Stoiximan Super League

Τεν Κάτε: «Όλοι μαζί μπορούμε την πρόκριση»!

Ο Χενκ Τεν Κάτε παραδέχτηκε πως μετά το 3-1 από τη Σπάρτα Πράγας, η ομάδα του είναι με την πλάτη στον τοίχο. Δεν αποθαρρύνεται, όμως, και θεωρεί πως εφόσον ο Παναθηναϊκός παρουσιαστεί αισθητά βελτιωμένος στον επαναληπτικό της Αθήνας, θα πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ: «Όλα πήγαν στραβά, αλλά πιστεύω ακόμη ότι μπορούμε, ότι έχουμε ελπίδες», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο Χενκ Τεν Κάτε παραδέχτηκε πως μετά το 3-1 από την Σπάρτα Πράγας, η ομάδα του είναι με την πλάτη στον τοίχο. Δεν αποθαρρύνεται, όμως, και θεωρεί πως εφόσον ο Παναθηναϊκός παρουσιαστεί αισθητά βελτιωμένος στον επαναληπτικό της Αθήνας, θα πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ: «Όλα πήγαν στραβά, αλλά πιστεύω ακόμη ότι μπορούμε, ότι έχουμε ελπίδες», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Νομίζω ότι κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Στο σημερινό η Σπάρτα δικαιούταν να κερδίσει. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και ειδικά στο αμυντικό κομμάτι δεν παίξαμε σαν ομάδα. Ο τρόπος που δώσαμε τα γκολ είναι πολύ φτωχός. Το πρώτο και το δεύτερο ήταν πολύ άσχημο. Καθόλου επικοινωνία ο ένας προς τον άλλον, ήταν ντροπιαστικό να το βλέπεις. Δεν είναι μόνο η άμυνα, αμύνεσαι σαν ομάδα και σαν ομάδα δεν αμυνθήκαμε σωστά. Θα είναι δύσκολο, αλλά ακόμη πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητες», τόνισε αρχικά ο Ολλανδός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Ήταν πολύ σημαντική στιγμή όταν χάσαμε το πέναλτι. Θα πηγαίναμε με 2-1, η διάθεση θα ήταν πάνω, αλλά τώρα ήταν έξτρα κάτω. Αλλά πριν είχαμε 3-4 καλές ευκαιρίες, που τουλάχιστον η μία έπρεπε να μπει γκολ», για να συνεχίσει αναφέροντας το λόγο που η άμυνα δεν πήγε καλά: «Υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας και για αυτό αποφάσισα να αλλάξω τον Καντέ με τον Σαριέγκι και ήμασταν καλύτεροι. Βέβαια και ατομικά μας κόστισε το τρίτο γκολ, πριν από αυτό μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει με τον Λέτο. Ήταν μια από τις μέρες που όλα πήγαν στραβά, ενώ παράλληλα το γκολ στο τέλος ακυρώθηκε. Όταν δεν έχεις αίσθηση να παλέψεις για κάθε μπάλα και να δουλέψεις σκληρά όπως ο αντίπαλός σου, όση ποιότητα και να έχεις δεν θα κερδίσεις. Είμαι απογοητευμένος, αλλά πιστεύω ακόμη ότι μπορούμε, ότι έχουμε ελπίδες».

Όσον αφορά την τακτική της ομάδας του και τον… μοναχικό Σπυρόπουλο του πρώτου μέρους, είπε: «Αν παίζουμε εκτός με δύο επιθετικούς και ένα δεκάρι, τότε ο Σπυρόπουλος θα πρέπει να πάρει αυτόν από τα δεξιά. Κάναμε πολλά ατομικά λάθη. Είναι εύκολο τώρα να ονομάσω, αλλά κερδίζουμε μαζί και χάνουμε μαζί. Σήμερα χάσαμε όλοι και πρέπει να φροντίσουμε την επόμενη εβδομάδα να κερδίσουμε όλοι μαζί. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά ακόμη το πιστεύω, αρκεί να είμαστε πολύ καλύτεροι από σήμερα».

Καταλήγοντας, μίλησε για τη διαφορά της περσινής με τη φετινή Σπάρτα: «Νομίζω ότι πέρσι η Σπάρτα ήταν καλύτερη από φέτος, επειδή θυμάμαι ότι μας πίεζαν πιο πολύ και είχαμε περισσότερο τύχη που κερδίσαμε το παιχνίδι».

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x