Super League 2

Συνεχίζεται η κόντρα Ερασιτέχνη-ΠΑΕ Απόλλων για τη Ριζούπολη

Η μία ανακοίνωση διαδέχεται την άλλη και η κόντρα καλά κρατεί. Ο Ερασιτέχνης του Απόλλωνα Σμύρνης απάντησε στην ΠΑΕ για το θέμα της Ριζούπολης, αφήνοντας ωστόσο ένα παράθυρο ανοικτό.

Η κόντρα του Ερασιτέχνη του Απόλλωνα Σμύρνης με την ΠΑΕ για το θέμα της Ριζούπολης, φαίνεται πως δεν έχει… τελειωμό. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ομάδας, μετά και τη συνάντηση που είχε με τους οπαδούς, ο Ερασιτέχνης απάντησε με δική του ανακοίνωση.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, αφήνει ένα παράθυρο ανοικτό, σχετικά με τη χρησιμοποίηση του «Γ. Καμάρας» από την πρώτη ομάδα του συλλόγου.

Η ανακοίνωση

Το Δ.Σ του Γ.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ σχετικά με τα όσα έχουν προκύψει από την μονομερή πληροφόρηση των Απολλωνιστών από την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ για τη χρήση του γηπέδου “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ”, ενημερώνει τους φιλάθλους για την πραγματική διάσταση των θεμάτων.

Μετά την πάροδο ενός περίπου μήνα από την ημερομηνία της πρώτης συνάντησης των εκπροσώπων των δύο μερών, με σκοπό να εκθέσουμε τις απόψεις μας πάνω στη χρήση του γηπέδου, οι συνομιλίες δεν έχουν ακόμα καταλήξει και η πλευρά της ΠΑΕ κυκλοφόρησε δελτίο τύπου εκδηλώνοντας την πρόθεση της να απομακρυνθεί ΕΚΟΥΣΙΑ από τον φυσικό χώρο της ομάδας μας. Πληροφορούμε λοιπόν τους φιλάθλους ότι πρόκειται για μία επιλογή ή οποία είναι ανεξήγητη και αδικαιολόγητη και δεν έχει να κάνει με τις θέσεις του Γ.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Ο Γ.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ είναι ένας ζωντανός οργανισμός που προσφέρει στα παιδιά της περιοχής μας (και όχι μόνο αυτής) τη δυνατότητα να γυμναστούν και να διακριθούν. Οι συνεχόμενες αλλά και πρόσφατες διακρίσεις μας σε όλα τα επίπεδα των δραστηριοτήτων μας (πόλο, μπάσκετ, βόλεϊ και ποδόσφαιρο στα αναπτυξιακά τμήματα) το αποδεικνύουν περίτρανα. Σαν τέτοιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, που προσφέρει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν όλοι συνεργάτες μας και μη.
Με αυτή τη λογική και σκέψη ο Σύλλογος μας επιβίωσε 125 ολόκληρα χρόνια και θα συνεχίσει να υπάρχει για να δηλώνει κατηγορηματικά στον οποιονδήποτε δεν το αντιλαμβάνεται, ότι η χρήση του γηπέδου μας είναι και δικαίωμα αλλά και υποχρέωση από την εκάστοτε ΠΑΕ που διαχειρίζεται στο επίπεδο των Εθνικών κατηγοριών τις τύχες της ποδοσφαιρικής μας ομάδος.
Υπάρχει όμως πάντα και η υποχρέωση ο εκάστοτε χρήστης να καλύπτει τις δαπάνες που προέρχονται από αυτή ακριβώς την χρήση του, κάτι που δεν συνέβη την προηγουμένη περίοδο αφού δεν καλύφθηκε το σύνολο των δαπανών χρήσεως της ΠΑΕ, με αποτέλεσμα ο Γ.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ να χρειαστεί να χρηματοδοτήσει μέρος των δαπανών χωρίς να υποχρεούται.

Στην τελευταία συνάντηση των δύο μερών ενώπιον μάλιστα φιλάθλων, οι δαπάνες αυτές δόθηκαν επακριβώς στους συνομιλητές μας οι οποίοι όμως παραδόξως τις αμφισβήτησαν. Σε ότι αφορά τις δαπάνες προς ΔΕΚΟ, ο Γ.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ τηρεί στην διάθεση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ τα στοιχεία τα οποία άλλωστε αποτελούν δημόσια έγγραφα των ΔΕΚΟ και δεν είναι δυνατή η αμφισβήτηση τους.
Η χρήση του γηπέδου Γεώργιος Καμάρας παραδόθηκε στην διοίκηση της ΠΑΕ, από τον Γ.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ και την προηγούμενη διοίκηση της ομάδος μας, σε απολύτως ικανοποιητική κατάσταση. Δύο χρόνια μετά οι γηπεδικές εγκαταστάσεις παρουσιάζονται σε θλιβερή κατάσταση από την έλλειψη της απαιτούμενης συντήρησης. Καθίσματα σπασμένα, συγκροτήματα λουτρών και WC θεατών σε οριακή λειτουργία, συστήματα φωτισμού και άρδευσης πλημμελώς συντηρημένα, άβαφτοι χώροι, σκουριασμένα κάγκελα, επικίνδυνες εγκαταστάσεις και πολλά άλλα που ως γνωστόν αποτελούν υποχρέωση της ΠΑΕ.
Ακόμα περιμένουμε από τους χρήστες αυτών των εγκαταστάσεων να ανταποκριθούν, όπως οφείλουν και να αποκαταστήσουν το γήπεδο μας στην πρότερη ή οφειλόμενη μορφή.

Ο αγωνιστικός χώρος επίσης, παρουσίασε την προηγούμενη περίοδο μία θλιβερή εικόνα που δυστυχώς αποτυπώθηκε και στις τηλεοράσεις, όταν σε ορισμένα παιχνίδια υπάλληλοι ή συνεργάτες της ΠΑΕ έτρεχαν κατά την διάρκεια τηλεοπτικών μεταδόσεων να καλύπτουν τις ασύνδετες τετράγωνες επιφάνειες του χλοοτάπητα. Να θυμίσουμε βέβαια ότι εκείνη την εποχή η ομάδα μας δεν αγωνίστηκε στο γήπεδο μας για 35 ολόκληρες μέρες, διάστημα στο οποίο μπορούσαν να έχουν έγκαιρα λυθεί οι περισσότερες ατέλειες, αλλά η ΠΑΕ επέλεξε να παρέμβει μόλις μία ημέρα πριν τον επόμενο εντός έδρας αγώνα. Η αστοχία συντήρησης ήταν βεβαία και αποτυπώθηκε ακριβώς στα δημοσιεύματα του τύπου και τις εικόνες των τηλεοπτικών σταθμών.

Είναι αληθές ότι το γήπεδο επιβαρύνθηκε μερικώς από την χρήση των ακαδημιών μας. Ποιος όμως μπορεί να εξηγήσει και στον πλέον κακόπιστο φίλαθλο ότι η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ είχε υπογράψει ένα μνημόνιο συνεργασίας για το γήπεδο, με βάση το οποίο θα χρησιμοποιούσε τον αγωνιστικό χώρο για δύο προπονήσεις την εβδομάδα και αυτό χρησιμοποιήθηκε συνεχώς για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών ως προπονητήριο σε καθημερινή βάση.
Γιατί μία ΠΑΕ Εθνικής κατηγορίας και μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, όπως είναι η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ, δεν φρόντισε να έχει ένα ικανοποιητικό προπονητήριο στη διάθεση της καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, όταν μάλιστα η ύπαρξη προπονητηρίου είναι απολύτως αναγκαία για τη σωστή λειτουργία οποιασδήποτε ΠΑΕ;
Πώς να εξηγηθεί κατόπιν όλων αυτών και αφού εκφράσαμε τη δυσαρέσκεια μας στις επιλογές της, ότι μετά από σωρεία εξωδίκων ο Γυμναστικός Σύλλογος θεωρήθηκε και αναφέρθηκε ως ‘ανεπιθύμητος’ στο σπίτι του; Ποιος σε ποιόν απαγορεύει, και τι;
Τα τελευταία χρόνια της επιστροφής του Απόλλωνα εκεί που του αρμόζει, διαπιστώσαμε ότι για να πάει μπροστά ένας Σύλλογος, πρέπει να είναι ενιαίος και αδιαίρετος και όλοι οι συντελεστές του να συμμετέχουν από κοινού σε όλες τις δραστηριότητες του, κάτι που το καταφέραμε και για το σύνολο των ερασιτεχνικών τμημάτων του Απόλλωνα. Άλλωστε η επάνοδος του Απόλλωνα στην Super League επιτεύχθηκε χάρις στην συνεργασία της τότε διοίκησης της ΠΑΕ με τον Γ.Σ.

Αντ’ αυτού είδαμε με έκπληξη την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ να πλήττει τον Γ.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ιδρύοντας παράλληλες ακαδημίες ποδοσφαίρου, είδαμε επίσης να ενοικιάζεται από την ΠΑΕ το μοναδικό γηπεδικό συγκρότημα στο οποίο ο Γ.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ εκγυμνάζει τα παιδιά των ακαδημιών επί σειρά ετών και τέλος με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε ανθρώπους οι οποίοι είχαν την ευθύνη αυτής της δραστηριότητος μας, να εγκαταλείπουν ένα έργο ζωής προς γενική έκπληξη και δυσαρέσκεια.
Από αυτές τις διαδικασίες συνειδητοποιήσαμε ότι η τρέχουσα διοίκηση της ΠΑΕ μόνο το αδιαίρετο του Απόλλωνα δεν σκέφτεται και επιθυμεί. Εμείς λοιπόν, μη έχοντας άλλη διέξοδο για ανάπτυξη των ακαδημιών μας, αποφασίσαμε να αναλάβουμε και να χρηματοδοτήσουμε εξ ολοκλήρου την συντήρηση του χλοοτάπητα και φυσικά σε τέτοιο σημείο που να μπορεί ασφαλώς να υποδεχθεί τις ακαδημίες μας, αλλά και τις βασικές και από το νόμο οριζόμενες χρήσεις της ΠΑΕ.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα μπορέσουμε να προσφέρουμε ποιότητα πολύ καλύτερη από αυτή που μέχρι τώρα η ΠΑΕ είχε την υποχρέωση να παρέχει και δεν παρείχε. Αν πάλι η ΠΑΕ θεωρεί ότι μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο, είναι καλοδεχούμενη να το πράξει επ΄ ωφελεία όλων μας.
Παρ΄ όλα αυτά, εμείς καλούμε την ΠΑΕ να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να αναλάβει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους φιλάθλους, το γήπεδο και την Ιστορία του συλλόγου μας και να αναθεωρήσει τις ιδεοληψίες της και τις διχαστικές απόψεις που δεν οδηγούν πουθενά.

Ο Γ.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ως θεματοφύλακας των αξιών, των ιδεωδών και της Ιστορίας του συλλόγου που κρατάει πάνω από τρείς αιώνες, θα συνεχίσει με αυταπάρνηση να αγωνίζεται για τη δικαίωση αυτών των αξιών που εγγυάται ένας ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ.

ΤΟ Δ.Σ.
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x