Stoiximan Super League

Στη ματσάρα… Απολλωνάρα: 4-3 τον ΠΑΣ με ανατροπή στην ανατροπή!

Τι κάνει ο Απόλλων -του Ζόραν Βούλιτς! Στη ματσάρα της Ριζούπολης, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη στην άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα και κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή, επικράτησε 4-3!

Ο Απόλλων… παραμένει εδώ!

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής Σούπερ Λίγκας, η μεταμορφωμένη ομάδα του Ζόραν Βούλιτς εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη στην άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα και κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή των Ηπειρωτών, επικράτησε 4-3!

Τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι δίχως ήττα για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», στα οποία έχει μαζέψει οκτώ βαθμούς από τους, συνολικά, 10 που έχει!

Το ματς


Φορτσάτος -από το αήττητο των τριών τελευταίων αγωνιστικών- μπήκε ο Απόλλων Σμύρνης στο ματς. Μόλις τέσσερα λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή Τζήλου, οι γηπεδούχοι απείλησαν την εστία του Βελλίδη, με την προβολή του Καστιγέχος, έπειτα από το γύρισμα του Κούρου, να φεύγει ελάχιστα άουτ. Λίγο αργότερα είχαμε τον τραυματισμό του Κύργια, με τον Έλληνα αμυντικό να γίνεται αναγκαστική αλλαγή στο 12ο λεπτό και στη θέση του να περνάει ο Μπαρτολίνι.

Γεγονός, πάντως, που δεν… χάλασε τόσο πολύ τον Ζόραν Βούλιτς, καθώς αποδείχθηκε κομβικό! Και αυτό, διότι, μετά τη μεγάλη φάση του 15', όταν, στο απευθείας βολέ του Μάατσι, από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Μιχαήλ έβαλε την κόντρα και έσωσε τον ΠΑΣ, στο 26', ο Αργεντινός… έλαβε το συστημένο του Κονέ, πήδηξε πιο ψηλά από την άμυνα των φιλοξενούμενων και, με κεφαλιά, άνοιξε το σκορ, 14 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο!

inner
Με… καρμπόν τρόπο, ωστόσο, οι Ηπειρώτες, στην πρώτη τους καλή στιγμή, έφεραν το παιχνίδια στα ίσα! Πέντε λεπτά μετά το 1-0, ο Μαυροπάνος εκμεταλλεύτηκε άψογα την εξαιρετική σέντρα-φάουλ από δεξιά και, με δική του κεφαλιά, ισοφάρισε για τον «Άγιαξ»! Μάλιστα, ο πιτσιρικάς (19 ετών), που, θυμίζουμε, μετακόμισε το καλοκαίρι στα Γιάννενα και ενώ βρίσκεται πάντα στο «στόχαστρο» της ΑΕΚ, δεν πανηγύρισε το τέρμα του, καθώς δεν ξεχνάει πως είναι παιδί… γέννημα-θρέμμα του Απόλλωνα.

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν έμειναν εκεί, με το παιχνίδι να γίνεται… ροντέο! Στο 35', μετά από καταπληκτική σέντρα του Καρανίκα, ο Κόντε πήρε την κεφαλιά, φέρνοντας «τούμπα» την αναμέτρηση, με το πέμπτο γκολ του στα τελευταία πέντε ματς! Τρίτο γκολ, δηλαδή, στο ματς ΚΑΙ αυτό με κεφαλιά. Για να έρθει η άμεση ισοφάριση από τους γηπεδούχους, τρία λεπτά αργότερα! Έπειτα από το τραγικό λάθος του Βελλίδη, που… έπιασε αέρα, ο Τζημόπουλος, ο οποίος δεν περίμενε το λάθος του συμπαίκτη του, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για την άμεση ισοφάριση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας»!

inner
Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, είχαν ευκαιρίες για να κάνουν αμέσως ΚΑΙ το 3-2, αλλά ο Μάατσι, δύο φορές, στο 40' και στο 44', δεν κατάφερε να πετύχει την ανατροπή στην ανατροπή, κάτι που έγινε, τελικά, στο δεύτερο ημίχρονο!

Παρότι ο ΠΑΣ μπήκε πολύ πιο δυνατά από τον αντίπαλό του στο γήπεδο, χάνοντας ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Κόντε, στο 58', η ομάδα του Βούλιτς ήταν αυτή που πήρε ξανά το προβάδισμα! Στο 73', λοιπόν, ο Μάατσι βγήκε στην αντεπίθεση, έδωσε στον Ανιέτε και αυτός ανατράπηκε από τον Μαυροπάνο, με τον Ισπανό να αναλαμβάνει την εκτέλεση, ευστοχώντας για το 3-2 -με τον Γιάννη Πετράκη να τραβάει τα μαλλιά του από την αμυντική λειτουργία των παικτών του.

Ωστόσο, στο 86' είχαμε νέο, τραγικό λάθος του Μαυροπάνου, ο οποίος έστρωσε την μπάλα στον Χουάρες, που βγήκε τετ-α-τετ με τον Βελλίδη, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Έλληνα τερματοφύλακα. Στη συνέχεια της φάσης, όμως, πήρε το… ριμπάουντ ο Αλμπάνης και «έγραψε» με σουτ το 4-2, «τελειώνοντας» τους φιλοξενούμενους. Οι τελευταίοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να διαμορφώσουν το… αγγλικό 4-3 με νέα κεφαλιά του Κόντε στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης.

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Απόλλων Σμύρνης (Βούλιτς): Τσόβιτς, Κύργιας (12' Μπαρτολίνι), Ντάσιος, Κονέ, Αλμπάνης, Μάατσι, Ανιέτε (90' Μενδρινός), Καστιγέχος (71' Χουάρες), Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Κούρος

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Ναδάλες, Μιχαήλ, Γιάκος, Κόντε, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος (80' Μπουκουβάλας), Καρανίκας (71' Μανθάτης), Νικολιάς, Χαλκιαδάκης (69' Σολτάνι)

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x