Πορτογαλία

Συμφωνία για να αγωνιστεί στην Primeira Lega η Ζιλ Βισέντε!

Την άνοδο στην Primeira Lega για τη σεζόν 2019-2020 εξασφάλισε η Ζιλ Βισέντε, ανεξάρτητα από την πορεία της στη δεύτερη κατηγορία της χώρας την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο!

Η συμφωνία της τελευταίας με την Μπελενένσες επισημοποιήθηκε την Τρίτη και την ενέκρινε και ο πρόεδρος της Λίγκας, Πέδρο Προένσα. «Πρόκειται για μία ιστορική συμφωνία που τελειώνει μία διαμάχη η οποία διήρκεσε 12 χρόνια. Η καλή θέληση των δύο συλλόγων είναι γνωστή και η Λίγκα θα καθορίσει όλα τα βήματα από εδώ και πέρα για μία οριστική επίλυση», τόνισε ο πρώην διεθνής διαιτητής.

Η υπόθεση αφορά τον υποβιβασμό της Ζιλ Βισέντε στο τέλος της σεζόν 2005-2006, παρότι είχε εξασφαλίσει αγωνιστικά την παραμονή της. Τον Αύγουστο του 2006, η Λίγκα έκρινε ότι η χρησιμοποίηση του διεθνούς Ανγκολέζου Ματέους ήταν παράνομη, αφού ο παίκτης δεν ήταν ερασιτέχνης, με συνέπεια να διατάξει τον υποβιβασμό της ομάδας στη δεύτερη κατηγορία και την αποβολή της από το Κύπελλο και τις άλλες εγχώριες διοργανώσεις.

Μετά από τον υποβιβασμό της, η Ζιλ Βισέντε απευθύνθηκε σε διοικητικά δικαστήρια, ένα εκ των οποίων τη δικαίωσε τον Μάιο του 2016. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, όμως, η Μπελενένσες άσκησε έφεση εναντίον αυτής της απόφασης, με συνέπεια να μην καταφέρει να προβιβαστεί η Ζιλ Βισέντε.

Την ίδια στιγμή, η προσφυγή των δύο συλλόγων σε μη αθλητικά δικαστήρια έφερε την αντίδραση της FIFA, η οποία απείλησε την Πορτογαλία με αποβολή από τις τάξεις της και τις διοργανώσεις της.

Μετά από την εξωδικαστική συμφωνία των δύο συλλόγων να αποσυρθούν από τα δικαστήρια και να απομακρυνθεί η απειλή της παγκόσμιας ομοσπονδίας, η πορτογαλική Λίγκα δέχτηκε τον προβιβασμό της Ζιλ Βισέντε, χωρίς να ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τη διαδικασία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x