Stoiximan Super League

Στο τέλος θα χαθεί η μπάλα!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως σε λίγο θ' ακούσουμε πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδιωξε τον Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα για να μην βρει ο Ολυμπιακός απέναντι του και τον Βραζιλιάνο επιθετικό.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Αυτό που έγινε χθες βράδυ στη Βαρκελώνη έχει πολύ απλά να κάνει μ' εφαρμογή της ποδοσφαιρικής λογικής. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-1 τον Ολυμπιακό και προχωρούν και οι δύο παρακάτω. Για να βλέπαμε άλλο αποτέλεσμα στο Καμπ Νου, θα έπρεπε σήμερα να μιλάμε για “επανάσταση” στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο νόμος των πιθανοτήτων (ακόμα και στο ποδόσφαιρο) είναι αμείλικτος. Τι είδαμε λοιπόν το βράδυ της Τετάρτης στο “άντρο” της Μπάρτσα;

Πολύ απλά αυτό που όλοι περίμεναν να δουν πριν από την έναρξη του ματς, σ' ένα παιχνίδι ανάμεσα στην κορυφαία ομάδα του κόσμου και τον Ολυμπιακό. Την απόλυτη κυριαρχία των “μπλαουγκράνα” και τους “ερυθρόλευκους” να προσπαθούν να περιορίσουν από το πρώτο δευτερόλεπτο την “παρέα” του Μέσι. Επειδή όμως πολλά ακούγονται μετά το παιχνίδι, καλό θα είναι ' αναφερθούν ορισμένα πράγματα για να μη χαθεί η μπάλα.

Πρώτα απ' όλα όσοι πιστεύουν ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε είπε στους παίκτες του να ρίξουν...ρυθμό για να μη σκοράρουν άλλα γκολ, μάλλον δεν ξέρουν ούτε τον προπονητή της Μπάρτσα αλλά ούτε και το πως λειτουργούν οι ομάδες. Σε λίγο θ' ακούσουμε πως ο Βαλβέρδε έδιωξε τον Νεϊμάρ για να μην βρει ο Ολυμπιακός απέναντι του και τον Βραζιλιάνο.

Επίσης οφείλει ν' απαντήσει κάποιος στο αν τελικά αυτή η ήττα, με το συγκεκριμένο σκορ, είναι λόγος για να πανηγυρίσουν οι φίλοι των πρωταθλητών Ελλάδος. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι είναι και τούτο άλλωστε επισήμανε και ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” μετά το τέλος του αγώνα.

Άλλο αυτό όμως κι άλλο να το να μην επισημάνει κάποιος το αυτονόητο. Ο Ολυμπιακός έδωσε χθες το δυσκολότερο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του και σε τέτοιου είδους ματς, ελλοχεύει ο κίνδυνος της συντριβής. Φέρτε απλά στο νου τι έπαθε η Παρί Σεν Ζερμέν στο ίδιο γήπεδο πριν από λίγους μήνες, μέσα σε έξι λεπτά.

Άλλοι εξέφρασαν μεγαλύτερες προσδοκίες, εκτιμώντας πως ο Ολυμπιακός δεν είχε ούτε τη σωστή προσέγγιση στον αγώνα, ούτε το σωστό πλάνο για να πετύχει το “θαύμα”. Θα έπρεπε άραγε να είναι διαφορετική η προσέγγιση των Πειραιωτών στο συγκεκριμένο ματς, όταν τέσσερις μέρες πριν ο Πανιώνιος έκανε ότι ήθελε την αμυντική γραμμή της ομάδας του λιμανιού; Μια τέτοια τακτική μάλλον δε θα φανέρωνε (ποδοσφαιρική) σοφία απ΄ την πλευρά του Λεμονή. Όσο για τη διάταξη με την οποία παρατάχθηκαν οι “ερυθρόλευκοι” στον συγκεκριμένο αγώνα, μη γελιόμαστε, δεν επηρέασε (τουλάχιστον σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να γίνεται κουβέντα) την αγωνιστική εικόνα της ελληνικής ομάδας. Ακόμα και αν ο Οφόε ήταν ο τρίτος χαφ στη μεσαία γραμμή (αντί του Ζιλέ και ο Τζούρτζεβιτς ξεκινούσε το ματς στην κορυφή της επίθεσης, λίγα πράγματα θ' άλλαζαν στο παιχνίδι των “ερυθρόλευκων”.

Το μοναδικό ίσως στοιχείο που θα μπορούσε ν' αναφέρει κάποιος ως θέμα συζήτησης ήταν η απόφαση του Λεμονή να παίξει με τον Νικολάου και όχι με τον Ένγκελς. Μπορεί όμως να εγγυηθεί κάποιος ότι αν αγωνίζονταν ο Βέλγος το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό; Όχι βέβαια και μην ξεχνάμε ότι ο Ένγκελς ήταν που λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ στο Τορίνο, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Ποιο είναι λοιπόν το κυρίαρχο συναίσθημα μετά τη λήξη του αγώνα απέναντι στην Μπαρτσελόνα; Είναι συναίσθημα ικανοποίησης πως ο αγώνας δεν αφήνει “λαβωματιές” και “σημάδια” στο κορμί του Ολυμπιακού. Το γεγονός λοιπόν ότι οι “ερυθρόλευκοι” ξεκινούν σήμερα την προετοιμασία τους για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, έχοντας τη δυνατότητα να λένε οι παίκτες του “ξεχνάμε την Μπαρτσελόνα” είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο κέρδος για τους πρωταθλητές.

Αυτά για να μη χάνουμε το μέτρο και να έχουμε αντίληψη της πραγματικότητας. Γιατί μετά το τέλος του αγώνα κάποιοι πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κερδίσει την Μπαρτσελόνα. Μην καταργήσουμε τη λογική, όποιος της πάει κόντρα (ακόμα και στο ποδόσφαιρο) κάποια στιγμή το πληρώνει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x