Γερμανία

Στον «αέρα» ο Σβαϊνστάιγκερ

Μετέωρο είναι το μέλλον του Γερμανού άσου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ύστερα από τη συνεχή αγωνιστική του απραξία.

Ύστερα από τη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ έχασε την αίγλη που είχε ως παίκτης της Μπάγερν Μονάχου. Υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο η καριέρα του πολύπειρου μέσου άρχισε να διαγράφει πτωτική πορεία και το φίλαθλο κοινό τον «έχασε» από τότε που έφυγε από το Μόναχο.

Αδιαμφισβήτητα οι προπονητές αποφασίζουν με γνώμονα το καλό της ομάδας που διαχειρίζονται, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση άλλοι λόγοι οδήγησαν τον Πορτογάλο τεχνικό στο να στείλει τον Σβαϊνστάιγκερ να προπονείται με τη δεύτερη (!) ομάδα των «κόκκινων διαβόλων». Στην προκειμένη περίπτωση ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά πως είναι αποκλειστικά αγωνιστικοί.

Φέτος μετράει μόλις τέσσερις συμμετοχές με τη Γιουνάιτεντ και καμία δεν είναι στο πρωτάθλημα, γεγονός που φανερώνει πως δεν υπολογίζεται όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, από τον Ζοσέ Μουρίνιο και δεν αποκλείεται το προσεχές καλοκαίρι να προτιμήσει να «κόψει» το συμβόλαιό του, που λήγει το 2018 και να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Έχοντας περάσει όλη του την ποδοσφαιρική ζωή στη Μπάγερν Μονάχου δε θα μπορούσε να μη λογίζεται ως κορυφαίου επιπέδου ποδοσφαιριστής. Η συμπεριφορά όμως της νέας του ομάδας προς το πρόσωπό του λογικό είναι να τον βάζει σε δεύτερες σκέψεις.

Σε προηγούμενες συνεντεύξεις του είχε δηλώσει πως είναι αφοσιωμένος στην τωρινή του ομάδα και πως δε σκέφτεται να φύγει πριν λήξει το συμβόλαιό του. Μάλιστα είχε τονίσει πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του ώστε να πάρει τις ευκαιρίες που δικαιωματικά του αξίζουν. Βέβαια τα παραπάνω φανερώνουν το ποιόν του Σβαϊνστάιγκερ όχι όμως και τη δυσαρέσκεια που λογικό είναι να υπάρχει.

Είναι δεδομένο πως ο ίδιος δε βρίσκεται στην ίδια αγωνιστική κατάσταση με τη χρονιά που έφυγε από το Μόναχο, όμως επίσης δεδομένο είναι πως σε περίπτωση που ήθελε να μεταγραφεί κάπου πριν λήξει το συμβόλαιό του, πολλές ομάδες θα του προσέφεραν την ευκαιρία που θα ήθελε, σε μία προσπάθεια να αναζωπυρώσει την «λαβωμένη» από τη θητεία του στη Γιουνάιτεντ, καριέρα του.

Επιμέλεια: Nίκος Στίβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x