Ελλάδα

Στις 15/5 η δίκη για την κάρτα υγείας

Στις 15 Μαΐου θα τεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης τα 23 μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ που ελέγχονται για την υπόθεση της κάρτας υγείας.

Άμεσα κινούνται οι διαδικασίες στη δίκη για την κάρτα υγείας. Όπως έγινε γνωστό, τα 23 μέλη της ΕΠΟ που ελέγχονται για την περιβόητη υπόθεση θα τεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης στις 15 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν η αιτία για να εκπέσει η προηγούμενη διοίκηση της ομοσπονδίας υπό τους Γκιρτζίκη και τους Τοπολιάτη, Προύντζο, Οικονομίδη, Μαζαράκη και Καραμελίδη. Το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται αφορά απιστία σε βάρος της ομοσπονδίας, ύψους 29 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο καταβλήθηκε για τον έλεγχο της υγείας των ποδοσφαιριστών, και παρότι δεν εφαρμόστηκε ποτέ η ΕΠΟ συνέχισε να το χρηματοδοτεί.

Η Εισαγγελέας Εφετών, Ευγενία Κυβέλου, είχε υποβάλλει στο Συμβούλιο Εφετών πρόταση παραπομπής σε δίκη με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, για την επονομαζόμενη υπόθεση της "κάρτας υγείας

Συνολικά, η παραπομπή σε δίκη πρόταση αφορά τους πρώην προέδρους της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, Βασίλη Γκαγκάτση και Σοφοκλή Πιλάβιο καθώς και τα πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, Βασίλη Χατζηαποστόλου, Γιώργο Σιντόρη, Αριστείδη Σταθόπουλο, Νίκο Φύριο, Γιάννη Σίγαλα, Νίκο Ανασόπουλο, Σωκράτη Παπαδόπουλο, Θόδωρο Φωτίου, Γιάννη Δεσύλα, Γιάννη Καλύβα, Χρήστο Σάββα και Βαγγέλη Μάντζιο.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν, βάσει του 390 του Ποινικού Κώδικα, είναι ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x