Stoiximan Super League

Εργοτέλης - Ξάνθη 1-0

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας πέτυχε ο Εργοτέλης. Οι Κρητικοί με το γρήγορο τέρμα του Λεάλ, μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, πήραν τη νίκη απέναντι στη Σκόντα Ξάνθη, που προβλημάτισε για ακόμα ένα παιχνίδι με την εμφάνισή της.

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας πέτυχε ο Εργοτέλης. Οι Κρητικοί με το γρήγορο τέρμα του Λεάλ, μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, πήραν τη νίκη απέναντι στη Σκόντα Ξάνθη, που προβλημάτισε για ακόμα ένα παιχνίδι με την εμφάνισή της.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι σε όλο το ματς, ενώ στα πρώτα λεπτά και η άμυνα τους έμοιαζε προβληματική. Σε έναν «καθαρό» αγώνα χωρίς πολλά φάουλ, η ομάδα του Βολφ απέτυχε να δημιουργήσει ευκαιρίες και αν συνεχίσει έτσι και στη συνέχεια του πρωταθλήματος, σίγουρα θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Αντίθετα, ο Εργοτέλης ήταν ουσιαστικός και το κυριότερο, κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης σχεδόν άκοπα, δίχως να απειληθεί.

Το ματς:

Γκολ από τα αποδυτήρια ευτύχησε να πετύχει ο Εργοτέλης μόλις στο δεύτερο λεπτό του αγώνα, όταν ο Λεάλ βρέθηκε έπειτα από γύρισμα μόνος του και δεν αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Το τέρμα αυτό έδωσε «άγρια» μορφή στο ματς και για ένα εικοσάλεπτο η μία φάση διαδεχόταν την άλλη. Ο Εργοτέλης σε αυτό το διάστημα δεν διπλασίασε τα τέρματά του, αλλά ούτε και η Ξάνθη δεν σκόραρε σε κάποια στημένη φάση. Έκτοτε, ο ρυθμός του αγώνα «έπεσε» και το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες μέχρι να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο ήταν κακό.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Εργοτέλης εστίασε την προσοχή του στα μετόπισθεν, θέλοντας να μην δώσει χώρους στην Ξάνθη και να κρατήσει το γκολ που πέτυχε στις αρχές του παιχνιδιού ο Λεάλ. Από την άλλη, ο Βολφ προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, «ρίχνοντας» στο παιχνίδι τον Βακουφτσή. Στην ουσία, όμως, τίποτα δεν άλλαξε, καθώς το επιθετικό πρόβλημα της Ξάνθης εστιάζεται στην ανάπτυξη και όχι σε κάποια φάση. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαν οι φιλοξενούμενοι να σκοράρουν θα ήταν είτε από κάποια στημένη φάση είτε από κάποια ολιγωρία των αμυντικών του Εργοτέλη. Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη και η ήττα ήρθε φυσιολογικά για την Ξάνθη. Κακό το θέαμα που παρακολούθησαν οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά συνοπτικά ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος και πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Ν. Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Φραγκουλάκης, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Ρομάνο, Λεάλ, Μπέτο, Μπουντιμίρ

ΞΑΝΘΗ (Β. Βολφ): Γκσμπούρνινγκ, Κουκιέλκα, Παπαδημητρίου, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Κιντάνα, Λεϊτέ, Μάνδαλος, Φαμπιανέσι, Πόι

Διαιτητές: Δαλούκας, Μποζατζίδης, Παπαχαραλάμπους

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x