Stoiximan Super League

Και τώρα κυνηγάει…

Την ήττα που του κόστισε την απώλεια της πρώτης θέσης πέντε στροφές πριν το φινάλε, γνώρισε χθες στην Ξάνθη ο Παναθηναϊκός ( εμφανώς απογοητευμένος ο Ζοσέ Πεσέιρο. Στραβοπάτημα του Ολυμπιακού περιμένει πλέον το «τριφύλλι», που ήθελε τουλάχιστον την ισοπαλία στα Πηγάδια. Την περίπτωση του Νοτιοαφρικανού μπακ, Μπράις Μουν, φέρεται να εξετάζουν στην Παιανία.

Την ήττα που του κόστισε την απώλεια της πρώτης θέσης πέντε στροφές πριν το φινάλε, γνώρισε χθες στην Ξάνθη ο Παναθηναϊκός (3-2). «Δεν καταφέραμε να έχουμε την αποτελεσματικότητα που θέλαμε. Θεωρώ ότι η Ξάνθη είχε τρομερό ποσοστό με τέσσερα σουτ και τρία γκολ», δήλωσε εμφανώς απογοητευμένος ο Ζοσέ Πεσέιρο. Στραβοπάτημα του Ολυμπιακού περιμένει πλέον το «τριφύλλι», που ήθελε τουλάχιστον την ισοπαλία στα Πηγάδια. Την περίπτωση του Νοτιοαφρικανού μπακ, Μπράις Μουν, φέρεται να εξετάζουν στην Παιανία.

Κακή βραδιά

Το πλεονέκτημα που διατηρούσε μέχρι χθες και η πρωτοπορία στο βαθμολογικό πίνακα, μετά την ήττα στην Ξάνθη ανήκουν στο παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός, πραγματοποιώντας στην πρώτη ώρα του αγώνα μετριότατη εμφάνιση ηττήθηκε στα Πηγάδια με 3-2 και τώρα είναι αναγκασμένος να περιμένει τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού. Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν υπερβολικά χαλαροί, σε ένα παιχνίδι που ήξεραν εξ αρχής ότι θα είναι δύσκολο, ενώ και η τέλεια αμυντική λειτουργία πήγε περίπατο, ελέω Ρατζίσνκι… Παράλληλα, το «τριφύλλι» είχε σε κακή βραδιά αρκετούς παίκτες σε νευραλγικές θέσεις (Μόρις, Τζιόλης Γκαλίνοβιτς), ενώ ίσως και ο Πεσέιρο θα έπρεπε να προβληματιστεί νωρίτερα από τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας και να κάνει τις κινήσεις από τον πάγκο. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι χθες δεν είχε και πολλές επιλογές, μια και οι Εντόι, Μανούτσο, Γκονζάλες και Νίνης έμειναν στην Αθήνα με μικροπροβλήματα, ενώ ο Ίβανσιτς κινήθηκε σε ρηχά νερά. Πλέον, το πρωτάθλημα δεν εξαρτάται από τον ίδιο…

Ξύπνησε στο τέλος

Σε ένα παιχνίδι που μέχρι το 65ο λεπτό όλα έμοιαζαν τραγικά, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να προβάλει τον εγωισμό του στο τέλος. Οι «πράσινοι» μείωσαν με τους Ποστίγκα και Σαλπιγγίδη σε 3-2, αλλά μέχρι εκεί μια και δεν υπήρχε χρόνος για την ολική ανατροπή. Σίγουρα, το πάθος και η επιμονή που έδειξε η ομάδα ώστε να γυρίσει τον αγώνα ήταν θετικά στοιχεία, που λείπουν από το «τριφύλλι» τα τελευταία χρόνια. Αλλά όταν παίζεις ουσιαστικά τον «τελικό» της χρονιάς, αυτά χρειάζονται σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Η Ξάνθη από την πλευρά της, είχε την τύχη να διαθέτει στις τάξεις της τον «δαιμόνιο» Ρατζίνσκι, ο οποίος ήταν αλάνθαστος και είχε ποσοστά ευστοχίας μπάσκετ…

Τώρα περιμένει

Με την υπάρχουσα κατάσταση και όντας πλέον δύο πόντους πίσω από τον «αιώνιο» αντίπαλο, η τύχη δεν βρίσκεται πλέον στα χέρια του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Πεσέιρο πρέπει τώρα να πάρει τα πέντε εναπομείναντα παιχνίδια και να περιμένει ταυτόχρονα στραβοπάτημα των «ερυθρόλευκων», που την μεθεπόμενη αγωνιστική παίζουν στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Συν τοις άλλης, το κακό είναι ότι οι «πράσινοι» δεν πήραν τουλάχιστον την ισοπαλία στην Ξάνθη, πράγμα που σημαίνει ότι και στο ενδεχόμενο οι Πειραιώτες να έρθουν ισόπαλοι σε ένα παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός να τα κερδίσει όλα, θα αναδειχθούν ισόβαθμοι και θα πάνε σε μπαράζ.

Κρίμα για τον κόσμο

Η συμπαράσταση των οπαδών του Παναθηναϊκού στον αγώνα με την Ξάνθη ήταν συγκλονιστική, καθώς το πέταλο στο γήπεδο των Πηγαδίων ήταν κατάμεστο από άκρη σε άκρη. Ταυτόχρονα, η άσχημη εξέλιξη που είχε το παιχνίδι από την αρχή, δεν πτόησε τους «πράσινους», που αποτέλεσαν τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας μέχρι το 96ο λεπτό, έχοντας παράλληλα άψογη συμπεριφορά.

Βλέπει δεξιό μπακ

Τον συμπατριώτη του Νασίφ Μόρις, Μπράις Μουν, ο οποίος αγωνίζεται ως δεξιός μπακ και ανήκει στον Άγιαξ Κέιπ Τάουν, στέλνουν στον Παναθηναϊκό τα ΜΜΕ της Νοτίου Αφρικής: «"Το ότι ο Νασίφ έχει τόσο μεγάλη επιτυχία στον Παναθηναϊκό θα βοηθήσει τον Μουν πάρα πολύ. Θα έχει έναν έμπειρο συμπατριώτη στην ομάδα, που είναι αγαπητός στους φιλάθλους. Είμαι πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία", τόνισε για την επικείμενη μετακίνηση του Μουν στον Παναθηναϊκό ο ατζέντης του, Μάικ Μάκααμπ», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα. Ο 22χρονος αμυντικός (6/4/1986, 1,77 μ.), ο οποίος έχει 6 συμμετοχές με την εθνική της Νοτίου Αφρικής (1 γκολ), αγωνίζεται από το 2005 στον Αγιαξ Κέιπ Τάουν, έχει φορέσει τη φανέλα της ιρλανδικής Mo τη σεζόν 2004-2005 και νωρίτερα είχε αγωνιστεί ξανά με τον Αγιαξ Κέιπ Τάουν.

Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x