Stoiximan Super League

ΑΕΚ: «Κολλάει» του Λεονάρντο

Δυσκολίες παρουσιάζονται στο θέμα του Λεονάρντο στην ΑΕΚ. Ο κ.κ. Θανόπουλος και Μπάγεβιτς αναγνώρισαν ότι δεν μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα τα εμπόδια που εμφανίστηκαν στην υπόθεση του Βραζιλιάνου. Θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της Superleague o κ. Θανόπουλος. «Να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα», δήλωσε ο Σκόκο στη «SportDay». Ο Γιάννης Κυφωνίδης σας δίνει τον λόγο να σχολιάσετε .

Δυσκολίες παρουσιάζονται στη μεταγραφή του Λεονάρντο στην ΑΕΚ. Ο Νίκος Θανόπουλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς αναγνώρισαν ότι δεν μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα τα εμπόδια που εμφανίστηκαν στην υπόθεση του Βραζιλιάνου μέσου του Λεβαδειακού. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έχει αντιληφθεί ότι δεν θα έχει τον παίκτη στη διάθεσή του ούτε μέχρι να πραγματοποιηθεί το ταξίδι για το Ζέεφελντ στις 10 Ιουλίου.

Ο Γιάννης Κομπότης αξιώνει περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του 22χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος το καλοκαίρι του 2010 μένει ελεύθερος. Από την πλευρά τους, οι «κιτρινόμαυροι» υποστηρίζουν ότι ο Λεονάρντο δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Στο χθεσινό τετ α τετ Θανόπουλου- Μπάγεβιτς επιβεβαιώθηκε ότι η ΑΕΚ βρίσκεται ακόμη μακριά και στο θέμα του δεξιού μπακ, αφού τα ονόματα που έχουν προταθεί δεν ικανοποιούν τον 61χρονο προπονητή. Ο «Ντούσκο» θέλει ένα γρήγορο και «δυνατό» μπακ, χωρίς να έχει βρεθεί κάποιος αυτή τη στιγμή.

Στην «Ένωση» ελπίζουν να υπάρξει σύντομα πρόταση για την παραχώρηση του Εντίνιο. Ο Μπάγεβιτς εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα κινήσεις της διοίκησης και την απόκτηση του Γρηγόρη Μάκου, του οποίου η υπόθεση δεν ήταν εύκολη. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να κλειστούν δύο ακόμα φιλικά προετοιμασίας.

Αμετάπειστος ο Μανωλάς

Οριστική μοιάζει η παραίτηση του Στέλιου Μανωλά. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ εμμένει στην απόφασή του να αφήσει το πόστο του και παρότι συζήτησε το παραπάνω θέμα με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, εμφανίζεται αδιάλλακτος. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός είναι προβληματισμένος, αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω για να αλλάξει τη γνώμη του συνεργάτη του. Ο 61 ετών προπονητής είναι πιθανό να πλαισιωθεί το επόμενο διάστημα από κάποιον άλλο βετεράνο παίκτη.

Σκόκο: «Να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

Στους στόχους της ΑΕΚ εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου αναφέρθηκε ο Νάτσο Σκόκο, μιλώντας στη «SportDay». «Το σημαντικό είναι να διεκδικήσουμε τους στόχους μας», ανέφερε ο Αργεντινός επιθετικός και πρόσθεσε: «Να διεκδικήσουμε όλους τους τίτλους. Πρώτα από όλα να μπούμε στους ομίλους του Europa League και εν συνεχεία να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα έπειτα από 15 χρόνια αναμονής. Προφανώς, θέλουμε να πάρουμε και το Κύπελλο. Η ΑΕΚ θα βγει να κερδίσει σε όλα τα γήπεδα, για να πετύχουμε τους στόχους μας και να προσφέρουμε χαρά στους οπαδούς μας». Ερωτηθείς για το ελληνικό πρωτάθλημα, σχολίασε: «Είναι πολύ ανταγωνιστικό, όπως ακριβώς το περίμενα. Έχει μεγάλες ομάδες και το πρωτάθλημα βελτιώνεται συνεχώς».

Θανόπουλος: «Δεν μπορεί η ΑΕΚ να είναι απούσα»

Θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της Superleague εμφανίστηκε ο Νίκος Θανόπουλος, κάτι που είχε αποκαλύψει χθες η «SportDay». Αυτό το κατέστησε σαφές κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης. «Θα σας χάσουμε; Θα ανηφορίσετε στη Σούπερ Λίγκα;», ρωτήθηκε από τον μέτοχο Κώστα Θεοδουλίδη και απάντησε: «Δεν το αποκλείω. Είναι κάτι που σκέφτομαι και η ενασχόλησή μου με τη Λίγκα δεν μου απαγορεύει να είμαι πρόεδρος της ΑΕΚ. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο και ήταν πολύ τιμητική η πρόσκληση που μας έγινε».

Ο μέτοχος της «Ένωσης» συνέχισε να εκφράζει αντιρρήσεις, με τον κ. Θανόπουλος να του εξηγεί: «Είναι δύσκολο για μένα να κρατήσω δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη και θα έπρεπε σε μια τέτοια περίπτωση να ακολουθήσω ακόμη πιο εξοντωτικούς ρυθμούς. Η ΑΕΚ, όμως, δεν μπορεί να είναι απούσα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Πέρασαν 40 χρόνια από τότε που είχαμε εκεί άνθρωπό μας. Μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ σταμάτησε στην ίδρυση της Σούπερ Λίγκας. Ανέλαβαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και ουσιαστικά “πετάξαμε” τη δική μας σειρά και ανέλαβε η Λάρισα. Στη Σούπερ Λίγκα διακυβεύονται πολλά: εμπορικά, οικονομικές αποφάσεις, χορηγίες, θεσμικά ζητήματα, γνώσεις του ποδοσφαίρου. Επίσης, ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας είσαι ταυτόχρονα αντιπρόεδρος ης ΕΠΟ κι αυτό είναι σημαντικό. Είχαμε αποκοπεί τελείως από την ΕΠΟ τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέραμε ούτε πού είναι τα γραφεία της. Δεν έχω αποδεχθεί τίποτα, αλλά δεν έχω αποκλείσει το ενδεχόμενο, αν και το προσωπικό κόστος θα είναι τεράστιο. Δεν μπορεί όμως η ΑΕΚ να είναι συνεχώς εκτός».

«Η Σούπερ Λίγκα είναι ένας συνεταιρισμός της πλάκας», επέμεινε ο Θεοδουλίδης και ο Θανόπουλος επικαλέστηκε το εξής επιχείρημα: «Με συμφωνίες 150 εκατ. ευρώ για τηλεοπτικά δικαιώματα 3 ετών, δεν είναι συνεταιρισμός της πλάκας…».

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x