Αγγλία

Συνήθης… ύποπτος!

Με τον Σέρχιο Αγκουέρο να διατηρεί την παράδοση και να σκοράρει ενάντια στην Τότεναμ, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 1-0 των «σπιρουνιών» στο Λονδίνο και βρέθηκε αγκαλιά με το… σεντόνι!

Είναι ένα από τα αγαπημένα του «θύματα», καθώς πριν το παιχνίδι μετρούσε εννέα γκολ ενάντια στην Τότεναμ.

Ο λόγος για τον Σέρχιο Αγκουέρο, που χάρη σε δικό του γκολ (το δέκατο εναντίων των Λονδρέζων) η Μάντσεστερ Σίτι έφυγε νικήτρια (1-0) από το «White Hart Lane» και πλέον είναι το φαβορί για ένα από τα «εισιτήρια» που οδηγούν απευθείας στους ομίλους του Champions League.

Τα «σπιρούνια» μπήκαν δυνατά στο ματς, όμως τόσο η κεφαλιά του Ντάιερ στο 2’, όσο και το σουτ του Κέιν στο 4’, πέρασαν άουτ.

Η απάντηση της Σίτι ήταν άμεση, με τον Αγκουέρο να πιάνει δυνατό μονοκόματο σουτ, το οποίο κατέληξε, όμως, λίγο πάνω από την εστία του Γιορίς.

Στο 22’, ο Αργεντινός ζήτησε πέναλτι, όμως ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα, καθώς ο πρώην παίκτης της Ατλέτικο έπεσε εύκολα στην περιοχή.

Στο 29’, όμως, ο Αγκουέρο δεν αστόχησε και, ύστερα από εκπληκτική μπαλιά του Σίλβα που τον έβγαλε μόνο του, άνοιξε το σκορ για τους «πολίτες» με ωραίο πλασέ, πετυχαίνοντας το 22ο φετινό του γκολ στην Premier League και το δέκατο προσωπικό του εναντίων της Τότεναμ.

Πέντε λεπτά αργότερα, η Σίτι έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του Φερναντίνιο κόντραρε στον Ρόουζ και κατέληξε κόρνερ, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το ημίχρονο.

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι γηπεδούχοι μπήκαν «φουριόζοι», με τον Κέιν να είναι άστοχος στο 53’, ενώ πέντε λεπτά αργότερα είδε τον Χαρτ να του λέει «όχι».

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση, με τον Γιορίς να μπλοκάρει το σουτ του Αγκουέρο.

Στη συνέχεια, ο Ποκετίνο πέρασε τον Σολδάδο στο ματς, στην προσπάθειά του να ισοφαρίσει, με τον Ισπανό να έχει τρομερή ευκαιρία στο 78’, όμως ο Κολάροφ πρόλαβε το σουτ του.

Λίγο πιο πριν, είχε περάσει στο παιχνίδι και ο Νασρί, ο οποίος, όμως, απεκόμισε πρόβλημα και αντικαταστάθηκε εκ νέου από τον Μπονί.

Η Τότεναμ είχε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Λαμέλα να πιάνει φοβερό σουτ, όμως ο Χαρτ έδιωξε σε κόρνερ.

Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και έδωσε πολύτιμο «τρίποντο» στους πολίτες, οι οποίοι βρέθηκαν μόνοι δεύτεροι, στο +3 από την Άρσεναλ (παίζει τη Δευτέρα) και στο +5 από την τέταρτη Γιουνάιτεντ και δείχνει πλέον ότι πολύ δύσκολα θα χάσει το «εισιτήριο» που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League.

Από την πλευρά της, η Τότεναμ έμεινε στο -3 από τη Λίβερπουλ και την πέμπτη θέση και κινδυνεύει να μείνει εκτός Europa League.


Τότεναμ: Γιορίς, Ντάιερ, Ρόουζ, Φάτσιο, Βερτόνχεν, Μέισον (70’ Παουλίνιο), Μπενταλέμπ, Λαμέλα, Έρικσεν (58’ Σολδάδο), Τσαντλί (84’ Αντεμπαγιόρ), Κέιν

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ, Ντεμικέλις, Μανγκαλά, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Λάμπαρντ (72’ Νασρί, 76’ Μπόνι), Μίλνερ, Σίλβα, Αγκουέρο (88’ Μπογιάτα)


Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 2/5

Λέστερ-Νιούκαστλ 3-0
(1’, 48’ πεν. Ουγιόα, 17’ Μόργκαν)

Άστον Βίλα-Έβερτον 3-2
(10’, 45’ Μπεντέκε, 64’ Κλέβερλι - 59’ Λουκάκου)

Λίβερπουλ-ΚΠΡ 2-1
(19’ Κουτίνιο, 87’ Τζέραρντ - 73’ Φερ)

Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον 2-1
(21’ πεν., 55’ πεν. Γκόμες - 22’ Μανέ)

Σουόνσι-Στόουκ 2-0
(76’ Μοντέρο, 90’+1’ Κι)

Γουέστ Χαμ-Μπέρνλι 1-0
(24’ πεν. Νομπλ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ 0-1
(63’ Μπραντ)

Κυριακή, 3/5

Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας 1-0
(44’ Αζάρ)

Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι 1-0
(29’ Αγκουέρο)

Δευτέρα, 4/5
Χαλ-Άρσεναλ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (36η):

Σάββατο, 9/5 (17:00)
Έβερτον-Σάντερλαντ (14:45)
Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ
Χαλ-Μπέρνλι
Λέστερ-Σαουθάμπτον
Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ
Στόουκ-Τότεναμ
Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή, 10/5
Μάντσεστερ Σίτι-ΚΠΡ (15:30)
Τσέλσι-Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα, 11/5
Άρσεναλ-Σουόνσι


Επιμέλεια: Γιώργος Μπινιχάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x