Stoiximan Super League

Στη λίστα του Ολυμπιακού και ο Μπρίτος!

Στο… τραπέζι και ο Μιγκέλ Μπρίτος! Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sportfm.gr για τις μεταγραφικές εξελίξεις στον Ολυμπιακό και αναλύει την περίπτωση του 31χρονου στόπερ της Γουότφορντ!

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού και ο Γκονζάλο Ροντρίγκες βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των “ερυθρόλευκων”, με τον πρώην στόπερ της Φιορεντίνα να τονίζει σήμερα πως θέλει μερικές μέρες ακόμα για να πάρει την απόφαση του. Μάλιστα αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως δεν απέρριψε το ενδεχόμενο επιστροφής στην πατρίδα του, καθώς η Ράσινγκ έχει κάνει πρόταση για την απόκτηση του. Ο Ολυμπιακός έχει επίσης κάνει μια πολύ καλή προσφορά στον λατινοαμερικάνο κεντρικό αμυντικό και πλέον περιμένει την απάντηση του Ροντρίγκες. Αν αυτή είναι καταφατική τότε οι “ερυθρόλευκοι” θα πορευτούν τη νέα σεζόν με Ροντρίγκες και Ρέτσο ως βασικούς στόπερ αλλά αν τελικά ο 33χρονος αμυντικός αποφασίσει να συνεχίσει σ' άλλη ομάδα την καριέρα του, τότε οι πρωταθλητές Ελλάδος θα κοιτάξουν άλλες περιπτώσεις.

Μία απ' αυτές, η οποία μάλιστα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πολλούς λόγους, είναι ο Μιγκέλ Μπρίτος της Γουότφορντ. Ο 31χρονος Ουρουγουανός αμυντικός με την πολύ καλή καριέρα στη Νάπολι αλλά και δύο καλές χρονιές στην αγγλική ομάδα, είναι μια επιλογή που είχε απασχολήσει και πριν από δυο χρόνια την ομάδα του λιμανιού, όταν ο λατινοαμερικάνος αμυντικός αποχωρούσε απ' τους “παρτενοπέι”. Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι ο Μπρίτος έχει προταθεί στον Ολυμπιακό και η περίπτωση του δεν αφήνει αδιάφορους τους πρωταθλητές Ελλάδος. Ο 31χρονος στόπερ αγωνίστηκε σε 27 ματς της πρέμιερ λιγκ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και ο συγκεκριμένος αριθμός θα ήταν μεγαλύτερος, αν δεν είχε υποστεί θλάση, στις αρχές Μαΐου. Ήταν βασικό στέλεχος της Γουότφορντ κι έχει έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου, ενώ κοστολογείται με 3 εκ. ευρώ. Οι δικές του απολαβές στην ομάδα του Λονδίνου είναι κάτι παραπάνω από ένα εκ. ευρώ κι εδώ υπάρχει κι ένα άλλο στοιχείο που καθιστά ιδιαιτέρως ελκυστική την περίπτωση του Μπρίτος.

Προπονητής στη Γουότφορντ ανέλαβε ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα ο οποίος θέλει να πάρει στην ομάδα του, τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Οι Άγγλοι ανέφεραν πριν από λίγες μέρες ότι η Γουότφορντ είναι διατεθειμένη να προσφέρει έξι εκ. ευρώ για να δελεάσει τον Ολυμπιακό, καθώς ο Σίλβα θέλει τον Νορβηγό μπακ στη νέα του ομάδα. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως αν οι “ερυθρόλευκοι” θελήσουν να προχωρήσουν πιο “ζεστά” στο θέμα του Μπρίτος, έχουν στα χέρια τους δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Το ένα είναι η παρουσία του Μάρκο Σίλβα στον πάγκο του αγγλικού συλλόγου και το δεύτερο η επιθυμία του Πορτογάλου τεχνικού να πάρει στη Γουότφορντ τον Ελαμπντελαουί.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Ουρουγουανό κεντρικό αμυντικό της αγγλικής ομάδας, χρήζει ιδιαίτερης μνείας η ικανότητα του να παίξει και αριστερό μπακ, καθώς είναι αριστεροπόδαρος. Πρόκειται για παίκτη που έχει κάνει σπουδαία καριέρα σε Ιταλία (Μπολόνια, Νάπολι) και Αγγλία έχοντας παραστάσεις από δύο σπουδαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x