Stoiximan Super League

Κομνηνός: «Το ποδόσφαιρο σε δεύτερη μοίρα»

Η καλύτερη δυνατή λύση ήταν η αναβολή των αγώνων ΑΕΚ-Ολυμπιακός και Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, που θα διεξάγονταν στην Αττική, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Πατρίκ Κομνηνός. «Σε τέτοιες περιπτώσεις το ποδόσφαιρο περνά σε δεύτερη μοίρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να συμπαρασταθούμε στους συνανθρώπους μας που περνούν δύσκολες στιγμές», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας.

Η καλύτερη δυνατή λύση ήταν η αναβολή των αγώνων ΑΕΚ-Ολυμπιακός και Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, που θα διεξάγονταν στην Αττική, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Πατρίκ Κομνηνός. «Σε τέτοιες περιπτώσεις το ποδόσφαιρο περνά σε δεύτερη μοίρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να συμπαρασταθούμε στους συνανθρώπους μας που περνούν δύσκολες στιγμές», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας.

Ο κ.Κομνηνός ξεκαθάρισε ακόμη ότι: «Τα δύο παιχνίδια που αναβλήθηκαν θα οριστούν εκ νέου αύριο (24/8)», ως πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής τους ανέφερε ότι είναι η Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, ενώ διευκρίνισε ότι οι τιμωρημένοι ποδοσφαιριστές (πχ. Γκαλέτι, Αβρ.Παπαδόπουλος) θα εκτίσουν τις ποινές τους στους επόμενους αγώνες των ομάδων τους, άρα θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα ματς που αναβλήθηκαν σήμερα, όταν αυτά διεξαχθούν.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση να αναβληθούν τα δύο παιχνίδια της Αττικής: «Σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις το ποδόσφαιρο περνά σε δεύτερη μοίρα. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας περνούν δύσκολες στιγμές. Στην Αττική τα δεδομένα είναι πολύ δύσκολα και θέλουμε να συμπαρασταθούμε στους συνανθρώπους μας που περνούν δύσκολες στιγμές. Είμαστε θλιμμένοι για τα τραγικά περιστατικά των τελευταίων δύο ετών».

Για το κατά πόσο ήταν δύσκολη η απόφαση για αναβολή των αγώνων: «Στα όσα χρόνια υφίσταται η Σούπερ Λίγκα, η περίπτωση αυτή ήταν από τις πιο δύσκολες, για δύο λόγους. Πρώτον, ένα τμήμα της αγωνιστικής έχει διεξαχθεί ήδη, άρα υπήρχαν τεχνικά θέματα που δυσκόλευαν το θέμα της αναβολής. Δεύτερον, σε σχέση με άλλες αποφάσεις, τη σημερινή κληθήκαμε να την αντιμετωπίσουμε, μόλις, σήμερα το πρωί».

Για τις διαμαρτυρίες ορισμένων ότι η απόφαση για αναβολή των αγώνων ήταν καθυστερημένη και για το πότε θα ληφθεί η απόφαση για τη διεξαγωγή των αγώνων που αναβλήθηκαν: «Το πρόβλημα το αντιμετωπίζει η Αττική. Η απόφαση για αναβολή ίσως να ήταν καθυστερημένη, αλλά εμείς είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε υπόψη μας ένα σύνολο δεδομένων. Πήραμε την ορθότερη απόφαση για δύο παιχνίδια τα οποία θα ορίσουμε εκ νέου αύριο (Δευτέρα 24/8). Αν όλα γίνονταν, για παράδειγμα, χθες, τότε ενδεχομένως να είχαμε διαφορετική προσέγγιση του θέματος. Τα παιχνίδια που μπορούν να γίνουν, γίνονται κανονικά. Αναβλήθηκαν τα ματς που τεχνικά δεν μπορούσαν να γίνουν».

Για το κατά πόσο θα ήταν ασφαλής η διεξαγωγή των αγώνων της Αττικής σήμερα: «Δεν μπορούσαμε να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Το ΟΑΚΑ υπάγεται στην αστυνομική διεύθυνση ΒΑ Αττικής και γι’αυτή η διεξαγωγή των αγώνων δεν αποτελούσε προτεραιότητα αυτή τη στιγμή».

Για το αν υπήρχαν αντιδράσεις ή ενστάσεις, για την αναβολή, από κάποιον ή κάποιους εκ των εμπλεκόμενων φορέων: «Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θέλαμε να δούμε τη σωστή διάσταση του θέματος. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, την Ελληνική Αστυνομία, την ΕΠΟ, παιχνίδια της οποίας είναι προγραμματισμένα για σήμερα το απόγευμα, για το Κύπελλο Ελλάδας, εξετάσαμε τα δεδομένα και, με γνώμονα ότι το πρόβλημα ήταν στην Αττική, αποφασίστηκε η αναβολή των ματς της Αττικής».

Για το αν τα εισιτήρια των αγώνων που αναβλήθηκαν θα ισχύσουν κανονικά όταν οι αγώνες διεξαχθούν: «Λογικά και με βάση τους ισχύοντες νόμους, τα εισιτήρια των σημερινών αγώνων θα ισχύσουν κανονικά την ημερομηνία που αυτοί θα διεξαχθούν. Ωστόσο, για το θέμα θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις των ΠΑΕ».

Για το αν η 23η Σεπτεμβρίου είναι μια πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής της αγωνιστικής: «Η 23η Σεπτεμβρίου είναι η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία. Επίσης, οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες των οποίων τα παιχνίδια αναβλήθηκαν, θα αγωνιστούν σε ευρωπαϊκά ματς και ενδέχεται να έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και μέσα στον Σεπτέμβρη. Εμείς πρέπει να εξετάσουμε το θέμα σε συνάρτηση με τις ημερομηνίες των ευρωπαϊκών αγώνων και των αγώνων της Εθνικής Ομάδας».

Για το αν θα ισχύσουν οι ποινές των τιμωρημένων ποδοσφαιριστών (πχ. Γκαλέτι, Αβ.Παπαδόπουλος) ή αν θα τις εκτίσουν στα επόμενα ματς, πριν από τη διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής, στην ημερομηνία που θα διεξαχθεί: «Ο ΚΑΠ είναι συγκεκριμένος: οι ποινές των ποδοσφαιριστών μεταφέρονται στους επόμενους αγώνες και όχι σε συγκεκριμένα παιχνίδια».

Επιμέλεια: Χρήστος Κυριαζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x