Stoiximan Super League

Βαλβέρδε: «Θέλω το Κύπελλο και να μείνω»!

Πρώτη φορά ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο παραμονής του στον Ολυμπιακό και έβγαλε είδηση: «Η νέα συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, αλλά για μένα δεν αλλάζει τίποτα. Αν και ο σύλλογος συνεχίσει να έχει την ίδια πρόθεση, εγώ δεν αλλάζω τη θέση μου, θέλω να μείνω», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του τελικού Κυπέλλου Hellas OnLine με την ΑΕΚ. Όσον αφορά στον σαββατιάτικο (2/5, 20:30) αγώνα με την «Ένωση», παραδέχτηκε πως οι παίκτες του είναι έτοιμοι να «παλέψουν» για την επίτευξη του νταμπλ!

Πρώτη φορά ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο παραμονής του στον Ολυμπιακό και έβγαλε είδηση: «Η νέα συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, αλλά για μένα δεν αλλάζει τίποτα. Αν και ο σύλλογος συνεχίσει να έχει την ίδια πρόθεση, εγώ δεν αλλάζω τη θέση μου, θέλω να μείνω», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του τελικού Κυπέλλου Hellas OnLine με την ΑΕΚ. Όσον αφορά στον σαββατιάτικο (2/5, 20:30) αγώνα με την «Ένωση», παραδέχτηκε πως οι παίκτες του είναι έτοιμοι να «παλέψουν» για την επίτευξη του νταμπλ!

«Από τη στιγμή που είχα μια συνάντηση με τον πρόεδρο, έχουν περάσει 2 εβδομάδες. Την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπόρεσε να έρθει ο εκπρόσωπός μου και ο σύλλογος αποφάσισε να την καθυστερήσει άλλη μία εβδομάδα. Στη συνάντηση είχαμε πει και οι δύο την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε τη συνεργασία. Πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω και θα ήθελα να είχε λήξει το θέμα την προηγούμενη Δευτέρα. Η νέα συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, αλλά για μένα δεν αλλάζει τίποτα. Αν και ο σύλλογος συνεχίσει να έχει την ίδια πρόθεση, εγώ δεν αλλάζω τη θέση μου, θέλω να μείνω. Και όταν όλοι συμφωνήσουμε θα το ανακοινώσουμε», τόνισε σχετικά με το συμβόλαιό του και συνέχισε αναφερόμενος στον ερχόμενο τελικό με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο:

«Βρισκόμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε έναν τίτλο ακόμα, που είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα. Έχουμε 50% πιθανότητες, γιατί όλα εξαρτώνται από ένα παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι είμαστε φαβορί, γιατί τα πάντα εξαρτώνται από ένα ματς. Αν μιλούσαμε για το πρωτάθλημα, ίσως να ήμασταν εμείς φαβορί. Η ΑΕΚ έχει χάσει όσα παιχνίδια έχουμε χάσει και εμείς, 3 δηλαδή. Προπονούμαστε και προετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι το Σάββατο».

«Υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό και αυτό είναι η στάση που μπαίνει μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι από την αρχή το παιχνίδι θα είναι σκληρό και κλειστό. Σίγουρα πρέπει να έχουμε τη συναίσθηση ότι είμαστε εδώ για να κερδίσουμε. Δεν πρέπει να έχουμε την αίσθηση ότι πρέπει να ελπίζουμε ή ότι έχουμε σίγουρο το αποτέλεσμα. Φυσικά θα πρέπει να μην κάνουμε λάθη. Αυτή που δεν θα κάνει θα είναι αυτή που θα κερδίσει το κύπελλο», ήταν το σχόλιο του Βάσκου, ο οποίος συνέκρινε τον τελικό με τα αντίστοιχα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του στο πρωτάθλημα: «Εμείς βρισκόμαστε εδώ για να κερδίσουμε τον τίτλο. Αυτός που θα παίξει καλύτερα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να το πάρει. Και δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτό το παιχνίδι με εκείνο του πρωταθλήματος, γιατί τότε παίζαμε εκτός έδρας και με βαθμολογική απόσταση. Όμως και εκείνο το κερδίσαμε πολύ δύσκολα, γιατί τα είχαμε πάει άσχημα στις στημένες φάσεις. Είχαμε καλές στιγμές, αλλά πρέπει να εμφανιστούμε βελτιωμένοι σε σχέση με τον αγώνα εκείνης της μέρας».

Ερωτηθείς για το κατά πόσο οι παίκτες του έχουν χαλαρώσει, λίγες μέρες πριν το μεγάλο παιχνίδι, απάντησε: «Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε που έχουμε κερδίσει το πρωτάθλημα και είναι λίγο δύσκολο να διατηρήσεις την προσοχή σου. Οι παίκτες όμως είναι πιο συγκεντρωμένοι από ό,τι την περασμένη βδομάδα γιατί πλησιάζει ο τελικός», για να σχολιάσει στη συνέχεια το κίνητρο που έχουν οι παίκτες του αλλά και οι αντίπαλοι: «Σίγουρα, το τρόπαιο είναι ένα κίνητρο και ο προπονητής της ΑΕΚ το χρησιμοποιεί αυτό για να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους παίκτες του. εμείς έχουμε κερδίσει το πρωτάθλημα και θέλουμε και αυτό που έρχεται. Εξάλλου, οι τελικοί είναι για να τους κερδίζει κάθε ομάδα. Ο αντίπαλος θα μπει πολύ δυνατά και εμείς το ίδιο, γιατί θέλουμε πολύ να το κερδίσουμε».

Κληθείς να αναφερθεί στο αν οι δύο νίκες στο πρωτάθλημα επί της ΑΕΚ είναι ενδεικτικοί του πλεονεκτήματος που έχει η ομάδα στον τελικό, δήλωσε: «Δεν είναι ούτε θετικό ούτε αρνητικό. Είναι αλήθεια ότι κερδίσαμε 2 φορές την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, αλλά επίσης είναι αλήθεια ότι δυσκολευτήκαμε πολύ. Οι παίκτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι για να κερδίσουν αυτή την ομάδα πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ. Όταν βγαίνεις στον αγωνιστικό χώρο, όλα μπορούν να συμβούν. Εμείς σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να νικήσουμε. Για εμάς, όταν έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις 2 τίτλους είναι επιτυχία. Είμαστε κοντά και στον δεύτερο και αισθανόμαστε επιτυχείς».

Πώς εκλαμβάνει όμως ο ίδιος το σαββατιάτικο παιχνίδι; «Είναι πολύ σημαντικό και θα εκπληρώσω έναν στόχο μου. Είναι όμως πολύ δύσκολος και πολύ σημαντικός. Το να κερδίσει κάποιος μία φορά ένα τρόπαιο είναι κατόρθωμα, το να το επαναλάβει όμως είναι πολύ δύσκολο και κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να το προσπαθήσει. Όταν είσαι σε μια τέτοια ομάδα, πρέπει να τα κερδίσεις όλα». Κλείνοντας, ο Βαλβέρδε αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κατάκτησης του Κυπέλλου: «Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι τελείως διαφορετικό. Δεν μπορείς να το συγκρίνεις με τον αγώνα πρωταθλήματος. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από αυτό το παιχνίδι. Για εμάς είναι το τελευταίο της σεζόν και πρέπει να το κερδίσουμε».

* Όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού συμμετείχαν στη σημερινή προπόνηση της ομάδας που διεξήχθη στις 10:30. Η επόμενη είναι προγραμματισμένη για αύριο(30/4) για την ίδια ώρα.

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x