Stoiximan Super League

Στην υγειά του… ΠΑΟΚ!

Άψογα αξιοποίησε το δώρο του ΠΑΟΚ ο Πανθρακικός! Με πέναλτι του Ίγκορ (83'), οι Θρακιώτες καθάρισαν 1-0 στη Βέροια (που σώθηκε πάντως) και μετά την ήττα του Λεβαδειακού έχουν την τύχη στα χέρια τους.

Από τον εαυτό του και μόνο εξαρτάται πλέον ο Πανθρακικός για το αν θα μείνει στη Σούπερ Λίγκα!

Με μια παθιασμένη εμφάνιση, η ομάδα της Κομοτηνής λύγισε 1-0 τη Βέροια και αξιοποίησε ιδανική τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Λεβαδειακού.

Ένα πέναλτι του Ίγκορ στο 83' (το οποίο ακολούθησαν οι αποβολές των Νέτο και Καλτσά) αποδείχθηκε αρκετό για τους Θρακιώτες, ώστε να πιάσουν στη βαθμολογία τους Βοιωτούς και μ' ένα τρίποντο την τελευταία αγωνιστική επί της Ξάνθης να μείνουν εκείνοι στην κατηγορία.

Παρά την ήττα της πάντως, η Βέροια εξασφάλισε ήδη τη σωτηρία, καθώς η επικράτηση του ΠΑΟΚ σφράγισε ότι δεν υποβιβάζεται σε κανένα σενάριο ισοβαθμίας στο τέλος.


Το ματς

Πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό είναι πολύ light. Και «τελικός» παραμονής χωρίς… Πανθρακικό (που υποτίθεται ότι καιγόταν) το ίδιο. Παρόλο που δεν τους έκανε κανένα άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη, οι Θρακιώτες δεν μπήκαν όσο αποφασισμένοι θα περίμενε κανείς για να τη διεκδικήσουν. Ακόμα λοιπόν κι αν η Βέροια δεν είχε λόγο να φορτσάρει (αφού της έκανε και η ισοπαλία) ήταν εκείνη που απείλησε περισσότερο.

Σε μεγάλο βαθμό με το «γλυκό» πλασέ του Ντουμίτρου που έβγαλε ο Αθανασιάδης. Και σε μικρότερο με την απόπειρα του Ναζλίδη να τον κρεμάσει έπειτα από κακή του έξοδο. Ο τραυματισμός του Μπεν ωστόσο ξεθύμανε τους γηπεδούχους. Τους χάλασε το ρυθμό. Κι επέτρεψε στον Πανθρακικό να μην κερδίσει απλά μέτρα. Αλλά (μαθαίνοντας κι ευχάριστα νέα από την Τούμπα) ν’ αρχίσει δειλά-δειλά να εμφανίζεται στην αντίπαλη περιοχή.

Διότι οι παίκτες του Ρόκα πλησίασαν αρχικά το γκολ με μια απ’ τις γνωστές κεφαλιές του Ίγκορ. Λίγο αργότερα το πέτυχαν κιόλας, αλλά ο Κάσες υποδείχθηκε (μάλλον κακώς) σε θέση οφσάιντ. Και γενικώς άρχισαν να μοιάζουν όλο και περισσότερο με αφεντικά του ματς. Όσο περνούσε η ώρα λοιπόν, τόσο αυξανόταν ο χρόνος που οι φιλοξενούμενοι είχαν την μπάλα στα πόδια. Έτσι, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βελτιώσει την κυκλοφορία τους (βάζοντας τον Τάτο) και ο Πανθρακικός προσπαθούσε όλο και πιο σπασμωδικά να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ.

Όταν έχεις ψυχή όμως, το σχέδιο αποδεικνύεται ενίοτε δευτερεύον. Το πέναλτι που κέρδισε λοιπόν ο Ίγκορ από τον Νέτο (μαζί με την αποβολή του) δεν έφερε μόνο ανταμοιβή για το πάθος των φιλοξενούμενων. Έφερε -μέσω της ψύχραιμης εκτέλεσής του- και την υπόθεση παραμονή στα πόδια τους. Διότι λίγο αφότου αποβλήθηκε και ο Καλτσάς και πανηγύρισαν το τεράστιο διπλό, το ήξεραν πλέον οριστικά: Ότι μια απλή νίκη στο ντέρμπι με την Ξάνθη θα ‘ναι αρκετή για να βρίσκονται και του χρόνου στα σαλόνια.



Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΒΕΡΟΙΑ (Λαναρής-Χριστοφορίδης): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Αραγονές, Καλί, Νέτο, Βεργώνης, Μπαλάφας, Ντουμίτρου (85’ Πέρεθ), Καλτσάς, Γεωργιάδης (66’ Τάτος), Μπεν (28’ λ.τ. Ναζλίδης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τζινάρ, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Όστοϊτς

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Εμπόου, Μελίσσης, Μεχία, Ρομέου (80’ Ροζέριο), Χρήστου, Τζάνης (90’+2’ Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Κάσες (85’ Ηλιάδης), Ίγκορ

Στον πάγκο έμειναν οι: Πασχαλάκης, Μανού, Τσουμάνης, Σερφά

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Καβάλας)
ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x