήττα της από την Ταραγόνα με 1-0 έμεινε στους 48 βαθμούς και σε συνδυασμό με τις νίκες των Αλκορκόν και Αλμερία υποβιβάστηκε στην τρίτη τη τάξη κατηγορία.

Ήρωας της αναμέτρησης ο τερματοφύλακας της Ταραγόνα, Μανόλο Ρέινα ο οποίος έπιασε πέναλτι στο 73ο λεπτό με το σκορ να είναι στο 0-0, σώζοντας την ομάδα του από το φάσμα το υποβιβασμού.

Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής, το τέρμα που σημείωσε ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, Χοσέ Τοτσέ –το 16ο προσωπικό την φετινή σεζόν- στην εκτός έδρας επικράτηση της Οβιέδο επί της Έλτσε με 2-0 αλλά και η γκολάρα του Ομάρ Περντόμο από το κέντρο επί του Σάχα στην αναμέτρηση της Σαραγόσα με την Τενερίφη, στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της καριέρας του πρώην πορτιέρο της «Ένωσης» στην ενεργό δράση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 42ης αγωνιστικής:

Σεβίλλη Β΄- Ράγιο Βαγιεκάνο 1-2

Αλκορκόν – Λούγκο 3-0

Αλμερία – Ρέους 1-0

Βαγιαδολίδ – Κάντιθ 1-0

Έλτσε – Οβιέδο 0-2

Κόρδοβα – Χιρόνα 2-1

Λεβάντε – Ουέσκα 1-2

Μαγιόρκα – Χετάφε 3-3

Σαραγόσα – Τενερίφη 1-2

Ταραγόνα – Μουρθία 1-0

Νουμάνθια – Μιράντες 11/06, 19:00





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x