Ιταλία

Στο τέλος «μίλησε» (με πέναλτι) η Φιορεντίνα

Με τον Βερετού να πετυχαίνει «χρυσό» γκολ στο 90' με πέναλτι (έχοντας σκοράρει και νωρίτερα έτσι), η Φιορεντίνα «λύγισε» (3-2) τη Σαμπντόρια των δύο δοκαριών και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου.

Και στο Φιορεντίνα στο… θρίλερ.

Οι «βιόλα» πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Coppa Italia, επικρατώντας 3-2 της Σαμπντόρια στο «Αρτέμιο Φράνκι» σε ένα ματς που είχε συνολικά τρία πέναλτι, ένα περισσότερο για τους γηπεδούχους. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει μια εκ των Λάτσιο και Τσιταντέλα.

Ο Βερετού στο 90’ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Πιόλι ευστοχώντας από την άσπρη βούλα, έχοντας «χτυπήσει» με τον ίδιο τρόπο και 30 λεπτά νωρίτερα. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει προβάδισμα στο 69’ και το 71’, κάνοντας το 2-1, αλλά οι Μπαρέτο και Καπράρι σημάδεψαν το οριζόντιο και το αριστερό δοκάρι.

Ο Μπαμπακάρ άνοιξε το σκορ μόλις στο 2’, όταν μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Μπενάσι βρέθηκε φάτσα με τον Πουτζιόνι και τον νίκησε, καθώς ο δεύτερος δεν κατάφερε να προστατέψει την κλειστή του γωνία. Η απάντηση ήρθε από τον Μπαρέτο στο 39’, που μετά από σέντρα-σουτ κρατήθηκε οριακά και δεν βγήκε offside και στη συνέχεια της φάσης δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει. Ο Βερετού με εκτέλεση πέναλτι έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 59ο λεπτό, αλλά οι φιλοξενούμενοι «πλήρωσαν» το ίδιο… νόμισμα τους «βιόλα» με τον Ραμίρες να εκτελεί τον Ντραγκόφσκι από τα έντεκα βήματα.





Το πρόγραμμα για τους «16» του Κυπέλλου

Τρίτη
Ίντερ - Πορντενόνε 0-0 [5-4 πέν.]

Τετάρτη
Φιορεντίνα - Σαμπντόρια 3-2 (2' Μπαμπακάρ, 59' πέν. και 90' πέν. Βερετού / 39' Μπαρέτο, 77' πέν. Γκαστόν Ραμίρες)
Μίλαν - Βερόνα 3-0 21:45

Πέμπτη
Λάτσιο - Τσιταντέλα (22:00)

Τρίτη 19/12
Νάπολι - Ουντινέζε (22:00)

Τετάρτη 20/12
Αταλάντα - Σασουόλο (16:00)
Ρόμα - Τορίνο (18:30)
Γιουβέντους - Τζένοα (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x