Βέλγιο

Στο νήμα τίτλος και εξάδα

Προβάδισμα τίτλου στο… νήμα πήρε η Κλαμπ Μπριζ, μετά την ήττα της Άντερλεχτ στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της Jupiler League. Από… θαύμα 6άδα η Σαρλερουά, εκτός η Γκενκ. Δεν τα κατάφερε η Σερκλ.

Τα πάνω κάτω ήρθαν στην πρώτη εξάδα του βελγικού πρωταθλήματος με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας μετά από τριάντα αγωνιστικές.

Η Κλαμπ Μπριζ επιβλήθηκε 3-1 της Βέστερλο και άνοιξε τη διαφορά της απ’ την Άντερλεχτ, η οποία ηττήθηκε 2-1 απ’ την Γάνδη.

Έτσι, η Κλαμπ θα ξεκινήσει τα πλέι οφ τίτλου με 31 βαθμούς -εφόσον η βαθμολογία της κανονικής διάρκειας μοιράζεται στα δύο, με τη στρογγυλοποίηση να γίνεται προς τα πάνω- ενώ Άντερλεχτ και Γάνδη θα ξεκινήσουν με 29.

Στην ισοβαθμία πήρε την τελευταία πλεονεκτική θέση της βαθμολογίας η Σαρλερουά, η οποία εκμεταλλεύτηκε άψογα την ήττα της Γκενκ απ’ τη Σταντάρ Λιέγης και, επικρατώντας 2-0 της Μουσκρόν. Σαρλερουά και Γκενκ ισοβάθμησαν με 49 βαθμούς στην έκτη θέση, όμως η πρώτη υπερτερεί στη βαθμολογία και άφησε εκτός του γκρουπ τίτλου την «μισητή» αντίπαλο.

Στη μάχη της παραμονής, η Σερκλ… έβγαλε τα μάτια της, αφού δεν κατάφερε να επιβληθεί της Μαλίν, παρότι προηγήθηκε με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με δύο γκολ στις καθυστερήσεις έφεραν το ματς «τούμπα» και έστειλαν την ομάδα του Μπριζ στα μπαράζ για την παραμονή τους, μαζί με τη Λιρς.

Η μεγάλη κερδισμένη απ’ το συγκεκριμένο αποτέλεσμα πάντως ήταν η Μπέβερεν, η οποία έμεινε στο 0-0 με τη Λόκερεν, αποτέλεσμα που τελικά δεν της κόστισε.

Αναλυτικά η 30η αγωνιστική:
Άντερλεχτ - Γάνδη 1-2
(15’ Μίτροβιτς - 48’ Φόκετ, 61’ Ραμάν)

Σταντάρ Λιέγης-Γκενκ 1-0
(64’ Ντε Σαρτ)

Σαρλερουά-Μουσκρόν 2-0
(25’ Κουλιμπαλί, 64’ Σαλίκ)

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Οστάνδη 1-4
(62’ Μπεντέκε - 32’, 42’ Ρουίζ, 71’ Μπέριερ, 90+3’ Ρουίζ)

Λιρς-Κόρτραϊκ 0-0

Βέστερλο-Κλαμπ Μπριζ 1-3
(64’ Σουτερντέν - 13’ Ουλάρ, 26’, 58’ Ιζκιέρντο)

Μπέβερεν-Λόκερεν 0-0

Σερκλ Μπριζ -Μαλίν 2-3
(35’, 81’ Μπούλ - 80’, 90+3’ Γουίλσκι, 90+2’ πεν. Βεσελίνοβιτς)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x