Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Θέλει ο Καντέ, εμπόδια από Νις

Εντείνονται οι προσπάθειες του Παναθηναiκού για την απόκτηση ενός έτοιμου κεντρικού αμυντικού (ο Ντέιβιντ θεωρείται ταλαντούχος, αλλά ανέτοιμος για παίκτη ενδεκάδας) . Ο Κώστας Αντωνίου μίλησε με τον Σεντρίκ Καντέ, ο αμυντικός από το Μάλι δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, μιλώντας στη «SportDay», ωστόσο η Νις προβάλλει… υψηλά εμπόδια για την πώλησή του, αν και μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Ο σύλλογος της Νίκαιας τονίζει πως ο 29χρονος παίκτης δεν παραχωρείται, αλλά λέγεται πως ο ίδιος ανέλαβε το έργο να πείσει την ομάδα του να πει το «ναι» και θα ενημερώσει τον Κώστα Αντωνίου.

Εντείνονται οι προσπάθειες του Παναθηναiκού για την απόκτηση ενός έτοιμου κεντρικού αμυντικού (ο Ντέιβιντ θεωρείται ταλαντούχος, αλλά ανέτοιμος για παίκτη ενδεκάδας) . Ο Κώστας Αντωνίου μίλησε με τον Σεντρίκ Καντέ, ο αμυντικός από το Μάλι δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, μιλώντας στη «SportDay», ωστόσο η Νις προβάλλει… υψηλά εμπόδια για την πώλησή του, αν και μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Ο σύλλογος της Νίκαιας τονίζει πως ο 29χρονος παίκτης δεν παραχωρείται, αλλά λέγεται πως ο ίδιος ανέλαβε το έργο να πείσει την ομάδα του να πει το «ναι» και αναλόγως με τα αποτελέσματα, θα ενημερώσει τον Κώστα Αντωνίου.

Η συνέντευξη του Καντέ στη «SportDay»:

• Είναι αλήθεια ότι σε έχει προσεγγίσει ο Παναθηναϊκός;
«Γνωρίζω από τον ατζέντη μου το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας. Ήξερα, μάλιστα, ότι θα ερχόταν χθες (σ.σ.: Κυριακή) άνθρωπος για να με δει απέναντι στη Μονακό και να συζητήσουμε. Τις περασμένες ημέρες είχα ορισμένες συζητήσεις με τη διοίκηση της Νις για την ανανέωση του συμβολαίου μου, αλλά αρνήθηκα. Η πρόταση δεν με κάλυπτε. Εξάλλου, είμαι στην κατάλληλη ηλικία για να παίξω σε μια ομάδα με μεγαλύτερο πρεστίζ».

• Τι ξέρεις για τον Παναθηναϊκό;
«Είναι ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου, πολύ γνωστή στη Γαλλία. Ξέρω ότι βρίσκεται ακόμα μέσα στο Champions League και αυτό μαρτυρά την ποιότητά της. Είναι ένα κλαμπ για το οποίο τρέφω μεγάλο σεβασμό».

• Τι έγινε με τον κ. Αντωνίου;
«Συναντηθήκαμε μετά το τέλος του παιχνιδιού και μιλήσαμε για λίγο. Μου παρουσίασε μερικές λεπτομέρειες για τον σύλλογο, όμως περισσότερο ήταν μια πρώτη γνωριμία. Δεν συζητήσαμε οικονομικά θέματα, ούτε έκανε συγκεκριμένη πρόταση σε εμένα. Μου είπε ότι ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση στη Νις, η οποία δεν τη δέχθηκε. Τον Ιανουάριο είναι λίγο δύσκολο να γίνουν μεταγραφές και είναι λογικό. Η Νις είναι μέσα στους στόχους της και δεν θέλει να αποδυναμωθεί. Μου εξήγησε ότι αν η ομάδα μου συμφωνήσει, τότε θα μιλήσουμε για συμβόλαιο και μου έδωσε να καταλάβω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στο οικονομικό».

• Τι πιστεύεις ότι θα συμβεί;
«Το θεωρώ λίγο δύσκολο να φύγω άμεσα από τη Νις. Τον Ιανουάριο οι γαλλικές ομάδες δύσκολα αφήνουν να φύγουν παίκτες που θεωρούνται βασικοί. Η ομάδα πάει πολύ καλά και είναι αργά για να βρει αντικαταστάτη. Για το καλοκαίρι όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές. Είναι, πάντως, νωρίς ακόμα για να πάρω μια τελική απόφαση και να υπογράψω από τώρα».

• Θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός είναι επιλογή δελεαστική;
«Μα φυσικά και ο Παναθηναϊκός είναι πολύ ελκυστική επιλογή. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να έρθω στην Ελλάδα και να παίξω για τον Παναθηναϊκό. Είναι μια εξαιρετική ομάδα με πολύ δυνατό όνομα και πολλούς διεθνείς παίκτες. Ποιος παίκτης θα έλεγε "όχι" σε τέτοιες συνθήκες; Αν, πάντως, ο Παναθηναϊκός θέλει να με αποκτήσει από τώρα, πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να κάνει μια πρόταση που θα ικανοποιήσει τη Νις. Διαφορετικά μπορούμε να μιλήσουμε για συνεργασία από το καλοκαίρι. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι είναι λίγο νωρίς για να υπογράψω από τώρα. Αυτό που είναι σχεδόν σίγουρο είναι ότι δεν θα συνεχίσω στη Νις».

• Υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες;
«Πριν από μερικές εβδομάδες ο ατζέντης μου με είχε ενημερώσει ότι θα με έβλεπαν άνθρωποι από την Εσπανιόλ. Ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ευρωπαϊκές ομάδες, κυρίως από την Ισπανία και την Αγγλία. Είναι λογικό. Κάθε παίκτης που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι είναι ελκυστική περίπτωση για κάθε ομάδα».

• Προτιμάς να συνεχίσεις την καριέρα σου στη Γαλλία ή στο εξωτερικό;
«Δεν κρύβω ότι αναζητώ νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Αν είναι να μείνω στη Γαλλία, θα το κάνω για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάω σε μια ομάδα με υγιές περιβάλλον και καλές συνθήκες για έναν επαγγελματία. Είναι αλήθεια ότι το ισπανικό πρωτάθλημα είναι η πρώτη σκέψη στο μυαλό μου. Γενικά η λύση του εξωτερικού μού ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην καριέρα μου».

Οι προτάσεις για το γήπεδο

Αποφασισμένος να εξαντλήσει τις πιθανότητες για κατασκευή του γηπέδου στο Βοτανικό είναι ο Παναθηναϊκός. Άλλωστε κάθε άλλη επιλογή θα ισοδυναμεί με τεράστιες καθυστερήσεις και νέους κινδύνους προσφυγών. Για το λόγο αυτό έγινε ένα άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους προσφεύγοντες πολίτες, ώστε να βρεθεί μία λύση για να προχωρήσουν τα έργα. Ο Παναθηναϊκός θα προτείνει να μειωθεί ο συντελεστής δόμησης κατά το ήμισυ (από 1,6 σε 0,8) ώστε να περιοριστεί ο όγκος του εμπορικού κέντρου και να δημιουργηθεί περισσότερο πράσινο. Ο Μπάμπης Βωβός δεν είναι σε πρώτη φάση αρνητικός, αλλά δύσκολα θα πει το «ναι» ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ταχθεί κατά της κατασκευής εμπορικού κέντρου. Αυτό διαφαίνεται και από τη χθεσινή ανακοίνωση της παράταξης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x