Ισπανία

Στον Βαλβέρδε το… καλό ευρωπαϊκό «εισιτήριο»!

Με τον Αντούριθ να σκοράρει ΞΑΝΑ, η Αθλέτικ του Βαλβέρδε νίκησε 3-1 τη Σεβίλλη και σε συνδυασμό με την ήττα της Θέλτα (2-0) από την Ατλέτικο, πάει απευθείας στους ομίλους του Europa!

Ονειρεμένο φινάλε σε άλλη μία εξαιρετική χρονιά για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της!

Στο τελευταίο ματς του σπουδαίου αρχηγού τους, Κάρλος Γκουρπέγκι, όπου αντικαταστάθηκε στο 86’ και αποθεώθηκε από παίκτες, κόσμο, αλλά και τον «Τσινγκούρι», και με τον… αειθαλή Αντούριθ να κλείνει με άλλα δύο γκολ μία απίστευτη σεζόν (20 τέρματα συνολικά στη La Liga), οι Βάσκοι νίκησαν 3-1 τη Σεβίλλη και εκμεταλλευόμενοι την ήττα της Θέλτα στη Μαδρίτη (2-0 από την Ατλέτικο), την πέρασαν στο… νήμα, τερμάτισαν 5οι και πάνε κατευθείαν στους ομίλους του Europa League, την ώρα που η ομάδα του Βίγκο θα δώσει προκριματικά.

Οι Ανδαλουσιανοί, στον αντίποδα, είχαν, ξεκάθαρα, το μυαλό τους στον τελικό του Europa League με τη Λίβερπουλ, την Τετάρτη. Για να είναι στην Ευρώπη του χρόνου, εξάλλου, θα πρέπει, είτε να κατακτήσουν ΞΑΝΑ το τρόπαιο στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση και να πάνε στους ομίλους του Champions League είτε να σηκώσουν το ισπανικό Κύπελλο απέναντι στην Μπαρτσελόνα και είναι σε εκείνους του Europa.

Σε ό,τι φορά το ματς της Μαδρίτης, η Ατλέτικο δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Θέλτα, τη νίκησε 2-0 με γκολ των Τόρες και Γκριεζμάν και αρχίζει από αύριο κιόλας την προετοιμασίας για τον τελικό του Champions League με τη συμπολίτισσα. Όσο για την ομάδα του Βίγκο, ολοκλήρωσε μία εξαιρετική χρονιά, με έξοδο στην Ευρώπη, έστω και αν έχασε στο… νήμα την απευθείας συμμετοχή στο Europa.





Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x