Stoiximan Super League

Στο… ύψος του ο Ολυμπιακός!

Δεν χαλαρώνει παρότι είναι εδώ και καιρό πρωταθλητής. Με τους Ντουρμάζ-Ιντέγε ο Ολυμπιακός καθάρισε και τον Ηρακλή (2-0 στο Καυτανζόγλειο), δείχνοντας σε μεγάλο βαθμό τη σοβαρότητα που ζητάει ο Σίλβα

Ξεμπέρδεψε και με τα… χρωστούμενα ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι πήραν και το εξ αναβολής ματς της 25η αγωνιστικής στο «Καυτανζόγλειο» επικρατώντας 2-0 κόντρα στον Ηρακλή.

Όλη η… δουλειά έγινε στο πρώτο ημίχρονο για την ομάδα του Σίλβα. Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ νωρίς-νωρίς με εκτέλεση φάουλ του Ντουρμάζ (12’), φάση στην οποία φέρει ευθύνη και ο Περνίς. Όταν οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό είδαν παράλληλα και τις ελπίδες τους να εξανεμίζονται, καθώς ο Ιντέγε έπιασε στον ύπνο την άμυνά τους και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (44’). Στην ίδια φάση ο Γηραιός διαμαρτύρεται πως η μπάλα στο γύρισμα του Φορτούνη, που έδωσε την ασίστ, είχε βγει άουτ. Στο ριπλέι φαίνεται να έχει περάσει τη γραμμή.

Καλός σχετικά ήταν ο ρυθμός στο δεύτερο 45λεπτο. Αρκετές φάσεις, με τον Μοντέιρο να είναι ο «μοιραίος» για τον Ηρακλή, καθώς θα μπορούσε στο 74’ να βάλει ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι. Λίγο πριν τη λήξη ακυρώθηκε (90+3') σωστά τέρμα του Φορτούνη, ο οποίος ήταν οφσάιντ.


To ματς:


Νωθρό ξεκίνημα στο παιχνίδι από τις δύο ομάδες. Τα πρώτα λεπτά στο «Καυτανζόγλειο» βρήκαν τόσο τον Ηρακλή, όσο και τον Ολυμπιακό να ψάχνουν να βρουν ρυθμό, ενώ παράλληλα κυριαρχούσαν οι δυνατές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή. Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η ομάδα του Σίλβα βρήκε το γκολ με τον Ντουρμάζ να νικάει με φάουλ τον Περνίς στο 12ο λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν την παγωμάρα των γηπεδούχων και παρέμειναν στην επίθεση, χωρίς όμως να έχουν καλές στιγμές.

inner

Οι Πειραιώτες μπορεί να είχαν την κατοχή, όμως δεν έβγαζαν ευκαιρίες. Με τον Ρομπέρτο να έχει ρόλο θεατή, ο Γηραιός ξεθάρρεψε με κάποια μακρινά σουτ και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Έφτιαξε τη μεγαλύτερή του στιγμή με φάουλ του Ρομάνο (31’) και γενικότερα ανέβασε την απόδοσή του στο τελευταίο 20λεπτο. Αυτό βοήθησε το παιχνίδι να βρει ρυθμό, κάτι που εξυπηρέτησε τον Ολυμπιακό, που βρήκε ανοιχτή την αντίπαλη άμυνα και «τελείωσε» το ματς με κεφαλιά του Ιντέγε (44’) πριν μπουν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Όπως τελείωσε έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός και οι τελικές, παρότι δεν άγχωσαν ιδιαίτερα τους δύο γκολκίπερ, ήταν μπόλικες. Ο Ηρακλής απειλούσε κυρίως από τη δεξιά πλευρά, εκμεταλλευόμενος τις προωθήσεις του Μπουκουβάλα. Απ’ την πλευρά του, ο Ολυμπιακός, που ήταν άνετος με το 2-0 στην τσέπη, έψαξε τις αντεπιθέσεις με τους Φορτούνη και Ντουρμάζ να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

inner

Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Γηραιός άρχισε να «πέφτει». Άγγιξε το γκολ με τον Μοντέιρο στο 74’ κι από εκεί και πέρα, ενώ πλησίαζε την περιοχή, δεν ενοχλούσε τον Ρομπέρτο. Οι ερυθρόλευκοι με την είσοδο των Κασάμι-Ερνάνι έγιναν αρκετά επικίνδυνοι και είχαν και φάσεις για περισσότερα γκολ. Λίγο πριν την εκπνοή (90+3’) ακυρώθηκε σωστά τέρμα του Φορτούνη για οφσάιντ.

Oι συνθέσεις:



Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Ζιάμπαρης, Ρομάνο (81’ Λεοζίνιο), Στάμου (78’ Καραγκούνης), Ιντζόγλου, Πασάς (62’ Περόνε), Μοντέιρο, Βέλλιος

Στον πάγκο: Πορτουλίδης, Ζαμπάζης, Γιαννίκογλου, Μπουλούτ

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Ζντιέλαρ (59’ Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ντουρμάζ (77’ Ντουρμάζ), Φουστέρ (70’ Φουστέρ), Ιντέγε

Στον πάγκο: Πουλίδο, Σιόβας, Καπίνο, Σεμπά

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x