Europa League

Λίβερπουλ-Σεβίλλη: Στη Βασιλεία... γράφουν ιστορία

Ώρα τελικού, ώρα να γραφτεί ιστορία. Λίβερπουλ και Σεβίλλη κοντράρονται στον τελικό του Europa League (21.45) και θέλουν να γράψουν το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην ευρωπαϊκή Βίβλο.

Είναι ίσως ο κορυφαίος τελικός Europa League των τελευταίων ετών. Λίβερπουλ και Σεβίλλη έκαναν το ταξίδι μέχρι το τέλος και «ρίχνουν άγκυρα» στη Βασιλεία, θέλοντας αμφότεροι να ολοκληρώσουν το δικό τους ξεχωριστό έπος.

Όποιος και κερδίσει απόψε στην ελβετική πόλη, θα γράψει ιστορία στο θεσμό. Ανδαλουσιάνοι και «κόκκινοι» δεν έχουν χάσει ποτέ σε τελικό της διοργάνωσης και σίγουρα δεν θέλουν να είναι απόψε η πρώτη φορά.

Η Σεβίλλη πάει για το απόλυτο έπος, διεκδικώντας την τρίτη σερί κατάκτηση σε μια διοργάνωση που «την έχει» εδώ και χρόνια, μετρώντας τέσσερα τρόπαια στους τέσσερις τελικούς που έχει δώσει το «παρών» στο θεσμό.

Από την άλλη, η πιο «ευρωπαϊκή» ομάδα της Αγγλίας, θέλει να επιστρέψει στον ευρωπαϊκό θρόνο – έστω και της δεύτερη τη τάξει διοργάνωσης – 11 χρόνια μετά το έπος της Κωνσταντινούπολης. Άλλωστε φέτος έχουν κάνει ήδη ένα, αφού απέκλεισαν την Μπορούσια, στο πιο συναρπαστικό ματς της διοργάνωσης. Μάλιστα στον θεσμό οι «ρεντς» μετρούν τρία τρόπαια σε τρεις τελικούς.

Άλλωστε το διακύβευμα, εκτός από το ανέβασμα στη σκάλα και το μετάλλιο, είναι και το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς, που καμία από τις δύο ομάδες δεν έχουν εξασφαλίσει από τα εγχώρια πρωταθλήματα τους.

Εντάξει, στους τελικούς δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ, αλλά όπως και να έχει η ομάδα του Ουνάι Έμερι, έχει τον τρόπο να φτάσει στην κατάκτηση ενός θεσμού που έχει μετατρέψει σε «κοσκινάκι» της.

Από την άλλη όμως, ποιος μπορεί να στοιχηματίσει κόντρα στον Γιούργκεν Κλοπ, που μέσα σε έξι μήνες οδήγησε την ομάδα του Μερσεϊσάιντ στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2007 και μια ανάσα από έναν πολυπόθητο τίτλο;

Στα αγωνιστικά, Κρον Ντέλι και Τρεμουλινάς δεν θα δώσουν το «παρών» από πλευράς Ανδαλουσιάνων, ενώ για τους «κόκκινους» αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Οριγκί, που προσπάθησε να βγάλει την προπόνηση της Τρίτης.

Οι Πιθανές ενδεκάδες:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Τουρέ, Μορένο, Λαλάνα, Τσαν, Μίλνερ, Φιρμίνο, Στάριτζ, Κουτίνιο

Σεβίλλη: Νταβίντ Σοριά, Μαριάνο, Ραμί, Καρίσο, Εσκουντέρο, Κριχόβιακ, Ενζονζί, Κόκε, Μπανέγα, Βιτόλο, Γκαμεϊρό

Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x