Stoiximan Super League

Χαριστέας: «Καλός και ο βαθμός»

Θετικό αποτέλεσμα θεωρεί και την ισοπαλία στη σαββατιάτικη καθοριστική αναμέτρηση απέναντι στην Ελβετία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Άγγελος Χαριστέας, όπως δήλωσε σε ελβετική ιστοσελίδα.

Θετικό αποτέλεσμα θεωρεί και την ισοπαλία στη σαββατιάτικη καθοριστική αναμέτρηση απέναντι στην Ελβετία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Άγγελος Χαριστέας, όπως δήλωσε σε ελβετική ιστοσελίδα.

«Πιστεύω πως είναι καλή και η ισοπαλία, ειδικά από τη στιγμή που έχουμε στο τέλος δύο παιχνίδια στην έδρα μας απέναντι στο Λουξεμβούργο και τη Λετονία. Όμως αυτό το ξέρουν και οι Ελβετοί και δεν θα κάνουν εύκολη τη ζωή μας. Η Ελβετία μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα έχει αποδείξει πως διαθέτει καλή ομάδα», δήλωσε ο «Χάρι», ενώ εξέφρασε την επιθυμία να σκοράρει σε ένα Μουντιάλ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους αντιπάλους που γνωρίζει από την Bundesliga: «Με τον Τρανκίλο Μπαρνέτα ήμουν την περασμένη περίοδο συμπαίκτης στη Λεβερκούζεν. Είναι ένας γρήγορος και επικίνδυνος παίκτης. Γνωρίζω επίσης τον Λουντοβίκ Μανιάν και τον Ντιέγκο Μπενάλιο, όπως επίσης φυσικά και τον Άλεξ Φράι, που έχει δείξει την ικανότητά του στο σκοράρισμα με την Ντόρτμουντ. Για τον προπονητή δεν χρειάζεται να πω πολλά: ο Ότμαρ Χίτσφελντ είναι τεχνικός παγκόσμιας κλάσης».

Στη συνέχεια ο 29χρονος επιθετικός έπλεξε το εγκώμιο του Ότο Ρεχάγκελ και δήλωσε πως του χρωστά πολλά. «Ο Ότο Ρεχάγκελ είναι το δικό μας στήριγμα. Δεν έχει κορεστεί σε καμία περίπτωση και έχει το ίδιο κίνητρο με την πρώτη ημέρα που μας ανέλαβε. Μένω έκπληκτος από πού αντλεί την ενέργειά του σε αυτή την ηλικία. Άλλωστε νομίζω πως φαίνεται μόνο λίγο πάνω από τα 50. Ακούω να λέγεται πως προπονητές σε αυτή την ηλικία παίζουν παλιομοδίτικο ποδόσφαιρο, αλλά επιτρέψτε μου να πω το εξής: φαίνεται από τα αποτελέσματα στο γήπεδο αν κάτι είναι καλό ή όχι. Ο Ότο πάντα ακολουθεί τις νέα μεθόδους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ξέρει τι μπορεί να εφαρμοστεί στη δική μας ομάδα και τι όχι», τόνισε και πρόσθεσε: «Οφείλω πολλά στον Ότο Ρεχάγκελ. Ήταν ο καταλύτης στη μεταγραφή μου στην Bundesliga. Με πιστεύει και με εμπιστεύεται. Εκτιμά τις ικανότητές μου και γνωρίζει τι μπορώ να προσφέρω. Έχουμε καλή επικοινωνία και όχι μόνο επειδή μπορούμε να μιλάμε στα γερμανικά. Με υπολόγιζε και όταν αγωνιζόμουν στη δεύτερη κατηγορία με τη Νυρεμβέργη. Του οφείλω πολλά και θέλω να του το ανταποδώσω με την απόδοσή μου και γκολ».

Είναι εφικτό ένας ελληνικός σύλλογος να σημειώσει μία ανάλογη επιτυχία με αυτή της Εθνικής το 2004; «Με την κατάκτηση του EURO 2004 ο Ότο Ρεχάγκελ απέδειξε τι μπορεί να καταφέρει ένας προπονητής. Δυστυχώς οι μεγάλοι σύλλογοι δεν ακολούθησαν το παράδειγμά του και βασίζονται σε άλλες τακτικές και συστήματα από ό,τι η Εθνική ομάδα. Στην Ελλάδα οι σύλλογοι κάνουν ό,τι θέλουν. Στη Γερμανία εφαρμόζεται κυρίως το 4-4-2, όπως παίζει η Εθνική ομάδα της χώρας. Στην Ολλανδία οι περισσότερες ομάδες παίζουν στο σύστημα των ‘οράνιε’. Αυτό είναι έξυπνο και δείχνει σεβασμό προς την Εθνική ομάδα, έτσι δεν είναι;».

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x