Stoiximan Super League

Ζιλμπέρτο: «Μας αξίζει το Τσάμπιονς Λιγκ»

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικήσει την ΑΕΚ και να πάρει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί... του «του αξίζει να συμμετέχει σ’ αυτή τη διοργάνωση». «Μου είναι δύσκολο να εντοπίσω τι πήγε στραβα», είπε για τη χρονιά που φεύγει.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικήσει την ΑΕΚ και να πάρει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί... του «του αξίζει να συμμετέχει σ’ αυτή τη διοργάνωση». «Μου είναι δύσκολο να εντοπίσω τι πήγε στραβα», είπε για τη χρονιά που φεύγει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζιλμπέρτο Σίλβα:

Ο ΠΑΟ αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο τέταρτο ντέρμπι του φέτος, με τους πράσινους να είναι χωρίς νίκη ακόμα, πως το σχολιάζεις;

"Σίγουρα με προβληματίζει αυτό, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για αγώνες που πολλές φορές κρίνονται στις λεπτομέρειες, σε μια φάση. Ωστόσο η ίδια κακή απόδοση ισχύει και για τους αντιπάλους μας, οι οποίοι με εξαίρεση το παιχνίδι της πρεμιέρας με την ΑΕΚ, δεν μπόρεσαν να μας νικήσουν. Μάλιστα συνολικά στα ντέρμπι θεωρώ ότι η εικόνα μας ήταν καλύτερη από εκείνη του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ".

Για το γεγονός ότι και μια ισοπαλία φτάνει στον Παναθηναϊκό ο Ζιλμπέρτο είπε:

"Οπως και να το κάνουμε αυτό αποτελεί πλεονέκτημα για εμάς. Είναι άλλο να παίζεις για δυο αποτελέσματα και ο αντίπαλος για ένα. Oσον αφορά την δική μου νοοτροπία, αλλά νομίζω και όλων μέσα στην ομάδα, πάντοτε μπαίνω στο γήπεδο με στόχο να νικήσω. Αυτό θα συμβεί και τώρα. Θέλουμε, άλλωστε, να κλείσουμε θετικά την χρονιά που δεν ήταν καλή για εμάς και τι καλύτερο με μια νίκη σε ένα τόσο σημαντικό ματς".

Οποιον "τελικό" έδωσε φέτος ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει. Σε αγχώνει αυτό ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ;

"Οχι, δεν με αγχώνει γιατί έχω πίστη στην ομάδα μου. Δυστυχώς όμως κατά την διάρκεια της σεζόν δεν κατορθώσαμε να πετύχουμε τους στόχους μας, με εξαίρεση το Champions League. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό στο τελευταίο παιχνίδι να πετύχουμε τον τελευταίο στόχο που μας έχει απομείνει. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τον σύλλογο και τους οπαδούς μας, που μας στηρίζουν από την πρώτη μέρα. Ομως επίσης είναι πολύ σημαντικό να αγωνιστούμε και πάλι στο Champions League διότι εκεί αξίζει να συμμετέχει ο Παναθηναϊκός".

Τι πήγε στραβά την φετινή σεζόν;

"Μου είναι δύσκολο να το εντοπίσω, διότι είναι η πρώτη μου χρονιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι παραστάσεις που έχω είναι καινούργιες. Θεωρώ όμως ότι πληρώσαμε το γεγονός πως δεν είχαμε διάρκεια στην απόδοση μας και κυρίως δεν ήμασταν προσεκτικοί με τις μικρομεσαίες ομάδες, απέναντι στις οποίες χάσαμε πολύτιμους βαθμούς.

Μας έλειπαν η ισορροπία και η συνέπεια καθώς από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιαζόμασταν τελείως διαφορετικοί. Θεωρώ ότι αν βελτιωθούμε σε αυτό τον τομέα την ερχόμενη σεζόν θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Σε μια κούρσα 30 αγώνων πρέπει να είσαι σταθερός από την αρχή μέχρι το τέλος”.

Κατά την διάρκεια της σεζόν σε είδαμε να έχεις παράπονα από την διαιτησία, θεωρείς ότι αδικηθήκατε;

"Είναι αλήθεια ότι διαμαρτυρήθηκα αρκετές φορές, αλλά πάντοτε προσπαθώ να το κάνω με κόσμιο τρόπο, χωρίς να ξεφεύγω. Είναι η πρώτη μου χρονιά στην Ελλάδα και σίγουρα δεν είμαι ο αρμόδιος για να κρίνω τη διαιτησία, αφού δεν έχω πλήρη εικόνα και από προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα υπάρχουν πολλές αμφισβητούμενες περιπτώσεις.

Και αυτές όμως είναι μέρος του παιχνιδιού. Ομως εμείς οι ποδοσφαιριστές κάνουμε λάθη έτσι και οι διαιτητές μπορούν να κάνουν λάθη. Και εφόσον γίνονται λάθη έτσι υπάρχουν οι αρμόδιες επιτροπές για να επιληφθούν. Εγώ πάντοτε είμαι της άποψης ότι ακόμη και αν έχει γίνει λάθος από διαιτητή αν εμείς έχουμε χάσει πέντε κλασικές ευκαιρίες για να σκοράσουμε, είμαστε οι βασικοί υπεύθυνοι και δεν πρέπει να τα ρίχνουμε την ευθύνη στην διαιτησία. Αυτή είναι η θεωρία μου".

Δίκαια λοιπόν ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα; θεωρείς ότι ήταν καλύτερος του Παναθηναϊκού;

"Oχι, δεν θεωρώ ότι έχει καλύτερη ομάδα από εμάς. Κατέκτησε όμως περισσότερους βαθμούς. Hταν πιο αποτελεσματικός, ενώ εμείς όχι. Και στην βαθμολογία ο Ολυμπιακός δυστυχώς για εμάς ήταν πρώτος".

Τι γεύση σου αφήνει η πρώτη χρονιά στην Ελλάδα;

"Είμαι χαρούμενος με τις συνθήκες που έχω συναντήσει, όχι μόνο στο Παναθηναϊκό, αλλά γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Προτού έρθω δεν γνώριζα τίποτα για το ποδόσφαιρο της Ελλάδας, αλλά μπορώ να πω ότι υπάρχει υψηλό επίπεδο σε όλες τις ομάδες και η προοπτική να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο”.

Τι σου έκανε θετική εντύπωση;

"Μου αρέσει πολύ ο κόσμος ο οποίος στην καθημερινότητα είναι πολύ φιλικός και εξυπηρετικός, με το χαμόγελο στα χείλη. Επίσης η ελληνική κουζίνα είναι πολύ καλή και ο καιρός εξαιρετικός!".

Κάτι που δεν σου αρέσει;

“Τα επεισόδια που είδα σε κάποια γήπεδα. Η βία πλήττει το ποδόσφαιρο κι εμείς ως ποδοσφαιριστές πρέπει να δίνουμε πάντα το καλό παράδειγμα όχι μόνο στους οπαδούς αλλά και τα παιδιά”.

Ξεχώρισες κάποιους ποδοσφαιριστές που θεωρείς ότι μπορούν να κάνουν καριέρα εκτός Ελλάδας;

"Βεβαίως, είδα πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Δυστυχώς όπως δεν θυμάμαι κανένα όνομα (γέλια). Για παράδειγμα αυτός ο μικροκαμωμένος και γρήγορος του Εργοτέλη μου άρεσε πολύ".

Από τον Παναθηναϊκό ποιοι θα μπορούσαν στο μέλλον να παίξουν σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα;

"Πολλά νέα παιδιά έχουν καλά στοιχεία και προοπτική να αναπτυχθούν σε σπουδαίους παίκτες. Ο Νίνης, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Μουν, ο Σιμάο και αρκετοί ακόμη. Υπάρχει καλό υλικό στην ομάδα".

Κατά την διάρκεια της σεζόν υπήρξαν πολλές διοικητικές ανακατατάξεις. Παρακολουθείς τα δρώμενα στα διοικητικά του συλλόγου;

"Πραγματικά δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει. Δεν γνωρίζω τίποτα για τα διοικητικά και δεν θέλω να γνωρίζω διότι δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Εγώ παίζω ποδόσφαιρο και πρέπει να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στο γήπεδο για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της".

Σχεδόν κάθε φορά από κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα υπήρχαν συζητήσεις στην Παιανία μεταξύ σας και με τον προπονητή για το τι έφταιξε, ενώ και ο πρόεδρος ήρθε κάποιες φορές για να σας μιλήσει. Πως τα αντιμετωπίζεις αυτά;

"H αλήθεια είναι ότι αρχικά μου έκαναν εντύπωση, αλλά αντιλήφθηκα ότι είναι μέρος της ελληνικής κουλτούρας. Στην Αγγλία δεν συνηθίζονται αυτά. Δεν είμαι καθόλου αρνητικός στο να έρχεται ο πρόεδρος να μας μιλάει, γιατί καταλαβαίνω ότι το κάνει για το καλό της ομάδας.

Είναι πολύ θετικός άνθρωπος και από την πρώτη στιγμή μας έχει δείξει ότι είναι δίπλα μας. Είναι σημαντικό για τον ποδοσφαιριστή να το γνωρίζει αυτό. Ωστόσο εκείνο που πραγματικά με ενόχλησε ήταν όταν έμαθα ότι την επόμενη ήμερα τα πάντα γραμμένα στις εφημερίδες. Ήταν μια αρνητική έκπληξη για εμένα, διότι με αυτόν τον τρόπο εκθέτεις την ίδια σου την ομάδα. Η ενότητα στα αποδυτήρια γίνεται εύθραυστη, ενώ η ομάδα θα πρέπει να είναι ενωμένη και ισχυρή. Ελπίζω να αλλάξει αυτή η νοοτροπία”.

Ήταν δίκαιη η επικράτηση της Μπαρτσελόνα στον τελικό;

"Ναι, ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα του τελικού, όπως δίκαια η Μπαρτσελόνα έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου διότι ήταν η καλύτερη ομάδα στην διοργάνωση. Ειδικά στον τελικό όμως έπαιξε πολύ προσεκτικά, δεν επιτέθηκε αλόγιστα και εξουδετέρωσε όλα τα όπλα της Γιουνάιτεντ".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x