Stoiximan Super League

Πάντος: «Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να είναι πρώτος»

Την ικανοποίηση του για την κατάκτηση του δωδέκατου πρωταθλήματος τα τελευταία δεκατρία χρόνια και 37ου στην ιστορία του Ολυμπιακού, εξέφρασε ο Τάσος Πάντος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρωταθλητής». Ο έμπειρος αμυντικός τόνισε ότι δεν υπάρχει κορεσμός στους τίτλους αφού κάθε χρονιά είναι ξεχωριστή και επισήμανε ότι ο δεύτερος στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι το Κύπελλο Ελλάδας για να κλείσει ιδανικά η χρονιά και να αφιερώσουν το ντάμπλ στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Το κεφάλαιο Ευρώπη στενοχώρησε τους πάντες στην ομάδα του Πειραιά, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος αλλά όπως υποστήριξε οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι υποχρεωμένοι κάθε χρόνο να «παλεύουν» για να φτάσουν πιο ψηλά.

Την ικανοποίηση του για την κατάκτηση του δωδέκατου πρωταθλήματος τα τελευταία δεκατρία χρόνια και 37ου στην ιστορία του Ολυμπιακού, εξέφρασε ο Τάσος Πάντος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρωταθλητής». Ο έμπειρος αμυντικός που βρέθηκε στη Λάρνακα μαζί με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς για μια εκδήλωση της τοπικής ΠΕΦΟ, τόνισε ότι δεν υπάρχει κορεσμός στους τίτλους αφού κάθε χρονιά είναι ξεχωριστή και επισήμανε ότι ο δεύτερος στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι το Κύπελλο Ελλάδας για να κλείσει ιδανικά η χρονιά και να αφιερώσουν το ντάμπλ στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Το κεφάλαιο Ευρώπη στενοχώρησε τους πάντες στην ομάδα του Πειραιά, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος αλλά όπως υποστήριξε οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι υποχρεωμένοι κάθε χρόνο να «παλεύουν» για να φτάσουν πιο ψηλά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-Είναι το καλύτερο δώρο για όλους τους Ολυμπιακούς το νταμπλ;

«Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να είναι πάντα και παντού πρώτος. Νομίζω πως αν όντως καταφέρουμε και κερδίσουμε το Κύπελλο και κάνουμε το νταμπλ θα είναι το καλύτερο δώρο μας προς αυτούς. Θα είναι ικανοποιημένοι που ως ομάδα ανεβαίνουμε συνεχώς και κατακτάμε κύπελλα. Φτάνουμε σε πολύ υψηλά επίπεδα».

-Υπάρχει περίπτωση έχοντας κατακτήσει τόσα πρωταθλήματα να κουραστείτε από αυτή την ρουτίνα, όπως έχει καταντήσει;

«Φυσικά και όχι. Δεν υπάρχει κανένας κορεσμός στους τίτλους. Κάθε χρονιά είναι ξεχωριστή. Θες πάντα να είσαι ο πρώτος. Να αμείβονται οι κόποι σου και να δίνει χαρά στον κόσμο. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως δεν υπάρχει κορεσμός. Στα τελευταία 13 χρόνια έχει πάρει 12 τίτλους και συνεχίζει ακάθεκτος».

-Για να πάρετε το νταμπλ πρέπει να ολοκληρώσετε την δουλειά που αρχίσατε στην Τρίπολη με τον Αστέρα και φυσικά να κερδίσετε στον τελικό πιθανότατα την ΑΕΚ.

«Είναι ο μοναδικός στόχος που μας απέμεινε ως το τέλος της χρονιάς. Αυτές τις μέρες ξεκουραζόμαστε, αλλά από την Δευτέρα θα αρχίσει και πάλι η δουλειά για τα δύο αυτά ματς. Μας περιμένει ένα ματς με τον Αστέρα όπου θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την πρόκριση και μετά ο τελικός. Όποια ομάδα και να βρούμε εκεί θα πρέπει να την κερδίσουμε. Το Κύπελλο είναι ένα τρόπαιο που πρέπει να το κατακτά ο Ολυμπιακός ανεξαρτήτως αντιπάλου. Θέλουμε να τελειώσουμε επιτυχημένα τη χρονιά και να αποδείξουμε ότι όντως είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

-Σας μένει μια πίκρα για την φετινή πορεία σας στην Ευρώπη;

«Να μην λέμε ψέμματα. Στενοχωρηθήκαμε πάρα πολύ. Ήταν ένα γερό χτύπημα για μας ότι αποτύχαμε να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από τόσα χρόνια. Από εκεί και πέρα στο ΟΥΕΦΑ κάναμε καλά παιχνίδια σε γενικές γραμμές. Η Σεντ Ετιέν όμως, ήταν μια ομάδα που παρουσιάστηκε πιο δυνατή από μας και στα δύο ματς και αποκλειστήκαμε δίκαια. Είμαστε κάθε χρόνο υποχρεωμένοι να παλεύουμε για να πηγαίνουμε πιο ψηλά. Για να διεκδικούμε την είσοδό μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει πρώτα να παίρνουμε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα».

-Στη Λάρνακα μαζί σου είναι και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Πώς βλέπεις όλο αυτό που πέρασε ο Ντάρκο;

«Θεωρώ ότι είναι ό, τι χειρότερο για έναν αθλητή να σταματάει το ποδόσφαιρο χωρίς τη θέλησή του. Για τον Ντάρκο τι να πω εγώ; Ξέρετε όλοι σας την προσφορά του και στον Ολυμπιακό και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι δυνατός χαρακτήρας, έχει την δική του τρέλα και θα βγει δυνατός από αυτή την δοκιμασία. Θα ήταν χαρά μου να τον δω να αγωνίζεται έστω και για λίγα λεπτά. Του αφιερώνω και εγώ την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου αν έρθει με τον καλό. Βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό. Αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο και είναι σπουδαίος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x