Ιταλία

Συμφώνησε με Πραντέλι η Λάτσιο

Στη Λάτσιο θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα ο Τσέζαρε Πραντέλι, με τον 53χρονο τεχνικό να τα βρίσκει με τον ιταλικό σύλλογο στο οικονομικό και να συμφωνεί για διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Έτοιμος να επιστρέψει στους πάγκους είναι ο Τσέζαρε Πραντέλι, 18 μήνες μετά την απόλυσή του από την Γαλατασαράι.

Ο 58χρονος πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας συμφώνησε με την Λάτσιο για διετές συμβόλαιο συνεργασίας, με ετήσιες αποδοχές που θα αγγίζουν το 1.5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Οι «λατσιάλι» άφησαν την περίπτωση του «αλμυρού» Χόρχε Σαμπάολι (ζητούσε 2.6 εκατ. ετησίως) και στράφηκαν στον Ιταλό κοόυτς, στον οποίο ο Κλαούντιο Λοτίτο θα εμπιστευτεί τις τύχες της ομάδας με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία εντός των συνόρων και την έξοδο στο Europa League.

Ο Πραντέλι, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Σιμόνε Ιντσάγκι, έχει καθίσει στον πάγκο των Αταλάντα, Λέτσε, Βερόνα, Βενέτσια, Πάρμα, Ρόμα, Φιορεντίνα, εθνικής Ιταλίας (2η θέση στο Euro του 2012, 3η στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2013, αποκλεισμός στους ομίλους στο Mundal του 2014) και Γαλατασαράι, από όπου απολύθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 2014.

Η Λάτσιο κατετάγη 8η στο φετινό πρωτάθλημα (δεν θα αγωνιστεί του χρόνου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση), έχασε το Super Cup από την Γιουβέντους, ενώ αποκλείστηκε από την ίδια ομάδα στα προημιτελικά του Κυπέλλου και στους «16» του Europa League (είχε μείνει τον Αύγουστο εκτός Champions League από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν) από την Σπάρτα Πράγας, με τον Σιμόνε Ιντσάγκι να αντικαθιστά τον Στέφανο Πιόλι στην τεχνική ηγεσία, τις πρώτες μέρες του Απρίλη.

Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x