Europa League

Σταντάρ Λιέγης: Ομάδα σε παρακμή… (vids)

Τη δική της κρίση περνάει η Σταντάρ Λιέγης, που δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα της περασμένης πενταετίας. Το προφίλ της αντιπάλου του Παναθηναϊκού.

Αν κάτι έχει μείνει να θυμίζει τη Σταντάρ των προηγούμενων ετών, αυτό είναι η… φανέλα της! Οι Βέλγοι βρίσκονται σε παρακμή, αναπολούν τα περασμένα χρόνια και προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι.

Πέρυσι, η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα του Βελγίου μετά την Αντερλεχτ και την Μπριζ, τερμάτισε 7η με τον κόσμο να στήνει λαϊκά δικαστήρια! Μοναδικό κέρδος, η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Το προφιλ

Ούτε και φέτος τα πράγματα είναι καλά για τη Σταντάρ. Σε 4 αγωνιστικές έχει μόλις πέντε βαθμούς, με 4 γκολ ενεργητικό και 3 παθητικό. Στο σούπερ καπ του Βελγίου ηττήθηκε από την Μπριζ.

Πρέπει να τονιστεί ότι είναι πολύ πιθανό να απολυθεί ο προπονητής της, Γιανίκ Φερέρα και να αναλάβει ο Βίτορ Περέιρα που έφυγε από τη Φενέρμπαχτσε. Ο Περέιρα, ο οποίος έχει… προηγούμενα με τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του, μετά και τα όσα είχαν γίνει πρόπερσι στη Λεωφόρο, όταν ο Πορτογάλος ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό.

Στο ρόστερ της Σταντάρ υπάρχει ο Κύπριος Κωνσταντίνος Λαϊφης, ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Το πιο «δυνατό χαρτί» είναι ο Καμερουνέζος αμυντικός χαφ, Εγιόνκχ Ενόχ, που στα 30 του είναι ό, τι καλύτερο έχει αυτή τη στιγμή το κλαμπ. Ως Κυπελλούχος, η
Σταντάρ πέρασε απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Προϊστορία

Ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει άλλες δυο χρονιές τη Σταντάρ Λιέγης, στην Ευρώπη. Και οι δυο ήταν σε νοκ άουτ φάση. Τη σεζόν 2009-10, τέθηκε αντιμέτωπος με τους Βέλγους, στη φάση των 16 του Europa League, όταν και γνώρισε τον αποκλεισμό, με δυο ήττες (3-1 στο ΟΑΚΑ, 1-0 στο Βέλγιο). Επίσης, το 2014 οι δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ισοπαλία 0-0 στο Βέλγιο, ήττα για το «τριφύλλι» 2-1 στη Λεωφόρο και νέος αποκλεισμός.





Έτος ίδρυσης: 1898
Έδρα: Stade Maurice Dufrance
Χωρητικότητα: 29.388
Τίτλοι: 10 πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα, 1 Λιγκ Καπ, 4 Σούπερ Καπ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x