Stoiximan Super League

Στολτίδης: «Ντελικάτος και εξαιρετικός ποδοσφαιριστής ο Λεντέσμα»

Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Κριστιάν Λεντέσμα ανέλυσε ο Ιεροκλής Στολτίδης, τονίζοντας ότι πρόκειται για εξαιρετικό χαφ που θέλει έναν κόφτη δίπλα του.

Την εικόνα που έχει αποτυπωμένη από τις δύο αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τη Λάτσιο τη σεζόν 2007-08 για τους ομίλους του Champions League ανέφερε ο Ιεροκλής Στολτίδης. Ο Αργεντινός μέσος βρίσκεται στην Ολλανδία από τα μεσάνυχτα και αναμένεται εντός της ημέρας να γίνουν οι τελικές διαπραγματεύσεις με την πλευρά του Παναθηναϊκού. Ο πρώην χαφ των «ερυθρόλευκων» μίλησε στη «Live Sport» και τόνισε ότι πρόκειται για ντελικάτο και εξαιρετικό ποδοσφαιριστή που ωστόσο χρειάζεται έναν κόφτη δίπλα του για να αποδώσει καλύτερα.

«Θυμάμαι ότι ο Λεντέσμα γυρνούσε και έπαιρνε την μπάλα από τα στόπερ της Λάτσιο και έπαιζε κάθετα, προσόν που δεν το έχουν πολλοί ποδοσφαιριστές», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Τότε ο Αργεντινός ήταν στα καλύτερά του, ήταν 25 ετών και όλο το παιχνίδι της Λάτσιο περνούσε από τα πόδια του. Είναι ένας ντελικάτος κι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, από τον οποίο περίμενα να κάνει καλύτερη καριέρα. Δεν εξελίχθηκε, τουλάχιστον στον βαθμό που περίμεναν οι Ιταλοί με βάση το ταλέντο του. Και μου κάνει εντύπωση πως τον τελευταίο καιρό έχει μείνει χωρίς ομάδα.

Είναι έξυπνο παιδί με πολύ καλή πάσα και ιδιαίτερα καλός με την μπάλα στα ποδιά. Ένα «εξάρι» που ξέρει και μπάλα, γι’ αυτό και στη Λάτσιο έπαιρνε επιθετικές πρωτοβουλίες, έμεινε τόσα χρόνια και έγινε και αρχηγός της ομάδας.

Δεν είναι γρήγορος, ούτε πολύ δυνατός, αλλά παίζει με ένταση και πάθος. Στη Λάτσιο είχε ηγετικό ρόλο στα χαφ και καθοδηγούσε τους συμπαίκτες του. Ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος όμως, τώρα δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Προσωπικά θεωρώ, επειδή του αρέσει το δημιουργικό παιχνίδι και να παίρνει πρωτοβουλίες, ότι χρειάζεται δίπλα του έναν κανονικό κόφτη. Δεν γνωρίζω τι σχεδιασμό έχουν κάνει στον Παναθηναϊκό, ο Αντρέα Στραματσόνι γνωρίζει τον παίκτη από την Ιταλία, αλλά πιστεύω ότι για να αξιοποιηθεί και να φανεί περισσότερο ο Λεντέσμα θα πρέπει να τοποθετηθεί δίπλα του ένας αμυντικός μέσος τρεχαλατζής, πιο δυναμικός και γρήγορος
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x