Stoiximan Super League

Σταθερές και νέες αξίες στον Παναθηναϊκό

Χαμόγελα στον Παναθηναϊκό για το 4-0 επί του ΠΑΣ και το 2/2 στο πρωτάθλημα. Κέρδος η ανάδειξη νέων παικτών έτοιμων να κάνουν τη διαφορά. Δύο οιωνοί τίτλου για τους «πράσινους».

Περίπου δυόμισι μέρες μετά την ήττα με 2-1 από τον Άγιαξ, ο Παναθηναϊκός έδειξε να συνέρχεται. Νίκησε με 4-0 τον… Άγιαξ της Ηπείρου, ΠΑΣ Γιάννινα, στη Λεωφόρο και έκανε το 2/2 στο πρωτάθλημα.

Η σταθερή αξία του Μπεργκ, με δύο γκολ (έφτασε τα 51 στο πρωτάθλημα και είναι 14ος στη σχετική λίστα στην ιστορία του Παναθηναϊκού) και μία ασίστ, έκανε ξανά τη διαφορά επιθετικά, ωστόσο ο Αντρέα Στραματσόνι διαπίστωσε και στην πράξη πως μπορεί να υπολογίζει σε σημαντική βοήθεια από περισσότερους παίκτες φέτος. Ο Κουλιμπαλί έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο ως δεξιός μπακ και φαίνεται πως ο Μέστο απέκτησε σοβαρό ανταγωνισμό για το βασικό σχήμα, ενώ και ο Σάμπα αν κι όχι ακόμη 100% έτοιμος έδειξε ένα μέρος από τη δεδομένη αξία του.

Η εκκίνηση στο πρωτάθλημα είναι μέχρι τώρα εξαιρετική και αρκούντως πειστική για τις διαθέσεις του Παναθηναϊκού. Και για τους… προληπτικούς, υπάρχουν δύο οιωνοί τίτλου: την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός άρχισε πρωτάθλημα με 2/2 χωρίς να δεχτεί γκολ, τη σεζόν 2009/10, κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ το ίδιο συνέβη και στην προηγούμενη περίπτωση που έκαναν το 2/2 Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ, τη σεζόν 2003/04.

Πλέον η προσοχή του Παναθηναϊκού στρέφεται στον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό, που θα οριστεί σήμερα. Λογικά θα επανέλθει ο Βίκτορ Ιμπάρμπο, πιθανότατα και ο Μουμπάρακ Γουακάσο ο οποίος άλλωστε θα λείψει από το ματς που ακολουθεί, με τη Θέλτα στην Ισπανία για το Europa League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x