Αγγλία

Στην Πρέμιερ Λιγκ η Μπράιτον!

Στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος μετά από 34 χρόνια επέστρεψε η Μπράιτον, που με τη νίκη της κόντρα στη Γουίγκαν με 2-1 εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό της!

Ιστορικές στιγμές ζουν στο Μπράιτον. Η τοπική ομάδα μετά την νίκη της με 2-1 επί της Γουίγκαν εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ. Και αυτό καθώς βρίσκεται στο +14 από την Χάντερσφιλντ, η οποία ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ντέρμπι και δεν την... προλαβαίνει!

Η Μπράιτον είχε αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας από το 1979 έως το 1983, ωστόσο δεν είχε καταφέρει ποτέ να κερδίσει το εισιτήριό της για την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Παράλληλα, έχει στην τροπαιοθήκη της ένα Λιγκ Καπ Αγγλίας από το… μακρινό 1910, ενώ έχει αγωνιστεί και στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 1983 αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει την κούπα κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τον… δρόμο για την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος άνοιξε ο Γκλεν Μάρεϊ με το 22ο γκολ του στη σεζόν, με τον Σόλομον Μαρτς να «κλειδώνει» το τρίποντο για την ομάδα του Κρις Χιούτον! Το μόνο που άλλαξε μέχρι το φινάλε ήταν το σκορ, με τον Νικ Πάουελ να πετυχαίνει το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Μπράιτον αγωνίζεται και ο πρώην αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, Γκαετάν Μπονγκ.





inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x