Ιταλία

Στο κυνήγι της «Μεγάλης Κυρίας»

Η Γιουβέντους καταφέρνει να διατηρείται στην κορυφή της Serie A δείχνοντας το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένη, στην 22η αγωνιστική του Campionato όμως όλα μπορεί να ανατραπούν.

Μετά το πέρας εικοσιμία αγωνιστικών στη Serie A, η Γιουβέντους απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής, με τους «διώκτες» της όμως να έχουν εύκολο θεωρητικά πρόγραμμα στην 22η «στροφή» του Campionato, εκτός της Ρόμα, και την ίδια να δοκιμάζεται στην «σκληρή» έδρα της Σασουόλο, είναι πιθανό όχι μόνο να εξανεμιστούν οι διαφορές αλλά και να υπάρξει ανατροπή.

Δίχως το σπουδαία παιχνίδι, με πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις όμως, η δράση στην κορυφαία κατηγορία του calcio συνεχίζεται με την αυλαία της αγωνιστικής να ανοίγει το Σάββατο στη Ρώμη, εκεί όπου οι «γαλάζιοι» της ιταλικής πρωτεύουσας (Λάτσιο) υποδέχεται στο «Ολίμπικο» την Κιέβο Βερόνα με τον τεχνικό των γηπεδούχων Σιμόνε Ιντζάγκι να βρίσκει και πάλι τον Λούλιτς (θα παίξει στην επίθεση με τους Τζόρτζεβιτς και Φελίπε Άντερσον), να χάνει όμως τον Ιμόμπιλε λόγω τιμωρίας από τον αθλητικό δικαστή.

Αργότερα στο «Τζουζέπε Μεάτσα», στο Μιλάνο, η Ίντερ φιλοξενεί την Πεσκάρα στοχεύοντας σε μία άνετη νίκη που θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία της εν όψει του ντέρμπι με τη Γιουβέντους την επόμενη αγωνιστική.

Την Κυριακή το πρόγραμμα ανοίγει στο Τορίνο το παιχνίδι της «Γκρανάτα» με την Αταλάντα, δύο ομάδων των οποίων η παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα αποτελεί ευχάριστη έκπληξη και ιδιαίτερα όσον αφορά τους «Μπεργκαμάσκι».

Το κυρίως μενού, στις 16:00, περιλαμβάνει έξι ματς, με τα βλέμματα να πέφτουν σε περισσότερα από ένα γήπεδα Στο «Μαράσι» (Γένοβα) η Ρόμα με την ίδια ενδεκάδα με αυτή που αγωνίστηκε κόντρα στη Κάλιαρι, δοκιμάζεται απέναντι στη Σαμπντόρια η οποία στην έδρα της είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Στο Σασουόλο η τοπική ομάδα υποδέχεται την πρωταθλήτρια Γιουβέντους, σε μια έδρα στην οποία πέρσι οι μπιανκονέρι έχασαν(1-0) για να ξεκινήσουν από το σημείο εκείνο και έπειτα το ιστορικό νικηφόρο σερί τους.

Οι «νεροβέρντι» διαπραγματεύονται με τη Ρόμα για τον Ντεφρέλ, συνεπώς το πιθανότερο είναι στην κορυφή της επίθεσης να βρεθεί ο πρώην «ασπρόμαυρος» Μάτρι. Ο τεχνικός της «Juve» Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, μετά την πρόκριση επί της Μίλαν μεσοβδόμαδα (νίκη 2-1 στο πλαίσιο των προημιτελικών του κυπέλλου Ιταλίας), θα ξεκουράσει τον Μάριο Μάντζουκιτς που ξόδεψε μεγάλα αποθέματα ενέργειας απέναντι στους «ροσονέρι», με τους Ντιμπάλα και Πιάνιτς να κινούνται στην πλάτη του Ιγκουαΐν και τους Ρινκόν, Μαρκίζιο και Στουράρο να παίρνουν θέση στο χώρο του κέντρου.

Η Μίλαν με την απογοήτευση από τον αποκλεισμό στο κύπελλο αλλά και με τον Ρομανιόλι η ποινή του οποίου μειώθηκε, αγωνίζεται στην έδρα της Ουντινέζε του Ορέστη Καρνέζη, ενώ στο «Αρτέμιο Φράνκι» της Φλωρεντίας, η Φιορεντίνα συναντά τη Τζένοα της οποίας η μεσαία γραμμή βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τις απουσίες των Κατάλντι, Ριγκόνι και Βελόζο.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται το βράδυ με τον αγώνα Νάπολι- Παλέρμο. Οι γηπεδούχοι δεν σκέφτονται τίποτε άλλο πέραν των τριών βαθμών της νίκης, ενώ οι Σικελοί παρατάσσονται με νέο προπονητή (Λόπεζ) ο οποίος δείχνει να επιλέγει φουλ επίθεση (4-3-3) με τους Νεστορόφκσι, Τραϊκόφσκι και Κουαΐσον να παίρνουν θέση στη γραμμή κρούσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο 28/1

Λάτσιο- Κιέβο Βερόνα 19:00
Ίντερ- Πεσκάρα 21:45

Κυριακή 29/1

Τορίνο- Αταλάντα 13:30
Σαμπντόρια- Ρόμα 16:00
Σασουόλο- Γιουβέντους 16:00
Κάλιαρι- Μπολόνια 16:00
Κροτόνε- Έμπολι 16:00
Φιορεντίνα- Τζένοα 16:00
Ουντινέζε- Μίλαν 16:00
Νάπολι- Παλέρμο 21:45

Η επόμενη αγωνιστική (23η):

Σάββατο 4/2

Μπολόνια- Νάπολι 21:45

Κυριακή 5/2

Μίλαν- Σαμπντόρια 13:30
Αταλάντα- Κάλιαρι 16:00
Κιέβο Βερόνα- Ουντινέζε 16:00
Έμπολι- Τορίνο 16:00
Τζένοα- Σασουόλο 16:00
Πεσκάρα- Λάτσιο 16:00
Παλέρμο- Κροτόνε 19:00
Γιουβέντους- Ίντερ 21:45

Τρίτη 7/2

Ρόμα- Φιορεντίνα 21:45

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x