Euro 2024

Στο… χαλαρό η Αγγλία

Με τον 35χρονο Ντεφό να… ανοίγει τον δρόμο και να δικαιώνει απόλυτα τον Σάουθγκεϊτ, που τον κάλεσε στην Εθνική μετά από 3,5 χρόνια, η Αγγλία νίκησε 2-0 τη Λιθουανία. Ο Βάρντι το άλλο γκολ.

Δίχως να ιδρώσει ιδιαίτερα, η Αγγλία έκανε το… καθήκον της απέναντι στη Λιθουανία, επικρατώντας της 2-0 στο «Γουέμπλεϊ», με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζερμέν Ντεφό.

Ο 35χρονος δικαίωσε απόλυτα τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, που τον κάλεσε στην εθνική μετά από 3,5 χρόνια, βάζοντας τα «λιοντάρια» μπροστά στο σκορ στο 21', φτάνοντας, έτσι, τα 20 γκολ στην 56η διεθνή συμμετοχή του -και πρώτη ως βασικός από τις 22 Μαρτίου 2013, στο Σαν Μαρίνο, όπου είχε «γράψει» το όνομά του στον φωτεινό πίνακα δύο φορές.

Στο 60ό λεπτό, ο… ξανανιωμένος επιθετικός της Σάντερλαντ αντικαταστάθηκε από τον Τζέιμι Βάρντι, με τον φορ της Λέστερ, έξι λεπτά αργότερα, να κάνει το 2-0 από ασίστ του Άνταμ Λαλάνα, για το 6ο γκολ του σε 16 συμμετοχές με την Αγγλία. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν το τέρμα του Βάρντι, που έχασε και τεράστια ευκαιρία για το 3-0 αργότερα, οι Λιθουανοί είχαν απειλήσει με τον Βάλσκις, ο Χαρτ, όμως, ήταν έτοιμος και απέκρουσε στη γωνιά του.

Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση, με τον Ντεφό να παίρνει τον τίτλο του MVP και να κλείνει με θετικό πρόσημο την επιστροφή του, εν μέσω της κρίσης στην επίθεση για τον ομοσπονδιακό τεχνικό των «λιονταριών». Η Αγγλία, πλέον, έχει 13 βαθμούς και βρίσκεται, φυσικά, στην κορυφή του 6ου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ της Ρωσίας.

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γουόκερ, Μάικλ Κιν, Στόουνς, Μπέρτραντ, Ντάιερ, Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν, Άλι, Στέρλινγκ (60' Ράσφορντ), Λαλάνα, Ντεφό (60' Βάρντι).



Η βαθμολογία του 6ου ομίλου (σε 5 αγωνιστικές)

Αγγλία 13 (8-0)
Σλοβακία 9 (10-3)
Σλοβενία 8 (4-3)
Σκωτία 7 (7-8)
Λιθουανία 5 (5-9)
Μάλτα 0 (2-13)

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x