Stoiximan Super League

Γιαννακόπουλος: «Τέλος εποχής με την αποχώρηση του Τζόλε»

Συγκινημένος υποδέχτηκε την είδηση της απόφασης του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να αποχωρήσει από την ενεργό δράση ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Ο άσος της Λάρισας, που είχε κοινή πορεία με τον Σέρβο μέσο σε Πανηλειακό και Ολυμπιακό μιλώντας στο Novasports έκανε λόγο για τέλος εποχής.

Συγκινημένος υποδέχτηκε την είδηση της απόφασης του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να αποχωρήσει από την ενεργό δράση ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Ο άσος της Λάρισας, που είχε κοινή πορεία με τον Σέρβο μέσο σε Πανηλειακό και Ολυμπιακό μιλώντας στο Novasports έκανε λόγο για τέλος εποχής.

«Είμαι πολύ φορτισμένος και συγκινημένος. Θα έλεγα πως είναι ένα τέλος εποχής, για έναν τεράστιο ποδοσφαιριστή που έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού, για μια τεράστια προσωπικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ανέβασε πολύ τις προσδοκίες των ανθρώπων του Ολυμπιακού για έναν παίκτη σε αυτή τη θέση. Ήταν ένας ηγέτης, έπαιρνε την ομάδα στις πλάτες του, καθάριζε ματς και έπαιρνε τίτλους. Είχα τη χαρά και την τιμή να είμαι συμπαίκτης του στον Πανηλειακό και στον Ολυμπιακό», δήλωσε.

«Είναι φανταστικό παιδί. Δεν αρκεί να είσαι καλός παίκτης. Ο Τζόλε είναι μεγάλος και σαν χαρακτήρας. Το μεγάλο του όπλο στο γήπεδο ήταν ότι είχε απύθμενο θράσος και πίστευε πολύ στις μεγάλες δυνατότητές του σαν ποδοσφαιριστή. Τι να πρωτοθυμηθώ; Νομίζω πως έχει κάνει τεράστια ματς στην Ελλάδα και το Champions League. Θυμάμαι το ματς στη Ριζούπολη με τη Λεβερκούζεν, όπου είχε πετύχει χατ-τρικ, αλλά και το ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ίδιο γήπεδο. Στην Ελλάδα ήταν αυτός που καθάριζε τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Είχε κάνει τρομερά ματς», πρόσθεσε.

Ένας ιδιαίτερος δεσμός υπάρχει ανάμεσα σε Γιαννακόπουλο και Τζόρτζεβιτς, αφού μαζί ξεχώρισαν στον Πανηλειακό και μαζί έκαναν το άλμα για τον Ολυμπιακό. «Θυμάμαι τις ημέρες του Μαΐου του 1996, όταν μαζί πήραμε την απόφαση να πάμε στον Ολυμπιακό. Ήμασταν σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι με τρεις δρόμους, που οδηγούσαν σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Η απόφαση που πήραμε σημάδεψε τις καριέρες μας. Ήμασταν σαν αδέρφια. Ήταν κοινή απόφαση, γιατί ήμασταν παρέα, ήμασταν μαζί στο γραφείο του κυρίου Σταυρόπουλου. Είχε στα χέρια του τις προτάσεις των τριών ομάδων και είχε αφήσει την τύχη στα χέρια μας. Ένας από τους κυριότερους λόγους που αποφασίσαμε να πάμε στον Ολυμπιακό ήταν η παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Τον βοήθησε πολύ στην καριέρα του, αλλά πιστεύω πως το ταλέντο του θα έλαμπε ούτως ή άλλως».

Όσο για τη μετα-Τζόρτζεβιτς εποχή στον Ολυμπιακό, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος είπε: «Η ζωή συνεχίζεται. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην ομάδα δύο εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές δεξιά και αριστερά, ο Γκαλέτι και ο Λέτο, που είναι και σε καλή ηλικία».

Ο πρώην άσος της Μπόλτον και της Χαλ τόνισε πως ο «Τζόλε» θα πρέπει να αξιοποιηθεί καταλλήλως. «Δεν έχουμε συζητήσει τι θα κάνει στη συνέχεια. Δεν ξέρω τι σκοπεύει να κάνει, αλλά το ιδανικότερο θα ήταν να παραμείνει στην ομάδα για να τη βοηθήσει από ένα άλλο πόστο. Αυτή τη στιγμή είναι συναισθηματικά φορτισμένος. Θα πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα όπως του αξίζει, να γευτεί τις στιγμές αυτές και στη συνέχεια να κάτσει να ηρεμήσει όσο του χρειάζεται. Από εκεί και πέρα θα σκεφτεί με νηφαλιότητα και ηρεμία τι θα ήταν καλύτερο για τον ίδιο να κάνει. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο θέλει για τη ζωή του από εδώ και πέρα».

Τέλος, ερωτηθείς αν πλησιάζει και το δικό του «αντίο» στα γήπεδα, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος απάντησε: «Το δικό μου τέλος θα έρθει όταν το σώμα μου δεν θα μπορεί να ακολουθήσει αυτό που θέλει το κεφάλι μου. Δεν έχει φτάσει ακόμη αυτή η στιγμή. Δεν έχω σκοπό να κουράσω τον εαυτό μου και τον κόσμο, σε σημείο που να αρχίσει το σώμα μου να μην ανταποκρίνεται. Όταν φτάσω σε αυτό το σημείο, θα πάρω την απόφαση να σταματήσω, όσο και αν θα με πονέσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x