Stoiximan Super League

Νέμεθ: «Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος»

Αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά για να καθιερωθεί και εντυπωσιασμένος από τους οπαδούς της ΑΕΚ αλλά και την ασφυκτική ζέστη που υπάρχει στην Αθήνα δήλωσε ο Κρίστιαν Νέμεθ μιλώντας σε ουγγρική ιστοσελίδα.

Αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά για να καθιερωθεί και εντυπωσιασμένος από τους οπαδούς της ΑΕΚ αλλά και την ασφυκτική ζέστη που υπάρχει στην Αθήνα δήλωσε ο Κρίστιαν Νέμεθ μιλώντας σε ουγγρική ιστοσελίδα.

Η μεγάλη απόφαση

«Συνέβησαν τόσα πολλά πράγματα σε μια εβδομάδα και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν δύσκολο να αφήσω τη Λίβερπουλ, αλλά βγήκα από το δίλημμα όταν σκέφτηκα ότι θα έχω χρόνο συμμετοχής στην ΑΕΚ και όταν ο Ράφα Μπενίτεθ με ενθάρρυνε να ζήσω την ελληνική περιπέτεια. Την πρώτη κιόλας ημέρα που βρέθηκα στην Αθήνα συνειδητοποίησα την μεγάλη ομοιότητα, αλλά και την τεράστια διαφορά που υπάρχει με το Λίβερπουλ. Και εδώ ο κόσμος λατρεύει σαν τρελός το ποδόσφαιρο και οι φίλαθλοι είναι πολύ εκδηλωτικοί με τους παίκτες, αλλά η θερμοκρασία είναι περίπου 20 βαθμούς Κελσίου πάνω από την Αγγλία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι προπονήσεις γίνονται ή νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για να αποφύγουμε τη ζέστη».

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο κόσμο»

«Ήταν ένα εξαιρετικό ματς αυτό κόντρα στους Ρουμάνους. Όταν η ομάδα πήρε τα πάνω της κατάφερε εύκολα και γρήγορα να σκοράρει τρία γκολ και οι οπαδοί έκαναν σαν τρελοί στις εξέδρες...Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Ήταν εκπληκτική η ατμόσφαιρα στο Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο πριν είχα δει άδειο. Με δυσκολία έμεινα καθιστός και σκέφτηκα πόσο φανταστικό θα ήταν να βρίσκομαι και εγώ στον αγωνιστικό χώρο».

Ο Ατρόμητος και η ζέστη

«Εμείς δώσαμε την πρώτη μας αναμέτρηση για το πρωτάθλημα την Κυριακή. Ευχόμουν μόνο να βρίσκομαι στην αποστολή, γιατί είχα κάνει μια προπόνηση μόνο με την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε καλά και θα μπορούσαμε να δεχθούμε σε τέσσερα λεπτά δύο γκολ. Έβλεπα το παιχνίδι από τον πάγκο και ένας συμπαίκτης μου γύρω στο 30' δεν μπορούσε να συνεχίσει και ξαφνικά βρέθηκα μέσα στο γήπεδο. Νομίζω ότι μπήκα γρήγορα στο ρυθμό του αγώνα και ευτυχώς όλα πήγαν πολύ καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο έδωσα την ασίστ στον Μπλάνκο και είχαμε και άλλες ευκαιρίες να σκοράρουμε. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς και νικήσαμε μόλις με 1-0 καθώς ο αντίπαλος μας πίεζε πολύ και ομολογώ πως σταθήκαμε τυχεροί σε κάποιες περιπτώσεις που δεν δεχθήκαμε γκολ. Προς το τέλος της αναμέτρησης έπρεπε να αγωνιστώ στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και να αμύνομαι. Το περίεργο ήταν ότι αν και έπαιξα μόλις 65 λεπτά ένιωθα τόσο κουρασμένος από την αποπνικτική ζέστη. Δεν ξέρω πως νιώθουν οι άλλοι που έχουν εξοικειωθεί με τις συνθήκες, αλλά για μένα μετά το κρύο του Λίβερπουλ ήταν σαν να ήρθα στην κόλαση με τόση ζέστη! Την ώρα που παίζαμε είχε 35 βαθμούς Κελσίου και αν δεν υπήρχαν οι οπαδοί που μας ενθάρρυναν δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε. Υπήρχαν στιγμές που ένιωθα πως θα λιώσω. Πριν το ματς βγήκα για λίγο στο χόρτο και εξαφανίστηκα... Σκέφτηκα πως η επόμενη καινοτομία στο ποδόσφαιρο πρέπει να είναι να αγωνιζόμαστε με air condition, πρέπει να βρεθεί μια λύση για αυτή την ζέστη».

«Δεν θα είναι εύκολο να καθιερωθώ»

«Νομίζω πως το πιο δύσκολο πράγμα, αυτό που θα πρέπει να προσπαθήσω για να συνηθίσω είναι η ζέστη και όλα τα άλλα θα έρθουν και θα πάνε καλά. Άλλωστε, μέχρι στιγμής όλοι είναι πολύ φιλικοί μαζί μου τόσο στα αποδυτήρια όσο και ο απλός κόσμος στον δρόμο. Όλοι αναφέρονται στο γεγονός ότι ήρθα από τη Λίβερπουλ και φυσικά οι προσδοκίες τους είναι πολύ μεγάλες. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ και ελπίζω να πετύχω. Βέβαια, παρά το καλό μου ξεκίνημα αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα είναι τόσο εύκολο να καθιερωθώ. Η ομάδα έχει καλούς επιθετικούς, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος ενώ θα απουσιάσω και από κάποιες προπονήσεις, λόγω των υποχρεώσεων μου με την Εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x