Stoiximan Super League

Μώραλης: «Έχει ευθύνες και ο Βαλβέρδε»

Μερίδιο ευθύνης για την κακή εμφάνιση και τη βαριά ήττα με 3-1 από τη Σεντ Ετιέν, για το Κύπελλο UEFA, επέρριψε ο Γιάννης Μώραλης στον Ερνέστο Βαλβέρδε. «Είναι μια μέρα προβληματισμού, σίγουρα έχει ευθύνη ο προπονητής μετά από μία τέτοια ήττα», τόνισε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον «Sentra FM», αλλά πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να ανατρέψουμε ότι εμπιστευόμαστε τον προπονητή μας και ισχύει η πρόταση ανανέωσης που του έχουμε κάνει». Ο κ. Μώραλης κατέληξε λέγοντας: «Ο Ολυμπιακός και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να έχουν δύο ίδιες ενδεκάδες, αφού δεν έχουν αντίστοιχα έσοδα».

Μερίδιο ευθύνης για την κακή εμφάνιση και τη βαριά ήττα με 3-1 από τη Σεντ Ετιέν, για το Κύπελλο UEFA, επέρριψε ο Γιάννης Μώραλης στον Ερνέστο Βαλβέρδε. «Ασφαλώς είναι μια μέρα προβληματισμού. Δεν περιμέναμε μια τόσο κακή βραδιά χθες, περιμέναμε ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, θα μπει πιο διαβασμένος στο παιχνίδι, οι παίκτες του θα βρεθούν σε καλύτερη μέρα και θα παίρναμε σίγουρα ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν συνέβη κανένα απ' όλα αυτά και σίγουρα έχει ευθύνη ο προπονητής μετά από μία τέτοια ήττα», τόνισε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον «Sentra FM», αλλά πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να ανατρέψουμε ότι εμπιστευόμαστε τον προπονητή μας και οποιαδήποτε συζήτηση, υπονοούμενο ή σχόλιο υπάρχει σήμερα, εμάς δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Του έχουμε κάνει πρόταση να ανανεώσει τη συνεργασία του και αυτό φυσικά θα συνεχίσει να ισχύει. Έχει μέλλον, δείχνει μια δουλειά, προσπαθεί, είναι σοβαρός και αξιοπρεπής και βάσει αυτών των κριτηρίων κάναμε την ανανέωση. Ο οποιοσδήποτε δικαιούται να κάνει λάθη, είτε είναι παίκτες, προπονητής, διοίκηση και φίλαθλοι».

Παράλληλα, στάθηκε και στη διαφορά επιπέδου ανάμεσα στο γαλλικό και το ελληνικό πρωτάθλημα. «Ο προβληματισμός ο γενικότερος είναι διαρκής για το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε σύγκριση με τα ξένα πρωταθλήματα. Όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο ξέρουμε ότι οι διαφορές είναι τεράστιες. Είναι μεγάλες οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των πρωταθλημάτων και δεν νομίζω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί εύκολα να τις καλύψει. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, ασφαλώς είναι μια μέρα προβληματισμού».

Επίσης, παραδέχτηκε πως το ρόστερ του Ολυμπιακού δεν διαθέτει «βάθος», λέγοντας: «Ο Ολυμπιακός και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να έχουν δύο ίδιες ενδεκάδες, ούτε να έχουν τα ρόστερ των μεγάλων ξένων ομάδων που έχουν και τα αντίστοιχα έσοδα. Σίγουρα το ρόστερ του Ολυμπιακού δεν έχει 25 ισάξιους ποδοσφαιριστές, δεν θα συμφωνήσω όμως και στο ότι έχει 11-12 ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι έχει 20 ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανταποκριθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα και Κύπελλο και σε κάποια ευρωπαϊκά παιχνίδια, γιατί δεν μπορεί να νικάει άνετα Μπενφίκα και Χέρτα και να χάνει από την Σεντ Ετιέν», ενώ συμπλήρωσε πως το θέμα είναι και… οικονομικό:

«Ο Ολυμπιακός αν πέρναγε τη Σεντ Ετιέν θα έπαιζε με τη Μίλαν. Έχετε την άποψη ποδοσφαιρικά ότι αν ο Ολυμπιακός έπαιρνε έναν καλύτερο ποδοσφαιριστή ή πιο ακριβό θα μπορούσε να περάσει και τη Μίλαν; Θα πρέπει οι φίλαθλοι λοιπόν να μπουν σε μια λογική πλέον και οικονομίας στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να δαπανά χειμώνα καλοκαίρι τεράστια ποσά όταν δεν υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα αντίστοιχα έσοδα. Απώλεσε φέτος και τα χρήματα που θα έπαιρνε από το Champions League. Τα έσοδα λοιπόν είναι περιορισμένα. Δεν μπορεί λοιπόν κανείς να έχει την απαίτηση για ένα διπλό παιχνίδι με την Σεντ Ετιέν να προχωρήσει μια ελληνική ομάδα σε επενδύσεις 10 εκατομμυρίων».

Πλέον, οι πρωταθλητές κοιτούν την επόμενη μέρα: «Μια μεγάλη ομάδα όπως εμείς πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη και να τα ξεπερνάμε γρήγορα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να στεκόμαστε πολύ καιρό σε ένα παιχνίδι. Οι παίκτες πρέπει να παίξουν καλό ποδόσφαιρο από δω και πέρα για να πείσουν τους φιλάθλους ότι ήταν μια κακή παρένθεση. Θεωρούμε ότι αν παίξουμε δέκα φορές με την Σεντ Ετιέν δεν θα συμβεί αυτό που συνέβη χθες».

Τέλος, επέρριψε ευθύνες στην αστυνομία για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα της Τετάρτης. «Έχουμε ξεκάθαρη εικόνα στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια, είναι προφανές πλέον ότι δεν έχουμε καλά οργανωμένη αστυνομία στα ελληνικά γήπεδα. Είναι η πέμπτη συνεχόμενη φορά που έχουμε πολύ μικρό αριθμό φιλοξενούμενων φιλάθλων και δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί ένα σχέδιο της αστυνομίας με καλά αποτελέσματα. Δεν γίνεται αυτό που έγινε χθες. Ήρθαν 400 Γάλλοι φίλαθλοι, οι οποίοι δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά, ήταν όλοι μεθυσμένοι με γυάλινα μπουκάλια μπύρας στα χέρια και άρα η αστυνομία που τους συνόδευε από την Ομόνοια με το τρένο γνώριζε», ενώ παρουσιάστηκε καθησυχαστικός για τον κίνδυνο τιμωρίας από την UEFA. «Δεν νομίζω να δοθεί μεγάλη έκταση στο γεγονός όσον αφορά την UEFA. Ήταν πολύ νωρίς και δεν υπήρχε κανείς στο γήπεδο. Το μόνο που έχει καταγραφεί είναι ένα περιστατικό που έγινε μέσα στο γήπεδο με τη λήξη του αγώνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x