Αγγλία

Συμβόλαιο-«μαμούθ» για το FA cup

Κολοσσιαία συμφωνία έκλεισε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Αγγλίας, ενδεικτική της τεράστιας απήχησης που έχει η συγκεκριμένη διοργάνωση.

«Εγκεφαλικά» προκαλεί το νέο συμβόλαιο για τα παγκόσμια τηλεοπτικά δικαιώματα του FA Cup, το οποίο υπεγράφη ανάμεσα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας και σε δύο εταιρίες μάρκετινγκ: την Pitch International και την IMG. Σύμφωνα με τη dailymail, το συνολικό ποσό ανέρχεται σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

Οι διαπραγματεύσεις έγιναν σε δολάρια, λόγω των επιπτώσεων του Brexit, εξαιτίας των οποίων έχει υποτιμηθεί αρκετά η αξία της λίρας.

Το νέο συμβόλαιο θα ξεκινήσει να τρέχει από τη σεζόν 2018-19, με την Pitch International να εγγυάται περί τα 300 εκατομμύρια δολάρια, με σκοπό την προβολή του αντικειμένου στην Ευρώπη και στις αγορές της Μέσης Ανατολής, ενώ η IBM προσέφερε 700 εκατομμύρια δολάρια, για την προβολή στον υπόλοιπο πλανήτη.

Ακόμη, εκτιμάται ότι, από τη σεζόν 2018-19, τα συνολικά έσοδα από το FA Cup θα ανέρχονται σε 250 εκατομμύρια λίρες, με τα 160 να είναι από τα παγκόσμια δικαιώματα, καθώς και άλλα 67 από τις συμφωνίες με το BBC και το BT Sport.

Η νέα τάξη πραγμάτων φανερώνει και το παγκόσμιο ενδιαφέρον που συγκεντρώνεται γύρω από την παλαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Οι συνεχείς εκπλήξεις, οι διακυμάνσεις, αλλά και ο μεγάλος τελικός του Γουέμπλει, καθιστούν το Κύπελλο Αγγλίας ως μια από τις ελκυστικότερες διοργανώσεις στον πλανήτη.

Επιμέλεια: Μάριος Φορτούνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x