Europa League

Ο Τζουλιάνο έστειλε στους «32» τη Ζενίτ

Η Ζενίτ έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε ήδη την πρόκριση στους «32» του φετινού Europa League, μετά τη νίκη της 2-1 επί της Ντάνταλκ για την τέταρτη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου.

Η Ζενίτ νίκησε στην Αγία Πετρούπολη 2-1 την Ντάνταλκ με δύο γκολ του Τζουλιάνο, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου του Europa League και, σε συνδυασμό με την ισοπαλία ανάμεσα σε Μακάμπι και Αλκμααρ με 0-0 στο Τελ Αβίβ, εξασφάλισε από σήμερα το «εισιτήριο» για «32» της διοργάνωσης και άφησε τις υπόλοιπες τρεις ομάδες να «σφάζονται» για τη δεύτερη προνομιούχο θέση.

Ζενίτ-Ντάνταλκ 2-1
Οι Ρώσοι μπήκαν πιο δυνατά στην αρχή και έχασαν ευκαιρίες στο πρώτο εικοσάλεπτο για να ανοίξουν το σκορ. Στη συνέχεια, οι Ιρλανδοί βγήκαν μπροστά και απείλησαν την εστία του Κερζάκοφ. Οι παίκτες του Μιρτσέα Λουτσέσκου ξαναπήραν τα «ηνία» της αναμέτρησης και πίεζαν στη βρετανική περιοχή. Έτσι, εκμεταλλεύτηκαν το λάθος των φιλοξενούμενων, με τον Κερζάκοφ να κλέβει την μπάλα από τον Ρότζερς, να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Τζουλιάνο και αυτός με πονηρό πλασέ να κάνει το 1-0 στο 42’.

Πριν «ζεσταθεί» το δεύτερο ημίχρονο, η Ντάνταλκ ισοφάρισε και «πάγωσε» το γήπεδο στο 52’. Μακρινή μπαλιά από τη μικρή περιοχή των Ιρλανδών, κεφαλιά προς τα πίσω από τους Ρώσους έφερε τον Χόργκαν τετ α τετ με τον Κερζάκοφ και αυτός πλάσαρε εύστοχα τον Ρώσο τερματοφύλακα και ισοφάρισε. Οι Ρώσοι δε «μούδιασαν», αντίθετα αντεπιτέθηκαν, αρχίζοντας να ξαναχάνουν ευκαιρίες στην εστία των Βρετανών με πολλούς παίκτες μπροστά και με τον Ρόμπερτ Μακ να μπαίνει ως αλλαγή στο 68΄, την ώρα που οι παίκτες της Ντάνταλκ είχαν γυρίσει πίσω για να κρατήσουν το αποτέλεσμα.

Τελικά, οι Ρώσοι δικαιώθηκαν στο 78’, όταν ο Μαουρίτσιο έδωσε στον Τζουλιάνο και αυτός με ωραία προσπάθεια μέσα στην περιοχή έκανε το 2-1. Ο ρυθμός έπεσε απότομα στη συνέχεια και δε φαινόταν πως θα μπορούσε να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα. Οι Ιρλανδοί προσπάθησαν να βγουν μπροστά και να απειλήσουν, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και η Ζενίτ πήρε τη νίκη.

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αλκμααρ 0-0
Οι Ισραηλινοί «πολιορκούσαν» από την αρχή την ολλανδική εστία και έχαναν ευκαιρίες με πρωταγωνιστή και μοιραίο σε αυτό το διάστημα τον Μπεν Χαϊμ. Οι φιναλίστ του Κυπέλλου UEFA του 1981 δεν έβγαιναν από το «καβούκι» τους και, έτσι, το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, οι Ολλανδοί άρχισαν να παίζουν επιθετικά και άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες μπροστά στην εστία της Μακάμπι, η οποία εξακολουθούσε να απειλεί με τον Μπεν Χαϊμ. Οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές, όμως η Αλκμααρ είχε πλέον κυριαρχήσει και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις περισσότερες χαμένες ευκαιρίες, χωρίς να καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, οπότε και έχασε τους δύο βαθμούς.


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Ζενίτ-Ντάνταλκ 2-1
(42', 78' Τζουλιάνο-52' Χόργκαν)

Μακάμπι-Αλκμααρ 0-0


Βαθμολογία:
Ζενίτ 12
Ντάνταλκ 4
Μακάμπι 4
Αλκμααρ 2

Η επόμενη αγωνιστική
Ζενίτ - Μακάμπι Τελ Αβίβ (18:00)
Ντάνταλκ – Αλκμααρ (22:05)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x