Stoiximan Super League

Βλάχος: «Δεν έγινε αυτό που έπρεπε στον ΠΑΟ!»

Την άποψη ότι οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό δεν ενίσχυσαν κατάλληλα την ομάδα εξέφρασε ο Βαγγέλης Βλάχος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Όλοι βλέπουμε ότι η ομάδα έχει πρόβλημα στην άμυνα και στην προσωπικότητα. Νομίζω ότι η ομάδα δεν ενισχύθηκε κατάλληλα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος παίκτης του «τριφυλλιού».

Την άποψη ότι οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό δεν ενίσχυσαν κατάλληλα την ομάδα εξέφρασε ο Βαγγέλης Βλάχος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Όλοι βλέπουμε ότι η ομάδα έχει πρόβλημα στην άμυνα και στην προσωπικότητα. Νομίζω ότι η ομάδα δεν ενισχύθηκε κατάλληλα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος παίκτης του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Βλάχος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Αρχικά αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Χόβεντ στις 9 Δεκεμβρίου 1987, όταν οι «πράσινοι» πέτυχαν μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ευρωπαϊκή τους ιστορία: «Ήταν σπουδαία ομάδα. Είχε 18 διεθνείς, αν θυμάμαι καλά. Θυμάμαι τη ρεβάνς, επειδή το πρώτο παιχνίδι ήταν τραγικό. Την παρτίδα στον πρώτο αγώνα είχε σώσει ο Σαραβάκος, με τα δύο γκολ που είχε πετύχει. Στον επαναληπτικό ήταν μαγευτική η βραδιά. Το γήπεδο ήταν κατάμεστο και η ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί, συνδυάστηκε με μία μεγαλειώδη πρόκριση. Όλοι τη θυμούνται μέχρι σήμερα. Εγώ είχα πετύχει δύο γκολ, ένα γκολ ο Μαυρίδης και ένα τέρμα ο Μπατσινίλας. Η ομάδα έδειχνε ότι ήταν αδύνατο να την αποκλείσεις, αφού είχε μεγάλους παίκτες. Ο κόσμος ήταν ο 12ος παίκτης και μας βοήθησε να πάρουμε την πρόκριση».

Στη συνέχεια, ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στο θέμα με τους φιλάθλους, οι οποίοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά τους εκτός έδρας αγώνες των ομάδων τους: «Θα ήθελα να πω ότι είναι άσχημο να μη δίνεται στους οπαδούς η δυνατότητα να παρακολουθούν εκτός έδρας ματς. Η Ελλάδα, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα μέρη του κόσμου, κάνει βήματα μπροστά. Αν δεν τα κάνουμε, θα πρέπει να κλαίμε για αυτό το πράγμα. Στη δική μας εποχή ήταν ωραία η ατμόσφαιρα, αν και μερικές φορές είχαμε παρατράγουδα».

Ερωτηθείς για τον φετινό Παναθηναϊκό, απάντησε: «Είμαι συγκρατημένος. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκό δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Όλοι βλέπουμε ότι η ομάδα έχει πρόβλημα στην άμυνα και στην προσωπικότητα. Νομίζω ότι η ομάδα δεν ενισχύθηκε κατάλληλα. Χρειάζονται μια μεγάλη προσωπικότητα. Είδα κάποιες καλές μεταγραφές, όπως ο Σισέ και ο Λέτο. Ωστόσο, κάποιοι πρέπει να τους δώσουν την μπάλα. Αν ο Καραγκούνης δεν είναι σε καλή κατάσταση, τότε δεν μπορεί να τους περάσει κάποιος την μπάλα και να σκοράρει ας πούμε ο Σισέ. Ποιος θα μας πείσει ότι η άμυνα του Παναθηναϊκού θα είναι συμπαγής και θα είναι έτοιμη;

Αν χαθεί για ακόμη μια χρονιά το πρωτάθλημα, θα υπάρξει μια γενική απογοήτευση στην ομάδα. Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις την πλάτη του Ολυμπιακού. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού μπορούν να πουν: “Δεν μας ενδιαφέρει η πρόκριση επί της Ατλέτικο και εκείνου που θέλουμε είναι το πρωτάθλημα”. Ποιος παίκτης θα είναι ο “μάγος” που θα περάσει την μπάλα στην περιοχή και θα βοηθήσει τους παίκτες που αγωνίζονται στην επίθεση;

Ο Παναθηναϊκός πολύ παίκτες με προσωπικότητα. Αν μια ομάδα δεν πάρει παίκτες ανάλογους της ιστορίας της, τότε δεν μπορεί να κάνει κάτι. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός από τους αντιπάλους τους. Ο Ολυμπιακός είχε ποιότητα, αλλά οι άλλες δύο ομάδες θα χρειαστούν να σκεφτούν πρώτα αυτό το κομμάτι (σ.σ.: να βρει παίκτες με προσωπικότητα) και μετά τα υπόλοιπα.

Δεν πιστεύω ότι δεν τα βλέπουν. Θέλω να πιστεύω ότι θέλουν να κάνουν την υπέρβαση και δεν τους βγαίνει. Περίμενα να έχει γίνει μία κίνηση, έστω και για έναν παίκτη μικρότερης αξίας – εργαλείο. Ο παίκτης-δεκάρι μπορεί να ξεκινάει από εκεί που παίζει ο Ζιλμπέρτο (Σίλβα). Ένας τέτοιος παίκτης είναι ο Τσάβι της Μπαρτσελόνα
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x