Ιταλία

Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Λούκα Τόνι

Το τελευταίο ματς του Λούκα Τόνι στην 22χρονη επαγγελματική του καριέρα θα είναι το προσεχές της Βερόνα κόντρα στην πρώην του ομάδα, Γιουβέντους. «Είναι η χειρότερη σεζόν μου», σχολίασε.

Πήρε τη μεγάλη απόφαση ο Λούκα Τόνι. Ο 38χρονος φορ ανακοίνωσε ότι κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του και πως το ματς της Κυριακής ανάμεσα στη Βερόνα και τη Γιουβέντους θα αποτελέσει το τελευταίο της επαγγελματικής του καριέρας.

«Το σκεφτόμουν αρκετό καιρό, ήμουν σε δύσκολη συναισθηματική κατάσταση, δεν ήταν κάτι εύκολο να το πάρω απόφαση. Όμως το παιχνίδι κόντρα στην Γιουβέντους θα είναι το τελευταίο μου», δήλωσε ο περυσινός πρώτος σκόρερ (και γηραιότερος που το καταφέρνει) της Serie A (πέτυχε 22 γκολ, όπως και ο Ικάρντι με την Ίντερ). Παράλληλα, σχολίασε ότι: «αυτή είναι η χειρότερη σεζόν της καριέρας μου, σε αγωνιστικό και πνευματικό επίπεδο. Χρειαζόμουν μια μεγάλη απογοήτευση για να πάρω αυτήν την απόφαση και ήρθε μια τεράστια απογοήτευση». Μέχρι στιγμής έχει πετύχει πέντε γκολ σε 21 ματς στη φετινή Serie A.

Ξεχωριστή στιγμή της καριέρας του η κατάκτηση του Μουντιάλ το 2006 με την εθνική Ιταλίας, ενώ έχει πάρει δύο πρωταθλήματα (2007-08, 2009-10) με την Μπάγερν Μονάχου και το 2006 κατέκτησε το «Χρυσό Παπούτσι» ως παίκτης της Φιορεντίνα. Συνολικά πέτυχε 272 γκολ σε 545 επίσημους αγώνες, ενώ φόρεσε τη φανέλα 15 συλλόγων (Μοντένα, Έμπολι, Φιορεντζουόλα, Λοντιτζιάνι, Τρεβίζο, Βισενζα, Μπρέσια, Παλέρμο, Φιορεντίνα, Μπάγερν Μονάχου, Ρόμα, Τζένοα, Γιουβέντους, Αλ Νασρ, Βερόνα).



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x