Ελλάδα

Συμμαχία Γραμμένου με τους… αντιπάλους του για την κάρτα υγείας

Το’ δαμε κι αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Β. Γραμμένος συνέπλευσε για το θέμα της κάρτας υγείας με παράγοντες ενώσεις που τον «πολεμούν».

Τη Δευτέρα θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 23 πρώην παράγοντες της ΕΠΟ-ανάμεσά τους και οι πρώην πρόεδροι Γκαγκάτσης, Πιλάβιος, Σαρρής και Γκιρτζίκης-για την υπόθεση της κάρτας υγείας. Θα απολογηθούν για το αδίκημα της απιστίας, μιας και το σχέδιο αυτό που δεν εφαρμόστηκε ποτέ υπολογίζεται πως ζημίωσε τα ταμεία της ομοσπονδίας 15 εκατ. ευρώ.

Η Προσωρινή Διοίκηση της ΕΠΟ είχε αποφασίσει από το Νοέμβριο να παραστεί ως πολιτική αγωγή στη συγκεκριμένη δίκη, κάτι που σύμφωνα με τη Live Sport προκάλεσε την αντίδραση 28 ποδοσφαιρικών ενώσεων (ΕΠΣ), που έστειλαν εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία ζητώντας να ακυρώσει την απόφασή της.

Μεταξύ των ΕΠΣ αυτών είναι και εκείνη της Μακεδονίας, η οποία έχει πρόεδρο τον Βαγγέλη Γραμμένο. Ο τελευταίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ και έχει κάνει σημαία την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά το παράδοξο είναι πως στο συγκεκριμένο ζήτημα συμπορεύεται με παράγοντες όπως οι Παλάσκας (Καρδίτσας), Μπουτζιώλης (Τρίκαλα) και Παπακωνσταντίνου (Εύβοιας), που θεωρούνται από τους σκληροπυρηνικούς του παλιού καθεστώτος και οι οποίοι ήταν και είναι ακόμη απέναντί του στη μάχη για την κεφαλή στην ΕΠΟ.

Στο εξώδικό τους οι 28 ΕΠΣ αναφέρουν πως μια τέτοια παρέμβαση σε δίκη δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΠΟ, καθώς δεν έχει εξουσιοδοτηθεί για κάτι τέτοιο από τις ενώσεις. Αν η Προσωρινή Διοίκηση της ΕΠΟ δεν ανακαλέσει την απόφασή της να παραστεί ως πολιτική αγωγή στη συγκεκριμένη δίκη, οι 28 ενώσεις ζητούν σύγκληση γενικής συνέλευσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x