Αγγλία

Σύγχυση μετά τα καινούργια πέναλτι

Η καινούργια διαδικασία των πέναλτι εφαρμόστηκε στον τελικό του Community Shield ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ και ομολογουμένως, δεν άρεσε.

Η παραδοσιακή διαδικασία των πέναλτι έχει κρίνει μεταξύ άλλων και τελικούς Champions League, τελικούς Παγκόσμιου Κυπέλλου. Ωστόσο, FIFA και UEFA αποφάσισαν να διορθώσουν κάτι, το οποίο δεν ήταν «χαλασμένο». Η νέα διαδικασία των πέναλτι γνώρισε έντονες αποδοκιμασίες από τους φίλους του ποδοσφαίρου και όχι άδικα, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους υπάρχουν λόγοι που δικαιολογούν τη δυσαρέσκειά τους.

«Η FA σήμερα ανακοίνωσε ότι μια διαφορετική σειρά στα πέναλτι θα δοκιμαστεί την Κυριακή στο Community Shield και θα είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται σε ανταγωνιστικό επίπεδο στη χώρα».

Γιατί εισήχθη μια τέτοια αλλαγή;

Στόχος του συστήματος, να είναι πιο δίκαιο όσον αφορά την ομάδα που αναλαμβάνει να χτυπήσει το δεύτερο πέναλτι. Βασίζεται στη φόρμα που χρησιμοποιείται στο τένις και έχει ως εξής: ΑΒ ΒΑ ΑΒ ΒΑ ΑΒ ΒΑ αντί για ΑΒ ΑΒ ΑΒ. Δηλαδή, λέγεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στον παίκτη που αναλαμβάνει το δεύτερο πέναλτι κατά την παραδοσιακή διαδικασία και ότι με την καινούργια, το πλεονέκτημα του πρώτου θα μειωθεί.

Η νέα διαδικασία θα εφαρμοσθεί σε όλες τις διοργανώσεις της Αγγλίας κατά την ερχόμενη σεζόν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αγγλικής Ομοσπονδίας Σον Χάρβεϊ, είπε ότι «καλωσορίζουμε μια καινοτομία στην αγγλική Ομοσπονδία και χαίρομαι που η Ομοσπονδία θα καταφέρει να παίξει κρίσιμο ρόλο σε μια σημαντική εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο(IFAB) έχει αναγνωρίσει ότι η παραδοσιακή διαδικασία πιθανότατα παρέχει ένα άδικο πλεονέκτημα στην ομάδα που χτυπάει το πρώτο πέναλτι οπότε θέλουμε να δούμε αν το καινούργιο σύστημα έχει αντίκτυπο σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα του ποδοσφαίρου. Όλοι θέλουμε οι αγώνες να αποφασίζονται με δίκαιο τρόπο και είμαι σίγουρος ότι το καινούργιο σύστημα θα προσφέρει μια ενδιαφέρουσα δυναμική στη διεξαγωγή τους, άμα απαιτηθεί».

Τι προέκυψε από την εφαρμογή αυτής της διαδικασίας στο Community Shield;

Όλοι κάνουν το ίδιο αστείο με το ποπ γκρουπ των ABBA:

















Γενική σύγχυση:

Σκοράρει η Τσέλσι, μετά η Άρσεναλ. Όπα, πάλι η Άρσεναλ, τώρα η Τσέλσι… μα, πάλι η Τσέλσι;

Ο Άλβαρο Μοράτα θεωρείται ήδη «αποτυχία»:

Φυσικά δεν φταίει η διαδικασία των πέναλτι, ωστόσο ήδη κάποιοι τον κατηγορούν ότι απέτυχε επειδή «έχασε ένα πέναλτι σε ένα ιδιαίτερα δοξασμένο φιλικό».

«Στα αστέρια πάμε», η νέα επιτυχία του Τιμπό Κουρτουά:

Ο Βέλγος τερματοφύλακας ανέλαβε την εκτέλεση του δεύτερου πέναλτι των «μπλε» και το αποτέλεσμα ήταν… απογειωτικό.

Έλλειψη της έντασης και του δράματος:

Να βλέπεις κάποιον να ετοιμάζεται να εκτελέσει το κρίσιμο πέναλτι, αυτό που πιθανώς θα «κερδίσει» το ματς. Να νιώθεις την ένταση και το άγχος. Την ανάσα πριν το σουτ.

Ε, με αυτή την τρέλα κανείς δεν εισέπραξε τίποτα.

Οι πρώτες αντιδράσεις είναι κάθε τι παρά θετικές. Θα προχωρήσουν, δεδομένης της κατάστασης, στην καθιέρωση αυτής της διαδικασίας FIFA και UEFA ή μήπως θα αλλάξουν γνώμη;

Επιμέλεια: Ελεάννα Μπασίρογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x