Euro 2024

Στο Μουντιάλ με Πρίγιοβιτς η Σερβία, τέζαρε την Ουαλία το ΕΪΡΕ

Καθάρισε ο Πρίγιοβιτς για τη Σερβία! Με γκολ του φορ του ΠΑΟΚ, οι «πλάβι» νίκησαν 1-0 τη Γεωργία και προκρίθηκαν απευθείας στο Μουντιάλ! «Κηδεία» για την Ουαλία και στα μπαράζ η Ιρλανδία (0-1).

«Χρυσός» Πρίιγοβιτς οδήγησε την Σερβία στο Μουντιάλ.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ μπήκε ως αλλαγή και έλυσε τον… γόρδιο δεσμό, δίνοντας τη νίκη στους Σέρβους κόντρα στην Γεωργία (1-0) και την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας! Δεύτερo στον 4ο όμιλο τερμάτισε το ΕΪΡΕ που έκανε… κηδεία μέσα στην Ουαλία (0-1), την πέταξε εκτός μπαράζ και πήρε αυτή τη θέση της!

Τα αποτελέσματα της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής
Μολδαβία-Αυστρία 0-1
(69’ Σάουμπ)

Σερβία-Γεωργία 1-0
(74’ Πρίγιοβιτς)

Ουαλία-ΕΪΡΕ 0-1
(54’ ΜακΚλιν)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου
Σερβία 21 (20-10)
ΕΪΡΕ 19 (12-6)
---------------------------------------
Ουαλία 17 (13-6)
Αυστρία 15 (14-12)
Γεωργία 5 (8-14)
Μολδαβία 2 (4-23)

Εμφανώς αγχωμένοι μπήκαν στο ματς οι Σέρβοι. Εφόσον επικρατούσαν θα ήταν σίγουρα στο Μουντιάλ και αυτός του φόρτωσε με… άγχος κόντρα στην αδιάφορη Γεωργία. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί στην κόντρα και έφτιαξαν αρκετές φάσεις στο πρώτο μέρος, δείχνοντας στους γηπεδούχους πως δεν αποτελέσουν εύκολο θύμα!

Τα λεπτά περνούσαν, η Σερβία έδειχνε να ψάχνει απεγνωσμένα το «χρυσό» γκολ (παρότι το αποτέλεσμα στο άλλο ματς του ομίλου την βόλευε) και το βρήκε! Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στο 74’ (είχε μπει αλλαγή στο 61’) με φοβερό τελείωμα στην κίνηση έβαλε μπροστά στο σκορ τους «πλάβι» και… φωτιά στο γήπεδο! Η Σερβία είχε κάνει αυτό που έπρεπε και πλέον δεν την ένοιαζε κανένα άλλο αποτέλεσμα. Ήλεγξε το ματς, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και το τελικό σφύριγμα τους βρήκε να πανηγυρίζουν για την πρόκρισή τους στο Μουντιάλ!



Την έκπληξη της βραδιάς έκανε η Ιρλανδία που τέζαρε την Ουαλία μέσα στην έδρα της! Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο, πίεσαν ασφυκτικά το ΕΪΡΕ και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες χωρίς να βρουν το πολυπόθητο γκολ!

Και το πλήρωσαν στην επανάληψη! Μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Χέντριξ, ο Ρόμπσον Κανού άφησε την μπάλα κάτω από τα πόδια και ο ΜακΚλιν με ωραίο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Χένεσεϊ για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει το γκολ που επιθυμούσαν και που τους έδινε την δεύτερη θέση και κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμά τους μέχρι το φινάλε.



Στο τελευταίο ματς του ομίλου, η Αυστρία επικράτησε 1-0 της Μολδαβίας με γκολ του Σάουμπ, σε ένα αδιάφορο παιχνίδι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x