Stoiximan Super League

Τα χαλάει στην άμυνα…

Καλό πρόσωπο παρουσίασε σ’ ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός, που ήρθε ισόπαλος 3-3 με τη Μπόχουμ στο «Rewirpoer Stadion». Όμως, οι Πειραιώτες παρουσίασαν αδυναμίες στην άμυνά τους, καθώς τα δύο απ’ τα τρία γκολ που δέχτηκαν προήλθαν από λάθη στα μετόπισθεν, ενώ το άλλο από πέναλτι έπειτα από προσποίηση που δέχτηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας αμυντικός έκανε με αυτογκόλ το 3-3 για τους Γερμανούς. Χατ-τρικ σημείωσε ο Μήτρογλου (3΄,20΄,24΄). Ντεμπούτο για Μαρέσκα.

Καλό πρόσωπο παρουσίασε σ’ ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός, που ήρθε ισόπαλος 3-3 με τη Μπόχουμ στο «Rewirpoer Stadion». Όμως, οι Πειραιώτες παρουσίασαν αδυναμίες στην άμυνά τους, καθώς τα δύο απ’ τα τρία γκολ που δέχτηκαν προήλθαν από λάθη στα μετόπισθεν, ενώ το άλλο από πέναλτι έπειτα από προσποίηση που δέχτηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας αμυντικός έκανε με αυτογκόλ το 3-3 για τους Γερμανούς. Χατ-τρικ σημείωσε ο Μήτρογλου (3΄,20΄,24΄), για τους Πειραιώτες. Ντεμπούτο για Μαρέσκα, πρώτη εμφάνιση για Ντάρμπισαϊρ φέτος.

Όλο και πιο έτοιμος παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων του για τα προκριματικά του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» σ’ ένα ακόμα παιχνίδι παρουσίασαν καλό πρόσωπο, είχαν τον έλεγχο και τις φάσεις, ενώ σκόραρε και πάλι και μάλιστα τρεις φορές ο φορμαρισμένος Κώστας Μήτρογλου. Τα προβλήματα όμως στην άμυνα ήταν ξεκάθαρα, κυρίως στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε πολύ νωρίς με τον Μήτρογλου να εκμεταλλεύεται το λάθος του Φερνάντεζ στο 3΄ και να πλασάρει σε κενή εστία. Πάντως η προσπάθεια ξεκίνησε απ’ τον πολύ καλό, για ακόμα μία φορά, Σοϊλέδη.

Η Μπόχουμ που έπαιζε και μπροστά στο κοινό της, απάντησε άμεσα με πέναλτι του Σέστακ στο 8΄, που προήλθε από ανατροπή του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Το 1-1 δεν έμεινε για πολύ μιας και στο 20΄ ο Μήτρογλου σκόραρε με τον…αγαπημένο του τρόπο, κεφαλιά, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Ζεβλάκοφ. Ο «χορός» των γκολ συνεχίστηκε και τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο νεαρός επιθετικός σκόραρε με τον ίδιο τρόπο, αυτή τη φορά από μπαλιά του Ζαϊρί που αγωνίστηκε για πρώτη φορά απ’ τα δεξιά, ελλείψει και του Λουτσιάνο Γκαλέτι (τραυματίας).

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν, όμως δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να γίνουν απειλητικοί, μιας και οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν τους το επέτρεπαν, αφού κάλυπταν πολύ καλά όλους τους χώρους, δείγμα της αγωνιστικότητάς τους στο πρώτο ημίχρονο.

* Στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ότο Ρεχάγκελ.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια προχώρησε σε επτά αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου και όπως ήταν φυσικό τα «φώτα» έπεσαν πάνω στον Ένστο Μαρέσκα που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του. Ο Ιταλός χαφ αγωνίστηκε δίπλα στον Ντουντού και έδειξε απ’ την πρώτη κιόλας στιγμή πως θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό, όμως φάνηκε πως πρέπει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του για να φτάσει την κατάσταση των υπολοίπων.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, οι πρωταθλητές έδειχναν λιγότερο…ορεξάτοι και σαφώς πιο χαλαροί κυρίως στην άμυνα. Τα κενά στα μετόπισθεν ήταν αρκετά, κάτι που φάνηκε και στα τρία γκολ των Γερμανών. Στο 67΄ ισοφάρισαν με τον Σέστακ που βρέθηκε τελείως μόνος του απέναντι απ’ τον Νικοπολίδη, ενώ στο 85΄ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Παρότι ο ρυθμός του Ολυμπιακού δεν ήταν ο ίδιος δεν έλειψαν και οι καλές εμπνεύσεις, όπως τα δυνατά σουτ των Νικλητσιώτη (62΄) και Πάντου (88΄), αλλά και το γκολ του Ντουντού στο 75΄ που ακυρώθηκε.

Πρώτη εμφάνιση για φέτος και για τον Ματ Ντάρμπισαϊρ σε αγώνα, έπειτα απ’ τον τραυματισμό στους κοιλιακούς. Ο Άγγλος είχε μάλιστα την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά δεν μπόρεσε στο 80΄ από θέση τετ α τετ να νικήσει τον Φερνάντεζ.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΟΧΟΥΜ: Φερνάντεζ, Μάλτριτζ, Νταμπρόβσκι, Κ. Φουξ, Φρέιερ, Γιόχανσον, Σέστακ, Κλίμοβιτς, Μαβράι, Πφέρντζελ, Σίντζι 'Ονο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ (46΄ Πάντος), Κ. Παπαδόπουλος (46΄ Μέλμπεργκ), Α. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Ζαϊρί (46΄ Τοροσίδης), Λεντέσμα (46΄ Ντουντού), Γ. Παπαδόπουλος (46΄ Μαρέσκα), Σοϊλέδης (46΄ Νικλητσιώτης), Όσκαρ (58΄ Ντάρμπισαϊρ), Μήτρογλου (46΄ Ντιόγκο).

Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x