Ελλάδα

Συναντήθηκαν Γραμμένος-Τσέφεριν, αύριο στο Μαξίμου με Μητσοτάκη

Συναντήσεις κορυφής για το ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα και αύριο στην Αθήνα. Οι πληροφορίες για εκλογές ΕΠΟ και διαιτησία.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, παρουσία του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA, Πέτρ Φουσεκ, είχαν το βράδυ της Δευτέρας στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και ο αντιπρόεδρος της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ. Μαζί τους, ήταν και οι διευθυντές των Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA και της UEFA αντίστοιχα, Έμιλι Σο και Ζόραν Λάκοβιτς.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα επίκαιρα θέματα που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα προβλήματα που εξακολουθούν να το ταλαιπωρούν, ακόμα και μετά από τρία χρόνια διεθνούς επιτροπείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, απ’ όσα συζητήθηκαν δεν φαίνεται να υπάρχει ως προοπτική η αλλαγή του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ, παρά τις κυβερνητικές επιθυμίες. Για την ακρίβεια, το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ θα διευρυνθεί, μόνο αν το θελήσει η Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας, πράγμα απίθανο…

Ταυτόχρονα, δεν φαίνεται στον ορίζοντα η δημιουργία κάποιας ειδικής επιτροπής που θα διοικεί επί της ουσίας το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα συνεχίσει να λειτουργεί η Steering Committee που έχει συσταθεί σε συνεργασία ποδοσφαίρου και συναρμόδιων υπουργείων.

Όσο για το σενάριο ο διάδοχος του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην ΚΕΔ να είναι και πάλι ξένος, συγκεντρώνει πλέον εξαιρετικά πολλές πιθανότητες, ίσως και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πληροφορίες που δεν διαψεύδονται από την ΓΓΑ, εξάλλου, αναφέρουν ότι από το "Μεγάλη Βρετάνια" πέρασε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που είχε για αρκετή ώρα κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν και τους υπόλοιπους ξένους αξιωματούχους.

Εν τω μεταξύ, από το γραφείο του Πρωθυπουργού ανακοινώθηκε και επίσημα ότι την Τρίτη (25/2) «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 09:55, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο της UEFA Aleksander Ceferin και τον Αντιπρόεδρο της FIFA Greg Clarke για την υπογραφή συνυποσχετικών ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και στους δύο φορείς, με στόχο την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x